.

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Sohvapohdintaa ja pientä säätöäEilen tuli vietettyä suunnittelematonta blogihiljaisuutta, kun melko pikaiseksi suunniteltu leikkipuistoreissu vierähtikin kuuden tunnin mittaiseksi. Lapset viityivät hyvin keskenään ja aikuisilla oli aikaa parantaa maailmaa penkillä auringonpaisteessa. 

Tänään onkin sitten jatkettu jo muutama viikko sitten aloitettua sohvapohdintaa. Myönnettävä se on, että lähes 10-vuotias jättiläisemme alkaa olla elämänsä etoopuolella. Seuraajaa ei vaan oo mun kriteereillä vielä löytynyt. 


Seuraavan sohvan pitäisi olla:

 1. leveä ja syvä
 2. kangasverhoiltu kotikonstein pestävillä päällisillä
 3. joko divaanisohva tai rahilla muutettavissa divaaniksi
 4. sirompi. Ois aika luksusta pystyä imuroimaan sohvan alta


Facebookin puolella aamupäivällä mainitsinkin Annon Pala-sohvan olevan lähes täydellinen. Pesulakäsittelyn vaativat päälliset on kyllä valitettavasti liian pitkä miinus, joten se vaihtoehto on pakko unohtaa. Oisko sulla joku idea? Tai millaisen sohvan sä seuraavaksi aiot hankkia?
Mä oon selannut jo kaikki keksimäni nettisivut tuloksetta ja alkaa koko homma kyllästyttää. Toiveena kuitenkin on, että se seuraava sohva sitten miellyttäis ja kestäis seuraavat 10 vuotta, joten pakko sille etsinnälle on aikaa uhrata.


Kevyen viikkosiivouksen jälkeen siirtelin muutamia tavaroita eri paikoille. Masentava kaktus sai siirtyä alemmas, jotta sen muistais ehkä joskus kastella.


Hayn laatikot muuttivat vain käden toiselle puolelle.


Ja toinen Block-päätyi valaisemaan huonekuusta. Onnistuin kastelemaan valkoisen paperipussin niin ruman ruskehtavaksi, että kuusi saa odotella uutta parempaa ruukkua toistaiseksi Marimekon kulhossa.

Mitenkäs teidän viikonloppu on vierähtänyt?8 kommenttia :

 1. Kuusi se vaan kukoistaa! Hyvä Anna ;)
  Niin ja sohvasta, olisko nahkasohva ihan mahdoton? Me ollaan koettu nahkasohvat tosi helpoiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voin rehellisesti kertoa, että ravistelin kuusesta ne ruskeat neulaset tänään pois. Ei niitä ihan hirveesti ollut :)
   Nahkasohvaa en halua. Yhden sellaisen karhasin pois siipan kodista aikoinaan, kun sinne muutin ;)

   Poista
 2. Hyvähyvä.....vaihtoon vaan kuten mä tein. En oo katunu. Liputan Karstadin nimeen, siro, tyylikäs, HALPA ja mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karlstadia oon katsonut, mutta yllättäen se meille sopiva kokonaisuus ei sitten enää oliskaan ihan niin halpa... Yli tonni ilman vaihtopäällisiä ja täältä tulee vähän kustannuksia ja vaivaa sen noutamisessakin. On se edelleen mun yhtenä vaihtoehtona, mutta vielä on katsottava muitakin. Älyttömän hankalaa, mut onneks tätä valintaa ei oo tarvinnut usein tehdä.

   Poista
 3. Ihana, vaihtoon vaan! ;)
  Tuo valaisin on NIIN ihq!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voi kivan ja käytännöllisen sohvan löytäminen vaan olla hankalaa. Mulla taitaa olla liian monta valintakriteeriä :)
   Kivoja valaisimia ei voi varmaan koskaan olla liikaa.

   Poista
 4. Mikset verhoiluttaisi sohvaasi jos on muuten hyvä ja toimiva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on itse asiassa edelleen täysin ehjä ja tahraton, mutta 10 vuoden kova käyttö on saanut pehmusteet painumaan ja jousetkaan eivät enää oo ihan uudenveroisessa kunnossa. Mielellään myös ottaisin seuraavaksi sellaisen sohvan, jonka alta siivoaminen olisi mahdollista. Tätä yli 3 metriä leveää jättiläistä on vähän hankala siirrellä :)

   Poista