.

torstai 25. heinäkuuta 2013

DIY: Lamppu makkariinOlin tänään (taas) etsimässä verhoja olohuoneeseen. Enkä muuten löytänyt. Miks kaikki kivat verhot, mitä mä löydän on purjerenkailla tai ripustuslenkeillä? Eiks "tavallisia" verhoja oo enää missään?

Valmisverhojen metsästys on kestänyt jo sen verran pitkään, et seuraava osoite taitaa olla kangaskauppa, vaikkei mua just nyt toi ompelu vois vähempää kiinnostaa.

Mut kuten otsikkokin kertoo, tän postauksen aihe ei oo ne verhot, vaan uus lamppu. Pyörin Hemtexissä niitä verhoja etsimässä ja samalla huomasin pari isoa lampunvarjostimen runkoa (vai miks niitä metallisia häkkyröitä kutsutaan?). Nyt sai kaikista ale-tuotteista vielä -30% lisäalennuksen, joten hintaa oli alle 6€. Mukaan se lähti.
Noin minuutin mietin, et tähän vois punoa pohjan ja reunat ja menis vaikka säilytyskorista, mut kyl mä sit melko nopeesti tulin järkiini ja jatkoin matkaa Ohlsonille lampunjohtoa hakemaan.
Pyörittelin myös niitä isoja pyöreitä lasipalloja käsissäni, mutten ostanut (ainakaan vielä), kun en tiennyt, millanen tosta varjostimesta tulee. Vai tuleeko siitä mitään.

Tälle sijoituspaikaksi ajattelin meidän makkaria, jossa on ollut vuosikausia kukkakuvioitu plafondi. Te blogini lukijat ette oo sitä koskaan nähneet, mutta siihen on syynsä. Mä voin sen verran paljastaa, et se on ruma, eiku siis vähemmän kaunis.

Makkarin valaisimen suhteen rima on siis asetettu tosi alas, eikä näistä aineksista kovin paljon nykyistä huonompaa vaihtoehtoa voi aikaiseksi saada.
Sahailin lovet aiemmin maalaamiini mustavalkoisiin puuhelmiin ja tukin ne kehikkoon kiinni ihan sattumanvaraisesti ja fiilispohjalta. Sahasin sormeeni vaan kolme kertaa. On nimittäin aika hankalaa pitää tosta helmestä kiinni ja sahata yhtäaikaa. Ruuvipenkkiin ei voinu laittaa, kun jäi niin rumat jäljet.
Tää on näissä kuvissa vielä viimeistelyä vaille, mut siinä saattaa vähän vierähtää, joten otin kuvat jo nyt. Vähän on vääntäessä mennyt kehikkokin kieroon ja noi sahatut lovet tarvii maalia pintaan. Mut kyllä tästä sen idean näkee.
Tää ei siis todellakaan oo vielä katossa. Ripustin vaan kuvaa varten terassin amppelikoukkuun. Mitäs mieltä valaisimesta? Ja pitäiskö tähän hakee sellanen Ohlsonin kuvioitu iso "pallolamppu", vai mennä perinteisellä hehkulla?

8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt kun vaan jaksaa sen joku päivä viimeistellä ja ripustaa.

   Poista
 2. Ihan hitsin hieno!! Pitäsköhän kans tuunailla, yks lampun kehikko tuolla onkin pyörinyt inspistä odottamassa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kannattaa ehdottomasti. Tohonhan vois kehittää vaikka mitä. Mä meinasin ensin kieputtaa narua kehikon rautojen ympäri, mutten sit jaksanut tällä kertaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. On se ainakin erilainen. Siipalta kysyin mielipidettä, niin se vaan sano, etten mä näistä mitään ymmärrä :D

   Poista
 4. Aivan sairaan hiano! Ehkä joskus kopsaan idean jos saa aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Saa ihan vapaasti kopsata. Mäkään en nimittäin osaa sanoa, oonko poiminut idean jostain :)

   Poista