.

lauantai 4. toukokuuta 2013

Takapihan työleiriKerrankin ajattelin luottaa säätiedotuksiin ja varustautua viikonloppuun virvokkeilla, multasäkeillä, uusilla kasveilla ja ruukuilla. Teurastin säästöpossut ja eilen raahasin sisälmykset pankkiin.

Valitsin tietämättäni huonoimman mahdollisen päivän. Ihmetellessäni järjetöntä jonoa (20 ennen mua) mulle slvisi, että oli eläkkeidenmaksupäivä. Olin muuten pankin ainoa alle 60 vee asiakas. Rahat käytetään (eli käytettiin)  piha- ja puutarhajuttuihin.
Tän päivän ohjelmassa olisi ainakin terassinpesua, matonpesua, puskien siirtämistä ja hävittämistä, tuijien istuttamista, grillin pesua ja muuta "pientä" puhdetyötä. Myös ulkovaraston järjestely pitäis tehdä, kunhan saadan uusvanha hylly sinne paikoilleen.

Jos mittarissa elohopea tosiaan kiirii yli 15 asteeseen, niin nestetasapainosta on huolehdittava mehujäillä ja muilla virvokkeilla. Niitäkin pitää siis tänään ladata pakastimeen ja jääkaappiin riittävä määrä.

Pihahommat ei ylipäätään oo mitään mun suosikkijuttuja, mutta se johtuu pääasiassa näkemyksen ja osaamisen puutteesta.
Käytiin eilen shoppaamassa multaa, havuja ja yks ruukku. Kotona heti hoksasin, et näitä pitää hakea vielä pari lisää. 
Tarkoitus olis huomenna istuttaa kaks vanhaa kartiotuijaa näiden kahden uuden kanssa maahan. Sitä ennen pitäis kaivaa vanha pensasaita ylös.


Nää 6-vuotiaat laatikot vapautuu samalla ja on ne niin kulahtaneet, et nää ajattelin korvata kokonaan tollasilla uusilla harmailla.
Tältä näyttää meidän ja naapurin välinen pensasaita. Ihan niinku ois vähä harva tai jotain :) Naapurisopu säilyis kyllä ilman aitaakin, mutta pakko tolle on jotain tehdä.
Tää aita on taas meidän pihan päädyssä. Samaa pensasta, joten näillä paikataan toi toinen aita ja tilalle istutetaan uudet ja vanhat tuijat. 

On tässä yhdeksi päiväksi ihan riittävästi hommaa. Sais jo alkaa vähän vihertää, nii ei ois noin kurjan ja ankean näköistä.

Meillä kävi muuten hyvä tuuri kasvikaupassa. Myyjätyttö otti hinnan vain yhdestä pienestä havusta (joita oli 3) ja vaan toisesta tuijasta. Säästyneillä rahoilla vois vaikka hakea lisää ruukkuja ja toivoa, etteivät veloita jokaisesta :)6 kommenttia :

 1. Haha, kävittekö Prismassa? ;D Meidän pitäis kans kaivaa muutama marjapuska ylös. Yök! Yök! Yök!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin Hong Kongissa. Toivottavasti ne ei lue tätä, ettei tuu lasku perässä ;)

   Poista
 2. Ihanat ruukut mist noit saa?
  Mä mietin pitäskö viimosilla rahoilla männä hakee tänään orfokkeja, Kodin1:ssä oli joku tarjous niistä, 10 kpl yhteensä 4,90 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Honkkarista haettiin. Noita oli tosi monta eri kokoa ja mun mielestä kohtuuhinta. Tää iso oli jotain 20€.

   Poista
 3. Ei nuo ulkohommat oo yhtään munkaan mieleen.=P Aateltiin huomenna käydä Honkkarissa. Toivottavasti olisi yhtä höveli kassaneiti. ;) Hieno ruukku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne ulkohommat vastenmielisiä oo, mut en mä aio koskaan mitään alkaa viljelemään. Kunhan muutama kasvi pihaa koristaa, niin riittää mulle :)

   Tänään isäntä haki 2 ruukkua lisää, mut molemmat piti maksaa. Aika tylsää :D

   Poista