.

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hyvää kevättä, joulukuusi

..ja luitte aivan oikein. Kävin 5 minuuttia sitten karsimassa joulukuusestamme oksat pois ja huomenna se saa matkata roskikseen.
Ja kyllä, kyseessä on siis ihan aito luonnonkuusi, joka on välipäivistä saakka nököttänyt takapihallamme lumihangessa. -Ai mitennii, olen laiska?? :)

Kuusi oli vielä yllättävän hyvässä hapessa. Vain pari alinta oksaa oli totaalisen kuolleita. Muuten oli vielä neulasetkin nätisti vihreinä. Toi oli muuten meidän toistaiseksi viimeinen luonnonkuusi. Hain alesta valkoisen muovikuusen odottamaan ens joulua, koska mä vihaan niin suuresti sitä neulasrumbaa.

Joulukuusesta pääseekin sitten sujuvasti terassisuunnitelmiin. Ne terassituolien pehmusteet on edelleen verhoilematta, mut eikös hyvin suunniteltu oo puoliksi tehty.

Meillä mennään vanhoilla kalusteilla (säätötuolit ja iso ruokapöytä, mutta ruukut ja kasvit pitäis miettiä valmiiksi. Ruukuissa tärkeää on ulkonäön lisäksi säilytysmahdollisuudet. Meillä säilytys tapahtuu väkisinkin kylmässä ja olemattoman säilytystilan takia ne pitäisi pystyä mielellään pinoamaan.

Neliömalliset ruukut (joista jo aiemminkin postauksessa haaveilin) ois mieluisat, mut tietenkin nää vie kaikista eniten säilytystilaa.
Kuvat lainattu täältä

Tänä vuonna tekis mieli myös laittaa terassille enemmän havukasveja. Viime kesänä kaikki kesäkukat sai heivata jo heinäkuun alussa, koska näyttivät niin kamalilta jatkuvien sateiden jäljiltä. Kerrankin se en ollut minä, joka ne kasvit tuhosi.
Pari kartiotuijaa meillä on muutaman vuoden jo asustanutkin ja ne on toistaiseksi selvinneet talvista hyvin puulaatikoissaan. 

Nyt on myös kaikkia ihania tekopalmuja yms. mut jotenkin mun pohjalainen luonne ei anna periksi laittaa pihalle muovikasvia. Partsille voisinkin laittaa, mutten terassille. Oon ehkä tässä(kin) asiassa vähän outo, mut se ei nyt varmaan tullut kellekään yllätyksenä. 

Täällä kirppisrumba jatkuu, mutten jaksa teitä sillä enempää pitkästyttää. Kerron sit mieluummin, miten kauppa kävi ja mihin mahdolliset tuotot aion tuhlata :) 

Mukavaa viikonloppua.Ei kommentteja :

Lähetä kommentti