.

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Haikeutta ilmassaVietin eilen etätyöpäivää. Niissä on se outo juttu, että tulee kierreltyä paljon omassa pihassa. Mä nimittäin kuulun siihen porukkaan, joka mielellään kävelee puhelimessa puhuessaan. Kotona tapaan silloin suunnistaa takapihalle, jos vaan kelit sallii. Töissäkin kierrän välillä pihaa puhelin korvalla, mutta siellä tapaa olla sen verran kova meteli, ettei kovin tärkeitä puheluita voi pihalla puhua.


Pihalla pyöriessäni huomasin, että aamuhämärässä vielä yökasteesta märät luumut näyttävät enemmän masentavilta kuin herkullisilta. Eipä ne kyllä ihan vielä kypsiä olekaan.


Huomasin myös, että aamukaste kukan terälehdillä on aika kaunis. Joku taitavampi kuvaaja ois varmaan saanut tästä paremman kuvan. Mä yllätyin jo saadessani noi pisarat kuviin. Vielä yllättyneempi oon siitä, että tää kukka on edelleen elossa.


Huomasin myös, että päivänpaisteessa pihlajanmarjat on aika kauniin värisiä. Niitä on myös tänä vuonna ainakin tällä suunnalla todella paljon. Tarkoittaako se siis vähälumista talvea? Vai oliko se just toisinpäin?


Ja auringonpaisteessa ne luumutkin alkavat näyttää etäisesti syömäkelpoisilta. Nää kai on just sellaisia pieniä asioita, joihin ei normaalisti ehdi tai tajua kiinnittää edes huomiota. Kai se vaan on lopulta myönnettävä, että kesä on ohi ja syksy on täällä. Terassilta sais alkaa siirtää tekstiilejä pesukoneen kautta kaappeihin ja grilli odottaa purkutuomion saaneena paloiksi päätymistään monen vuoden käytössä kulahtaneena. 

On se jännä, miten innoissaan sitä terassia aina keväällä siivoaa ja sisustaa. Syksyllä pelkkä ajatus sen siivoamisesta tuntuu masentavalta. Ihan niinkuin luovuttais ja antais talvelle luvan tulla. Onko tää teille muille samanlainen masentava syksyn merkkipaalu, vai oonko ainoa, joka saa tästäkin asiasta aikaan jonkin sortin morkkiksen?


10 kommenttia :

 1. Tais se olla, että vähäluminen talvi, jostain olet kuullut myös, että kylmäkin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta kylmästä en tykkää kyl yhtään. Mä kun oon sitä porukkaa, joka kulkee takki päällä, jos asteita on alle +20 :)

   Poista
 2. Komppaan kyllä sun fiiliksiäsi tuosta syksyn tulosta. Ärsyttää jo valmiiksi ajatus terassien talviteloille laittamisesta... Mutta hei, onhan syksyssä niin paljon ihaniakin asioita, kuten juurikin nuo pihlajanmarjat, kynttilät, huovat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta noi kivatkin jutut, mutta kyllä kesä vaan on ihmisen parasta aikaa. Meidän terassi on täys kaaos, mutta jos mä alan sitä tyhjäämään ja laittamaan, niin sitten joutuu myöntämään, että on syksy :)

   Poista
 3. Minä olen jo vuosia sitten ulkoistanut terassin siivouksen tuolle meidän Isännälle;) - ja vaikka minä olen syksyihminen henkeen ja vereen, niin kulunutta kesää olisin kyllä voinut jatkaa vielä vaikka kuinka pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kesä oli kyllä ihana, vaikka juhannuksena meinasi usko loppua. Ne myöhemmät helteet kuittasivat kylmän alkukesän.
   Voi kun meilläkin vois isäntä hoitaa ton terassin tyhjäämisen. Tänä vuonna monien terassijuttujen seuraava osoite on roskis.

   Poista
 4. Mä siivoan terassin sitten kun kamat saa vääntää roudasta irti. ;D Mutta mua ei kyllä syksy masenna, tykkään. :)
  Tsemppiä siivouspuuhiin. Ihania kuvia, hauska ajatus susta ravaamassa työpuhelimen ja kameran kanssa pihalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä sentään puhelimessa puhuessa kuvannut :)
   Meillä myös pääsääntöisesti talvi yllättää terassikamat ja lopulta kaivetaan ne lumen alta. Mutta jospa edes noi tyynyt ja muut sais tänä vuonna siivoiltua ennen sitä.

   Poista
 5. Syksyn tulo on mun mielestä ihanaa, mutta tosiaan toi mennyt kesä oli ihan huippu! Luumujakin maistoin tälle vuodelle ekan kerran eilen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oisin voinut jatkaa kesää vielä vuosia :) Onneksi tänäänkin on ollut aivan ihana ilta ja sai työpäivän päätteeksi juoda kahvit terassilla. Mä en oo vielä uskaltautunut luumuja edes maistamaan, kun ovat vielä selvästi raakoja. Meille tulee tänäkin vuonna niitä ihan liikaa.

   Poista