.

perjantai 10. toukokuuta 2013

Vettä tulvillaan...Niin ihana kun onkin seurata blogeista terassien, pihojen ja parvekkeiden kesäistä ilmettä, niin välillä alkaa masentaa. Ei siis ne kuvat, vaan oman terassin ja pihan tila. Parvekkeesta puhumattakaan.

Meillä nimittäin näyttää just nyt tältä...
Vettä sataa kuin sieltä kuuluisasta Esteristä, paikkaa sen tarkemmin erittelemättä. Markiisista huolimatta terassi tulvii ja nurmikko on muuttunut harmaaksi velliksi.
Kalusteitakaan ei oo paikoilleen laitettu, koska yks ostajaehdokas halusi miettimisaikaa. En siis osaa vielä suunnitella edes terassin laittoa, kun en tiedä, mennäänkö nykyisillä tai mahdollisilla uusilla kalusteilla.
Etupihaa en viitsi edes kuvata. 30-vuotiaat laatat saavat lähtöpassit tän kuun aikana ja vaihdetaan tilalle uudet 30x30 laatat. Sen jälkeen ois tarkoitus saada myös pitkään haaveilemani pieni "koroke/terassintapainen" portaiden viereen.

Nykyinen porrastasanne on niin pieni, että esimerkiksi kauppakassien laskeminen siihen on ovea avatessa mahdotonta. Ovi ei mahdu aukeamaan. Etupihalla ei siis ikinä istuskella, vaan korokkeen tarve on puhtaasti käytännöllinen. Ja esteettinenkin, koska oishan siihen kiva nostaa kesällä joku kukkaruukku ja talvella lyhtyjä.

Parveke on meillä talvella varastotilaa (terassikalusteille) ja kesällä lähinnä pyykinkuivaustilaa. Tila on pitkä, kapea ja lasitettu. Lattialle laitettiin aikoinaan puiset laatat (vai miksi niitä kutsutaan). Ne on ihan kivat ja miellyttävät silmää edelleen. Muuta sinne ei sit oo laitettukaan viiden vuoden aikana :)

Tänä vuonna ajattelin vähän panostaa myös partsiin, koska huoneiden vaihtamisen myötä sinne on kulku meidän makkarista. Katotaan, josko siellä tulis joskus hetki oltuakin.

Jos täällä sataa vielä huomennakin, niin mä en ala...5 kommenttia :

 1. Mua alkaa kanssa masentamaan kohta muiden ihanat parveke ja terassipostaukset. Meille on tulossa tulevana kesänä ikkunaremppa, ja siinä menee sitten partsinkin ikkunat ja ovet uusiksi. Eipä oikein hotsita alkaa partsia sisustelemaan, kun koska tahansa voi käydä käsky tyhjentää se ;D
  No, onneksi ei tartte alkaa stressaamaan ikkunoidenkaan pesusta nyt. Jotain hyvää tässä rempan odottelussakin sentään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vaihdetaan kuun vaihteessa vaan etuovi. Silti on ikkunatkin pesemättä.
   Meidän on pian oman mielenrauhan takia päätettävä, mitä noiden kalusteiden kanssa tehdään. Alkaa ärsyttää, kun mikään homma ei etene.

   Poista
 2. Hikipediasta lainattu: ""Vettä kuin Esterin perseestä", juontaa juurensa palokunnasta, Esteri-merkkisestä vesipumpusta jota valmistetaan vielä tänäkin päivänä Itävallassa. Sanonta "Esterin perse" juontaa siihen että ESTERI-merkkiset pumput paloautoissa oli poikkeuksetta asennettu auton perään, koska koko esti auton kylkeen asentamisen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Tää selvensi kummasti. Eikös ne hyvissä ja huonoissa uutisissa meinannu, et Esteri ois ollut siipiratasalus.

   Onneks Esteri näyttää saaneen vuodon kuriin yön aikana :D
   Hauskaa viikonloppua.

   Poista
  2. Joo, siipiratasalus on yksi teoriaversio :) Aurinkoista viikonloppua sinnekin!

   Poista