.

perjantai 12. huhtikuuta 2013

Viherkasvit vaihtoon

Kuten Facebook-tykkääjät jo saattavat tietääkin, laitoin eilen hetken mielijohteesta molemmat isohkot viherkasvit myyntiin. Löysivätkin uuden kodin pikaisesti, kun alle tunti kuvien ottamisesta kukat olivat jo matkalla taatusti rakastavampaan kotiin.

Nyt meillä ei siis oo muita kasveja, kuin aiemmin ruukkuja vaihtaneet kaktukset. Enkä muuten vieläkään tiedä, elääkö se toinen. Mut kai se ajan myötä maatuu, ellei elä.

Nyt pitäis siis löytää uusi kasvi tai pari. Hakusessa ois jotain matalakasvuista ja sitkeää yksilöä. Meillä on kestettävä olematonta huomiota ja huonoa huolenpitoa jos aikoo hengissä selvitä.


En oo muuten ikinä ostanut minkäänlaista huonekasvia. Mun tehtävä on ollut toimia lähinnä saattokotina sukulaisten vanhoille kasveille, jotka ovat sitten hiljaa ja rauhassa saaneet meillä kuihtua pois ja päätyneet biojäteastian kautta luonnon kiertokulkuun.

Ja mulla ei oo sit mitään hajua, mitä nää kuvien kasvit mahtaa olla. Eli älkää säikähtäkö, jos näissä on kovin haastavia lajikkeita. Valitsin kuvat ihan puhtaasti esteettisillä perusteilla.
Näissähän tätä valinnanvaraa riittää, joten ajattelin ihan reilusti marssia joku päivä kukkakauppaan ja kysyä jotain vähään tyytyväistä matalakasvuista ja vihreää. Valkkaan niistä sitten ulkonäön ja hinnan perusteella pari. En aio näihin rahallisesti paljoa panostaa, koska elinaika saattaa jäädä melko lyhyeksi :)


Meidän kukat muuten lähti ruukkuineen, eli pääse sit samalla ostamaan jotku ihanat uudet ruukut. Siinä vaiheessa viimeistään iskee valinnanvaikeus.

Kaikki kuvat lainattu täältä.


4 kommenttia :

 1. Anopinkielikö se oli, mikä vaan kukoisti ja kukoisti, mitä enemmän sitä laiminlöi... En nyt muista, mutta joku anoppiin liittyvä kuitenkin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sellainen pieni aavistus, et sellainen meiltä eilen lähti :D

   Poista
 2. ÄÄÄH, mulla EI elä mikään huonekasvi!!! Joko oon liian innokas kastelija ja sitten joskus unohdan ne ihan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika täälläkin. Mä oon niitä harvoja ihmisiä, jolla kaktuskin kuoli kuivuuteen. Vastaavasti taas muratti hukkui :)
   Viherkasvin elämä mun seurassa on vaarallinen (ja lyhyt) :)

   Poista