.

maanantai 26. elokuuta 2013

Vielä tarkeneeTäällä on nautittu viimeinen viikko ihanasta loppukesän lämmöstä. Viime viikolla imuroin ja pesin terassin varmaan viimeistä kertaa tälle vuodelle. Aika haikeeta, koska syksy ja talvi ei todellakaan oo mun juttuja. 
Sen verran oon kesän loppumiseen ja ilmojen viilenemiseen valmistautunut, että siirsin kaktukset sisätiloihin. Selvisivät vaan kesästä hengissä lyhdyissä.
Pimeyttä on alettu torjumaan valosarjan lisäksi kynttiläröykkiöllä, mutta lyhtyihin en oo vielä kynttilöitä laittanut.  Sekin on toki pian edessä.
Pari kesäkukkaa sinnittelee vieläkin hengissä. Ei oo tällaista mulle ennen sattunut. Nyt piti vaan siirrellä ne paremmin aurinkoon.
Lepakkotuoli on saanut tänä kesänä nauttia riittävästi auringosta ja sen kyllä haalistuneesta päällisestä huomaa. Ei se itse asiassa tässä kuvassa ihan niin pahalta ees näytä.
Kynttilät auringonpaisteessa näyttää jotenkin hassuilta mut saavat nyt olla tossa, koska lyhdyissä aurinko vielä sulatti steariinin pitkin pohjaa.
Pakko oli napsia pari vihreää takapihakuvaa. Vielä näyttää kesäiseltä. Mä voin näitä sit talvella katsella viltin alla villasukat jalassa, kun takapihaa peittää parimetrinen lumikerros (tuli vilu pelkästä ajatuksesta).
Tänään oli ensimmäinen lomanjälkeinen työpäivä. Aamulla laahustin kahvimuki kourassa sumun läpi kaulahuiviin kietoutuneena töihin. Asteita oli +12 ja näkyvyys muutama metri.

Onneksi nyt taas aurinko paistaa ja tarkenee ilman takkia. Kivoja aurinkoisia ilmoja on tänne luvattu vielä useampi päivä, joten yritän karistaa päästäni syksyiset ajatukset ja nauttia auringosta.
Onko siellä ruudun toisella puolella muita, joita kesän loppuminen ja saapuva syksy ahdistaa? Mä voisin ihan hyvin elää pelkkää kevättä ja kesää vuorotellen vuoden ympäri :)

6 kommenttia :

 1. Voi, minä rakastan syksyä...pimeitä iltoja...takkatulta ja villäsukkia...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se syksy just noin oliskin kiva, mutta sit kun pitää lähtee ulos kylmään, märkään ja pimeään. Ei kiva :/

   Poista
 2. meidän talossa odotellaan syksyä ku kuuta nousevaa... joskaan ei ilmojen viilenemisen,pimeän tai kosteuden takia... vaan pian syntyvän vauvan takia :) luulen että ne märät ilmatkaan ei haittaa ku voi nuuhkia pientä nyyttiä takkatulen lämmössä villasukat jalassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän täysin, miksei siellä saapuva syksy ahdista yhtään. Onnellista loppuodotusta ja hyvää vointia sinne :)

   Poista
 3. Mulla menee syksy vielä jotenkin, varsinkin jos on kuiva ja poutainen. Talvi voisi kestää vuodenvaihteeseen ja siitä alkaa lyhyt kevät, jonka jälkeen kesää aina syksyyn asti. Viime vuoden pitkittynyt kevääntulo ahdistaa vieläkin. Ensimmäistä kertaa koskaan en ole pystynyt oikein hyväksymään syksyn saapumista. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon samoilla linjoilla. Inhoan, kun on liukasta ja kylmää. Mä palelen, vaikka verhoutuisin untuvahaalariin :)

   Poista