.

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kutistu romu, kutistu!En varmasti oo ainoa, joka on säilyttänyt esimerkiksi lapsensa ensimmäisiä vaatteita, kenkiä, pehmoleluja, pyyhkeitä ja muuta sälää vähintäänkin yhden äitiyspakkauslaatikollisen verran. Ja onhan niitä kiva säilyttää, ei siinä mitään. Mutta kun sitä lämmintä varastotilaa on meillä oikeesti tosi vähän, niin kyllähän tollainen useamman vuoden (tai vuosikymmenen) varastointiprojekti aina vähän mietityttää.

Lisäksi ärsyttää täyttää sitä vähäistä tilaa varapeitoilla, tyynyillä ja muulla sellaisella tavaralla, joille käyttöä on keskimäärin kerran vuodessa, mutta vievät tilaa ison matkalaukullisen verran.
Hain pari viikkoa sitten Anttilasta pari tyhjiösäilytyspussia. Siis niitä, joihin tukitaan viikataan tekstiilit, laitetaan pussinsuu kiinni ja sit poistetaan ilma.
Mulla ei ollut näistä aiempaa kokemusta, joten ostin ensin paketin noita halvimpia, eli niitä, joista ilma poistetaan rullaamalla pussi tiukaksi ja ilma poistuu samalla. Näihin sain eilen laitettua omat vanhat vauva-ajan vaatteeni. Vievät nyt tilaa noin puolet siitä, minkä aiemmin veivät.


 


Tänään hain Clas Ohlsonilta yhden paketin (2kpl) noita pieniä rullattavia sekä toisen paketin suuria pusseja (1 kpl 55x90 cm ja 1 kpl 90x130 cm).


Kuvat lainattu täältä

Eihän noi ruttuiset säkit nyt niin nättejä oo, mutta ajattelinkin laittaa ainakin noi pitkään varastoitavat vielä pusseineen takaisin laatikoihin.
Toisiksi suurimpaan onnistuin sullomaan varapeitteen, 2 tyynyä ja lasten peiton.
Eiks tullut nätti?
Pakkohan nyt oli kokeilla sitäkin, miten pieneen tilaan untuvatakki, pari toppatakkia ja parit toppahaalarit menee, kun ilma imetään pois. Wau! En nyt lähtenyt joka säkkiä kuvaamaan, mut aika lailla samaan kokoluokkaan lopulta päädyttiin senkin kanssa.

Mä todella toivon, et noi pussit sit kestää, eikä tavara ala aikaa myöten poksahdella ulos kaapeista ja laatikoista (eiks muuten jossain Himoshoppaaja-leffassa käynyt just niin?). Laitoin nää kaks suurinta nyt varmuuden vuoksi Ikean vetoketjulliseen säilytysboksiin, joka vähän hillitsis mahdollista paisumista :)


Onko jollain kokemusta näiden kestävyydestä? Lisäksi kiinnostais tietää, mistä näitä halvimmalla saa. Noi pienet nimittäin maksoivat Anttilassa aika lailla tuplasti sen mitä Clasulla. Melkoinen hintaero (tyhmä ei tajunnut aiemmin etsiä muualta).


12 kommenttia :

 1. Just noita samoja meidän piti käydä hakemassa Jyskistä, mutta Kivihakaan päin oli taas tie aivan tukossa. Innolla ootan kans kokemuksia. Täytyisi saada näitä romuja kanssa pakattua pienemmäksi. Muutto edessä elokuussa.. huah..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä boikotoin Kivihakaa noiden ruuhkien takia mahdollisimman paljon. Mua oikeesti vähän jännittää, miten tossa käy. Ensimmäinen pussi nimittäin pihisi jo jonkin verran, kun täytin toista. Toivotaan, et oli vaan korkki huonosti tms. Ei ois kiva, jos ne vyöryis ylähyllyltä päälle :)

   Poista
  2. Juu, ei sinne Kivihakaan tee mieli mennä, kun ne liikennevalot tukkii alkupään ja loppupäässä on tie työt, mutta ehkä se siitä helpottaa.
   Sun pitää olla varovainen, ettei ne hyökkää päälle :D Mutta olisi kyllä niin kätevää saada kutistettua peitot ja takit yms..

   Poista
  3. Mä sain tukittua nyt noi kaikki talvivaatteet, kahdet talvikengät ja vieraspetivaatteet yhteen sängynaluslaatikkoon. Laatikko tosin sijaitsee vaatehuoneen ylähyllyllä. Piti käydä ennen nukkumaanmenoa katsomassa, onko laatikko vielä kasassa :)

   Poista
 2. Hyvä vinkki, olin unohtanut tämän jotenkin. Kummasti se vaan uusikin talo alkaa pullistella tavaraa, just mietin, mihin varastoisin varahuovat, pitteepä kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin pidin näitä kauan sellaisina tv-shopin pilipalikeksintöinä, mut lopulta päätin kokeilla.

   Poista
 3. Ihan kuin jotain paperitaidetta toi ruttuinen peitto :)

  Kiinnostais tietää, miten toi pakkaus puretaan.
  Ilmat pihalle veitsellä, vai onko siinä joku tulppa tai korkki tai jotain?
  Ja voiko niitä käyttää uudelleen?

  Meillä olis tarvetta muutaman kymmenen kuution kutistamiselle.
  Ei jaksa enää laajentaa taloa kaiken turhan säilytettävän takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on korkki ja sit toi aukko sulkeutuu ja avauuu niinkuin Mini-grip pussit. Voi tyhjätä ja täytellä uudelleen.

   Poista
 4. Mulla on ollut käytössä Bilteman versiot noin 4kk ja hyvin on toimineet. Laitoin ylähyllylle vaatekaappiin ja sinne meni tuplapeite, parit tyynyt, pari peitettä. Ihan kivasti siis entiseen säilytykseen nähden! Myös talvivaatteita (lapsen laitoin pari pussillista. Oon ollut tähän asti ihan tyytyväinen kyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sielläkin myydään näitä? Kiitos tiedosta. Pitääpä käydä joku kerta hakemassa, kun kuljen taas siellä suunnalla.
   Kyllä meilläkin on vielä noita talvivaatteita ja muuta tilaavievää kaapeissa sen verran, että muutama pussi täyttyy varmasti.

   Poista
 5. MItäs sitkun ottaa ne pois?? Onko ihan rypyssä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne varmasti tossa jonkin verran rypistyy, mut ainakin toppavaatteet, peitot ym. varmasti oikenevat nopeasti itsekseen, kun saavat taas ilmaa sisäänsä.
   Eipä näihin sellaisia ohkaisia tekstiilejä ees kannata säilöä, kun ne ei olennaisesti pienene kuitenkaan.

   Poista