.

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Karua todellisuuttaNe nätit ja siistit lastenhuoneet on meillä pääsääntöisesti melko kaukana todellisuudesta. Meidän tyttären huoneessa todellisuutta ovat sen sijaan nämä seuraavat kuvat, joissa jostain kummallisesta syystä silmä ei pahemmin kiinnitä huomiota sisustusratkaisuihin. Ymmärrätte ehkä miksi..Meillä ei siivoukseen auta lahjonta, uhkailu tai kiristys. Kämppä on pääsääntöisesti kaaoksen vallassa, eikä sen syntymiseen tarvita varttia enempää aikaa. Tää huone tappaa tehokkaasti kaiken sisustusinnon. Siinä vaiheessa, kun huone on siivottu, oon ihan liian kyllästynyt ja väsynyt miettimään minkäänlaisia sisustusjuttuja.

Täytyy siis ajatella, että tässä huoneessa se raivaus ja siivous on sitä parasta sisustamista. Ilme kohtentuu kummasti ja kyllä se tavarakin joka kerta aavistuksen vähenee, kun on pakotettu käymään nuo sadat piirustukset ja muut askartelut yksitellen läpi. 

Tässäpä kuvapläjäys siivouksen jälkeisistä kuvista. Muutosta entiseen (siis sisustuksellisesti) ei juuri oo, mutta jatkossa mä voin käydä täältä katsomassa siistin huoneen kuvia, kun kaaos on taas vallannut kaiken lattiapinnan.
Mä uskon, että tää siivousasia on yks niistä, jotka tulee lapsen perusluonteesta. Mutta jos jollain on jotain vinkkejä siihen, millä tätä tilannetta vois edes aavistuksen helpottaa, niin kertokaa ihmeessä. Mielellään kuulisin myös sen, oonko ainoa joka on tän asian suhteen jatkuvasti näin toivottoman tilanteen edessä? 
Edes tavaroiden karsiminen ei nimittäin meillä auta, koska meillä kaaos saadaan aikaan myös tyhjistä vessapaperihylsyistä, sanomalehtisilpusta ja kaikesta muusta huoneeseen kuulumattomasta. Help me!16 kommenttia :

 1. Sun pitäisi jutella mun äidin kanssa. Tuskin se sulle neuvoja voisi paljoa antaa, mutta vertaistukea saisit kyllä. Ja mielikuvia lohduttomasta tulevaisuudesta... ;D 35 vuotta sitten mun äitiparkani oli sinä. Ja mä olin se sun sotkuniekka-tyttäresi :D Tilanne ei valitettavasti paljoa ole sittemmin muuttunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan mun siis tyydyttävä kohtalooni ja annettava vaan olla :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä niin tutulta - ja voin kertoa, että melkein samalta näyttää meidän tyttären huoneessa edelleenkin, vaikka hän on juuri muuttamassa kotoa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää asia siis ilmeisesti on tosiaan ihmisen perusluonteessa, jos se ei kerran muutu edes tossa vaiheessa :)

   Poista
 3. Olipa kiva postaus ja niiin tuttua. Meilläkin tytöt saavat todella pahan siivon hetkessä. Juurikin tuota paperinsälkkyä, askartelujuttuja yms koko huoneen alalle levitettynä. Samoin vaatekaappiin hamstrattuna kaikenmaailman lippua ja lappua. Siivousinspiraatio tippuu kyllä sen huoneen kohdalla aina miinukselle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän tilanne vaikuttaa täysin samalta. Ihanaa löytää kohtalotovereita :)
   Meilläkin löytyy kaapeista välillä mitä ihmeellisempiä asioita. Viimeksi löysin astian, johon oli tehty kimalleliimoista ja paperisilpusta jonkinlainen keitos :D

   Poista
 4. Sama juttu täällä, lastenhuone menee kaaokseen hetkessä. 6-vee esikoinen siivoilee kyllä itsekin, mutta pikkusisko keksii siivouksen hetkellä kaikkea muuta. Ja kauan huone ei siis siistinä pysy. Tänä kesänä olen hetkellisesti luovuttanut ja antanut sotkun olla paikoillaan enkä joka ilta järjestellyt tavaroita. Sekamelskassa ei tosin paljoa sisustella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon myös kesällä antanut ton kaaoksen välillä olla useamman päivän. Meilläkin välillä aletaan siivoamaan mun kanssa, mutta muutaman minuutin jälkeen tajuan aina uurastavani yksin.

   Poista
 5. Meillä on pojilla (2v ja 7v) siivouskilpailu joka ilta. "Kumpi siivoaa enemmän, 2min. aikaa?" Nuorempi ei innostu yksin, mutta isoveljen esimerkistä lähtee heti mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin hyvä. Mä joskus sain neidin huijattua siivoamaan ottamalla aikaa, mutta lopputuloksena oli jotain ihan muuta kuin odotin. Suurin osa rojusta oli tukittuna huonekalujen ja mattojen alle :D

   Poista
 6. Meillä painitaan saman asian kanssa. Tämä on varmaan luonne kysymys, meidän pojat ovat paljon siistimpiä ja tykkäävät pitää tavarat omilla paikoillaan, kun taas tytär...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin uskon, että tää piirre vaan on joillain lapsilla ihan pienestä pitäen. Jotenkin en vaan tahdo sitä uskoa, koska pelkkä ajatus siitä, ettei tää asia tuu muuttumaan lähivuosina, alkaa aavistuksen masentaa :)

   Poista
 7. Oma tyttöni on 5-vee ja käytiin läpi arjen pieniä askareita paperille piirretyn polun kanssa. Esim.vaatteet naulakkoon ja pääs askeleen eteenpäin, lelut pois lattioilta ja taas tuli askeleita jne. Polun päässä odotti pieni palkinto, jonka sai valita itse. Tää autto meillä ja nyt tyttö kyhää jo itse omia taulukoita, johon itse merkkaa omat pienet tehtävät. Toki tuon ikäinen ei aina jaksa saati muista eikä todellakaan pakottamalla pakoteta, mutta oiva apu se on ollu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli uusi idea. Kiitos. Täytyy kokeilla. Meillä melkein minkä tahansa asian tekeminen olisi parannus nykyiseen :)

   Poista
 8. Musta jätesäkki ovensuuhun ja selvitys...jos sinä joudut kerään menee säkkiin ja roskiin...valitse , keräätkö itse kamasi....toimii varmasti kun kerran näytät et olet tosissasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tehnyt tämänkin. Miinuspuoli vain oli se, ettei neiti kuukausiin tajunnut minkään hävinneen. Suurin osa sotkusta on kuitenkin (mun mielestä) roskiin kuuluvia paperijuttuja, kiviä ja muuta sellaista. Ei siis ollut tehoa siitäkään.

   Poista