.

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Siirtolapuutarhuri

En ole mikään "astiaihminen". Mulle ei ole koskaan ollut väliä sillä, ovatko kaikki astiaston osat samaa sarjaa, tai minkä valmistajan astiat käytössä ovat, kunhan ovat miellyttäneet silmää ja toimineet käytössä.
Mutta näin oli siis ennen. Muutos tapahtui Marimekon Oiva Siirtolapuutarha-astioiden muodossa pari vuotta sitten. Koko astiastoa en kuitenkaan päättänyt uusia, vaan päätin vaihtaa vain tarjoiluastiat ja kahvimukit.

Ensin meille kotiutui 4 kpl kahvimukeja ja kaksi 0,5l kulhoa.Joita seurasi teepannu (en edes juo teetä, mutta se on niin kaunis) ja 2 kpl suuria tarjoilukulhoja.Näiden jälkeen olikin hankittava pari pientä kulhoa lisää, jotta toimisivat myös esim. jäätelökulhoina (eikös ole toimiva perustelu).
Ja tietenkin myös niitä ihan pieniä kulhoja olisi hyvä olla pari, joihin voisi laittaa vaikka palasokerit ja teepussit tarjolle. Mukejakin olisi hyvä olla ainakin pari lisää (vieraiden varalle), joten nekin täytyi hankkia; tosi nämä valitsin samasta sarjasta eri kuosilla.Pullille ja muille tarjottaville olisi myös hyvä olla tarjoiluun esimerkiksi lautanen, tai ehkä kaksi; eri kokoisia. Mutta sitten sokerikko oli tylsästi "eri paria", joten täytyi hakea yksi korvaton kuppi sokeriastiaksi.Tällä ostosreissulla ajattelin, että vielä pari mukia lisää olisi hyvä olla kaapissa, kun osa on kuitenkin aina tiskissäkin. Olin jo lähdössä kassalle sokerikuppini kanssa, kun huomasin Oiva-sarjan mustavalkoiset "Yhdessä"-mukit. Nehän sopisivat kivasti nykyisten joukkoon, kun niissä on meidän verhokuosikin ja ovat muutenkin niin kivan erilaiset.Tämä on siis siirtolapuutarhurin nykytilanne :) Ruokailulautaset meillä ovat "ei-minkään-merkkisiä", koska tykkään vaihtaa ne parin vuoden välein. Myös juomalasit lähtevät meillä kiertoon melko usein, joten niihinkään en rahallisesti viitsi paljoa sijoittaa.

Onko teillä lukijoilla lempiastioita ja suositteko jotain tiettyä sarjaa, vai sekoitteletteko astioita keskenään?

Kiinnostaisi myös tietää, olenko ainut, jonka täytyy aina keksiä jokin (muka) pätevä syy hankinnoilleen, vaikka itse tienaamillaan rahoilla ne maksaakin? :)

6 kommenttia :

 1. Noi Siirtolapuutarhat on kyllä tosi nättejä, voisi itsekin joskus muutaman ostaa. :)

  Ootko muuten hoksannut, että sulla on kommentoinnissa käytössä tuo sanavahvistus-robotti? Se on tunnetusti tosi ikävä ja moni onkin sanonut, että tekisi mieli jättää kommentointi sikseen, kun se tupsahtaa ruudulle. :) Itse olen huomannut, että vaikka sitä ei ole mulla käytössä niin roskapostikommentteja ei juurikaan tule. :) Suosittelen lämpimästi hankkiutumaan siitä eroon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtolapuutarhat ovat toistaiseksi mun ensimmäinen ja ainoa astiarakkaus :)

   En ole huomannut, enkä edes tiennyt moisesta. Kiitos kun kerroit. En ole itse ymmärrä tästä tekniikasta mitään, mutta välitän viestiä nettiorjalleni :)

   Poista
 2. Sanavahvistus (CAPTCHA) poistettu käytöstä. T: Nettiorja

  VastaaPoista
 3. Hihihihihiiii, repesin! :D Mä tarviin kans nettiorjan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ilmaantui vanha ystävä ihan vapaaehtoisesti auttamaan näissä. En voi sanoin kuvailla, miten kiitollinen olen. Sivujen ulkoasu ei siis todellakaan ole mun aikaansaannostani :)

   Poista