.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Uus ikuisuusprojekti(ko?)Kaikkee sitä ostaa, kun halvalla saa. Aiemmin jo postailin etupihan kalustehankinnoista ja suunnitelmat oli ihan selvillä.

Mut sit mä näin Fb-kirpparilla kuvan mielettömän likaisesta ja kulahtaneesta lasikuituisesta penkistä. Mietin, et lasikuituhan on ihan loistomateriaali sellaiselle kalusteelle, jonka täytyy olla täysin säiden armoilla. Sen voi pyyhkäistä sateen jälkeen kuivaksi helposti, eikä lasikuitu säikähdä paahteista aurinkoakaan.
Näitä oli myynnissä 3 kpl ja yhteishinta oli huimat 20€. Mut kunto on kamala.
Nää on täynnä kuraa, likaa, jotain vihreetä (hometta, mitälie?). Penkit on ihan ehjiä, mutta maalipinta irtoilee pahasti.
Niin hullu en sentään ollut, et oisin ne kaikki kolme meille huolinut. Vain yks nököttää rumentamassa meidän hienoa etupihaa ja loput matkaavat painepesurikäsittelyn jälkeen paikalliselle moottoriurheiluradalle. Niitä ei siis oo tarkoituskaan fiksata.

Mut toi yks siis pitäis saada sellaiseen kuntoon, et sitä kehtais tossa pihalla pitää. Oishan se kiva, jos siinä vois vaikka jo juhannuksena aamukahvilla istuskellakin.

Kävin ostamassa pari purkkia harmaata pohjamaalia ja pari purkkia mattamustaa pintamaalia (yks purkki oli varastossa jo valmiiksi). Josko näillä päästäis ainakin vauhtiin...
Tähän väliin  voisin ilmoittaa halukkuuteni yhteistyöhön jonkun spraymaalifirman kanssa :) Laskin, et oon tässä 1,5 kk:n aikana suihkinut jo 10 pulloa tyhjäksi!!!
Projekti starttasi vauhdikkaasti. Ekana päivänä raaputtelin 3,5h vanhoja maaleja pois. Meidän uus etupiha tuli muuten siinä puuhaillessa melko mielenkiintoisen näköiseks. Jokunen maalisuikale ropisi kivetykselle.
Vähän muuten lähti järki, kun hankasin etupihaa puhtaaksi kolmanteen kertaan juuriharjalla maassa konttien. Yllättävän hyvin jämähtää ohuet maalisuikaleet kosteaan alustaan.
Seuraavana oli vuorossa loppuhionta ja maalipesu. Sit pääsikin maalaamaan pohjaväriä pintaan.
Eihän tää enää ihan yhtä hirveeltä näytä?
Vetäisin kaks pulloa pohjamaalia pintaan ja penkki alkoi näyttää jo aika siedettävältä.
Ja pari kerrosta pintamaalia piti suihkia heti aamutuimaan. En nyt vaan saanu millään hyvää kuvaa, kun kerranki paisto aurinko. Koko ajan tuli joku heijastus jostain. Otin pari kuvaa niinku todistaakseni, etten mä ihan noin surkeesti oo maalannu :)
Selkänojan yläosassa ja istuinosan etuosassa oli sen verran halkeamia, et päätin vetäistä näiden kohtien päälle raidat dc-fixillä. Ois se kurjaa, jos hienot nailonsukkikset vaik tarttuis penkkiin ja menis rikki.
Että semmonen. Tälle tuli nyt maaleineen hinnaks alle 20€. Ei ehkä maailman kaunein, mut toivotaan, et palvelee tarkoitustaan. Mun puolesta tää saa maata lumikuorman alla koko tulevan talven ja heitetään sit keväällä menemään, ellei talvesta kunnialla selviä.
Eipä tästä tullutkaan uutta ikuisuusprojektia, mut varmaan sellanenkin vielä löytyy. Näyttäis ainakin olevan toi kesäkukkien hankinta yks sellanen projekti, joka vaan kestää ja kestää. Jään varmaan pian kokonaan ilman.8 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Keltsi ois muuten ollu aika rähee :) Meidän etupihalle se ois ollu ehkä vähän liikaa, mut takapihalle ois sopinu.

   Poista
 2. Hienohan siitä tuli! Mä jo mietin, että nyt Anna iski kirveensä kaivoon kun näin vaan kuvat penkistä alkuperäisasussaan, mutta olishan mun jo pitänyt sut sen verta tuntea, että jotain hienoahan sä sille oot jo tehnyt ;)

  Näytää muuten tosi jännältä penkin pinta, kun nuo puut antavat varjojaan siihen. Näyttää vähän siltä kuin sulla olisi batiikkivärjätty penkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mäkin sen pesun jälkeen aloin vähä katumaan hankintaani, kun näin pintojen kunnon. Mut se ei pelaa, joka pelkää :) Batiikkivärjäys ois huonekalussa aika magee idea.

   Poista
 3. Sä oot niin reipas!! Ihan kiva siitä tuli :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tyytyväinen voi olla lopputulokseen, kun lähtöasetelma oli noin onneton :) Kyllä mä uskon, et tää tän kesän ja syksyn palvelee tarkoitustaan.

   Poista
 4. Oot sinä ahkera! Ja hieno tuli jälleen kerran!:) Spraymaalit on kyl käteviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä nyt mitään valioyksilöä tullut, mut pääasia, et kestää istumista ja ohikulkijoiden katseita. Onneks oli taas maalit tarjouksessa, niin pysyi kustannukset hallinnassa :)

   Poista