.

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pääsiäisaskartelua

Meillä ei erityisesti koristeta kotia pääsiäiseen, mutta pajunoksien koristelu oli tänä vuonna pitkästä aikaa tehtävä. Neiti O aikoo uskaltautua ensimmäistä kertaa trullikierrokselle. Jännä nähdä, tuleeko tosipaikan tullen sanaa suusta :) Harjoiteltiin tänään valmiiksi, mutta onneksi täällä päin maata on aikaa treenaamiseen vielä viikko.
Itse askarteluun en paljoa osallistunut, koska en ite aikonut lähteä tänä vuonna virpomaan :) Lähinnä mun hommaksi jäi inhottavien teippien selvittäminen ja oksien erottelu toisistaan. Lopun aikaa tutkin huuli pyöreänä kamerahankintaani ja napsin kuvia.
Mulla ei oo mitään käsitystä, mistä ja koska nää höyhenet (ja puolet kaikesta muusta askartelujutuista) on askartelulaatikkoon tulleet. Ihan kivan hillittyjä. Ja tosi hyödyllinen löytö, koska lauantai-iltana klo 20 en ois lähtenyt minkäänlaisia höyheniä metsästämään yhtään mistään.
Tarhassakin oli askarreltu oksia, joten siks tuolla seassa on yks vähän erilainen.
Jännä oikeesti nähdä, meneekö nää lähikoteihin, vai jänistääkö pääsiäispupu. Ai että, miten huono läppä :D Meillä tosiaan neiti menee pääsääntöisesti (aluksi) sanattomaksi vieraiden ihmisten edessä, joten on palkkansa ansainnut, jos käy lorun lausumassa.
Ja mä tosiaan oon edelleen ihan pihalla noista kameran säädöistä. Tänään oli sen verran ihana aurinkoinen päivä, etten viitsinyt viettää sitä nenä kiinni ohjekirjassa. Joku toinen päivä sitten.

2 kommenttia :

 1. Sullakin samoja höyheniä kun mulla :) Noista pastelleista tuli kivoja virpomisoksia, mekin mennään kierrokselle. Saa nähä hukutaanko suklaaseen.
  Tosta kamerasta, käytä sitä sellaista mitta-asteikon näköistä, se on valoisuus. Se kun on nollassa tai vähän yli niin tulee valoisia kuvia. Jos tuntuu että se ottaa kuvaa tosi kauan, niin laita ISO arvoa isommaksi.Käytätkö automaattiasetusta, manuaalia vai puolmanuaalia kuvatessasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kuvannut tähän mennessä varmaan jo jokaisella asetuksella jotain :) Eniten mua hämmentää toi nappuloiden ja valikoiden määrä.
   Oon antanut pääsääntöisesti olla valkotasapainon ym. automaatilla, koska mä en sais otettua yhtäkään kuvaa, jos kaikki pitäis säätää erikseen :) Oon nyt räpsinyt sarjaa manuaalilla ja valoisuutta säätäen. Täytyy pian kattoo koneelta, miltä näyttävät. Kiitos taas vinkeistä.

   Poista