.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Sinkoilevat naulat


En tiedä, kumpi on kettumaisempi juttu; taulukoukut vai betoniseinä. Ainakin yhdessä ne muodostavat varsinaisen taulukollaasintekijän helvetin. 

Kollaasia varten ei oikein viitsi joka taulua seinään porata, enkä oo oppinut vielä luottamaan erilaisiin kiinnityspaloihin ja muihin kevyisiin ratkaisuihin. 

Myöskään mitkään lista- ja vaijerihässäkät eivät oo koskaan olleet mun juttu. Oon siis hankala, jonka takia nyt tästä kärsin. 

Naputtelin sitten viimeisen tunnin aikana noin 30 taulukoukkua (naapureiden iloksi), joista 6 jäi (ainakin hetkellisesti) kiinni seinään. Muista kiinnitystapit sinkoilivat ympäri kämppää ja seuraavaksi onkin vuorossa tehokas imurointi. Musta nimittäin tuntuu, et ne vois jalkapohjaan upota hieman kevyemmin kuin betoniseinään.
Kuvat piti rajata suht tiukasti, koska nostelin tyynyt sohvan selkänojalle pehmittämään taulujen putoamista sohvallaistujan niskaan.
..mulla ei muuten ollut tarkoituskaan laittaa noita yläreunoja tasan, jos joku miettii, ettei se onneton osaa ees mittaa ja vatupassia käyttää. Päätin vetäistä vaan silleen boheemisti vapaalla kädellä ja kovalla voimalla. Kipinät vaan sinkoili, kun vasaroin (ja tää ei ollut ees vitsi).
Hienosti heijastuu ikkunat noihin taulunlaseihin, mut kai näistä jonkun idean saa. Ainakin vuokrakämppäfiilis lähti tästä seinänpätkästä, mut mitä tuli tilalle? Mä jotenkin tykkään, mut mitäs mieltä te ootte?

Räpsin parempia kuvia, kunhan jaksan imuroida ja uskallan poistaa tyynyt :) Mikähän ois sellainen aika, et ne putoaa, jos ovat pudotakseen?12 kommenttia :

 1. Tykkään. Kovasti. Ja hyvin sijoiteltu. Toivottavasti pysyvät - meillä on alakerrassa pakko se kisko laittaa - jos senkään sitten saa kunnolla siihen seinään juntattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kisko ois varmasti kätevä ja säästyis samalla tällaiselta taistelulta. Kyllä siihenkin varmasti silmä tottuis. Mä oon monissa asioissa vaan vähän vanhanaikainen :)

   Poista
 2. Kivalta näyttää ja ihanat taulut!
  meillä mies ei antaisi millään tehdä reikiä seiniin, pikkuhiljaa täytyy pehmitellä taulukollaasiin täälläkin... :)
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei mies voi valittaa, kun mä ne seinät pääsääntöisesti paklaan, maalaan ja hion kuitenkin. Saan sit tehdä reikiäkin mielin määrin :)
   Onnea pehmittelyyn ja mukavaa viikkoa sinulle myös :)

   Poista
 3. Kivahan siitä tuli! Mä tykkään just tuollaisesta, ettei kaikki ole ihan symmetrisesti, tulee sellainen rento fiilis... Tietty sen verran symmetrisesti ja harmonisesti soisi taulujen seinillä olevan, että ylipäätään pysyisivät siellä eivätkä tipahtelisi viattomien sivustakärsijöiden niskaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu. Meillä ylipäätään kaikki toteutetaan vähän rennolla otteella :)
   Toistaiseksi taulut ovat paikoillaan ja itse asiassa sohvan takana on sen verran rakoa, et taulut varmaan nätisti kolahtaisivat lattiaan saakka ja sirpaleet pysyisivät nätisti piilossa sohvan alla :D

   Poista
 4. Hieno kollaasi. Nyt hei alat luottaan niihin kiinnityspaloihin, mä ostin 3M-merkkisiä ja siinä on toisella puolella liimapuoli ja toisessa tarrapuoli vähän niinqu tarralenkkarissa. Ja sit seinään yks pala ja tauluun yks. Ja avot, pysyy kiinni ku mikä. Mulla jopa haperoseinässä painava puukirjain tällä sydeemillä kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä mä joskus uskaltaudun kokeilemaan. Toimiskohan, jos laittais toisen puolen tuoliin ja toisen 4-vuotiaaseen. Pysyiskö se sit hetken paikoillaan? :)

   Poista
  2. Siihen ei toimi sit mikään, ei pikaliima tai edes nitoja :)
   Saati sitten että ne pysyis sängyissään, ilman sataa nousemiskertaa ja juoksurumbaa makkarien välissä. Nimim. viikko unikoulutusta takana. Puuh.

   Poista
  3. Meillä onneksi vauhtia riittää vaan päivä- ja ilta-aikaan. Tsemppiä sulle. Ei oo helppoa.

   Poista
 5. Oikein kiva taulukollaasi!! Mä "vihaan" kiviseiniä!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika. Mut onhan niissä hyvätkin puolensa. Vasaroidessa ne vaan tuppaa unohtumaan :D

   Poista