.

lauantai 24. elokuuta 2013

DIY: pyyhenipsut ja johtopiiloMulle on loman viimehetkinä iskenyt joku järkky "tee se itse-vimma". Kai se johtuu siitä, et töihinpaluun myötä ei taas oo aikaa toteuttaa kaikkia ideoita samalla lailla kuin lomalla. 

Mä tein aikoinaan rempatessa idioottimaisen ratkaisun vessan ja kylppärin naulakoiden suhteen. Nää ei nimittäin todellakaan toimi käytännössä, eikä kivoja korvaajia oo tullut toistaiseksi vastaan. Näissä ei pyyhkeet pysy, vaan on pakko käyttää niitä rumia nipsuja pyyhkeissä.

Onneksi kivemmat nipsut on helppo tehdä. En vaan oo aiemmin saanut aikaiseksi. Kuvaan otin tarkoituksella tuon punaisen ruman nipsunkin :)
Pala nahkaa, pari verhonipsua ja bikinien mukana tulleet äärimmäisen epämiellyttävät ketjuolkaimet.
Vähän saksimista ja vääntämistä ja pyyhenipsu on valmis. Leikkasin tarkoituksella nahkaan vain tollaiset viillot, että pysyis mahdollisimman hyvin kiinni olemattomassa naulakossa.
Eihän tääkään mikään maailman hienoin tekele oo, mut kun tossa on katellut jo pitkään punaista ja vihreää nipsuhässäkkää, on mikä tahansa vaihtoehto parempi.
Tää on kuitenkin vain väliaikaisratkaisu ennen kivan naulakon löytymistä. Ihan niinkuin nää naulakot, jotka on nyt olleet väliaikaisia 5,5 vuotta.
Tein samalla energialla toisenkin väliaikaisratkaisun, kun puista lehtikoteloa ei oo missään tullut vastaan. Mähän aiemmin piilotin työpisteen jatkojohdon ja piuhat puiseen lehtikoteloon, mutta meillä oli vain mun tuunaama versio, joka ei ihan mun silmää tossa tarkoituksessa miellyttänyt.

Onneksi heivasin keväällä varastoon Steltonin pahvilaatikon, joka oli just sopiva tarkoitukseen. Reikä terävällä veitsellä etukulmaan...
..ja taakse kolo johtoa varten. Jatkojohdon sai pujotettua laatikon sisään pohjan kautta laatikkoa rikkomatta.
Johdot nippuun laatikon sisälle ja pistokkeet ulos etureiästä.
Lopuksi vetäisin vielä tekstin peittoon mustalla washilla. Koko operaatio vei aikaa noin 5 min, joten nyt voikin alkaa miettimään seuraavaa projektia.
Aurinkoista lauantaita kaikille. Täällä on ainakin kelit enemmän kuin kohdillaan. Oiskohan ulkona jotain kivaa projektia tehtäväksi?6 kommenttia :

 1. Siis mistä sä näitä mahtavia ideoita ja aikaa ja energiaa niiden toteutukseen oikein revit???
  Mä niiiin kopsaan molemmat ideat, heti joku päivä, kun saan aikaan.... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää ideat tais tulla ihan omasta päästä. Me askarrellaan tytön kanssa melkein joka päivä ja sillon molemmat väsää omiaan. Silloin saa vähän niinku salaa tehtyä omia juttujaan :)
   Lomalla on ollut aikaa väsäillä, mut sekin huvi loppuu tänään.

   Poista
 2. Okei, taas ihan mahtavia tuunailuja ja keksintöjä sulta! Voi itkut, kumpas mullakin ois aikaa duunailla kaikkea :D

  Kivaa viikonloppua sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Arkeen paluu ihan varmasti vähentää tuunailuja myös täällä. Kyllä loma vaan on tuunailijan parasta aikaa :)

   Kivaa sunnuntaita teille myös :)

   Poista
 3. Mä tiedän ton tunteen, kun joku väliaikainen ratkaisu jääkin moneeeksi vuodeksi! Vähä niiku ne vaatteet joihin " mä EHKÄ viel joku päivä mahdun".. Heeheheh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun vaatteet odottelee sitä sopivaa tilaisuutta :D

   Poista