.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Aurinkoisen lauantain pihasuunnitelmia


Meillä (tai ainakin mulla) on tulevana keväänä suunnitelmissa etupihan muutos. Yli 30-vuotiaat pihalaatat pitäisi vihdoinkin vaihtaa uusiin ja lisätä kahdelle sivulle reunakivet, koska naapurin kukkapenkki ja kadunreunan nurmikon mullat valuvat aidan alta kivetykselle.

Haaveissa on ollut jo pidemmän aikaa myös kevytrakenteinen pieni ”terassi” keittiön ikkunan alle. Etupihalla ei juurikaan vietetä aikaa, joten lähinnä tuon terassin tarkoituksena olisi toimia nykyisten betoniportaiden laajennuksena.

Ulko-ovelle johtaa 2 porrasta ja ulko-oven eteen jäävä tasanne on niin pieni, että aukeava ovi vie tilan kokonaan. Olen jo vuosia tuskaillut oven avaamista kantamusten kanssa, kun laskutilaa edes yhdelle kauppakassille ei tasanteella ole. Ja olisihan tuolle miniterassille kivempi laittaa myös kukkaruukkuja, lyhtyjä ja vaikka pieni kahvittelupaikkakin, jotta voisi edes kesäloman aikaan nauttia kahvit aamuauringossa.

Tulevaa projektia helpottaa paljon alun perin loistavasti tehdyt pohjatyöt. Nykyiset laatat eivät ole vuosien varrella eläneet juuri ollenkaan, joten pääosin vältymme ainakin suuremmilta kaivuu- ja tasoitustöiltä. Nyt alkaakin olla ne hetket, jolloin voi alkaa kartoittamaan vaihtoehtoja ja tekemään hintavertailuja eri laattojen välillä. Onneksi piha ei ole suuri, joten halvimpaan vaihtoehtoon ei ole välttämätöntä tyytyä.

Väri tulee olemaan neutraali, ehkäpä graniitinharmaa tai ruskea ja koko varmaankin aavistuksen nykyistä (45 x 45 cm) pienempi. Uskon, että kivoja vaihtoehtoja löytyy kuitenkin kevään edetessä useampiakin.

Perinnekivi 172x115x60 harmaa


Torilaatta 278x278x60 harmaa
Kuvat täältä: www.taloon.com
Olisikohan pienessä pihassa pieni vai suuri laatta kivemman näköinen?
Yksi varteenotettava vaihtoehto on myös kuvioitu kaksipuolinen pihalaatta (esim. 30 x 30 cm).
Osan laatoista voisi laittaa eri päin ja isommalla kuvioidulla laatalla pihaan tulisi vähemmän saumoja rikkaruohojen kasvualustaksi.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti