.

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Liian tavallinen koti?Tasaisin väliajoin se iskee. Yleensä siihen liittyy liiallinen(?) sisustuslehtien ja blogien tutkiminen. Silloin iskee liian tavallisen kodin kriisi. Omat nurkat tuntuu nuhjuisilta ja koti liian tavalliselta. Tähän ei liity siis mitään järjellistä perustetta. Kyseessä taitaa ennemminkin olla joku realiteettien hämärtyminen.Omia nurkkia kuvatessa alkaa pohtia, ketä jaksaa kiinnostaa ihan tavallisen 80-lukuisen rivarikolmion kuvat ja sisustus, kun blogimaailma ja lehdet pullistelevat kauniita ja persoonallisia loft-asuntoja, suuria kivitaloja leffahuoneineen ja vanhoja korkeita ja valoisia kerrostalounelmia.En ole tyytymätön asumismuotoomme. Neliöitä on meille kolmelle ihan riittävästi ja sijainti ei tässä elämäntilanteessa voisi olla parempi. Meistä ei olisi omakotiasujiksi, eikä mua kerrostaloonkaan enää takaisin saa. Kriisilleni ei siis tälläkään kertaa oo mitään järkevää syytä. 

Mitä mieltä sä oot; voiko tavallinen koti olla mielenkiintoinen? Luetko lehdistä ja blogeista mieluummin sellaisista kodeista, jotka ovat itsellä vain haaveissa, vai haluatko mieluummin uppoutua tavoitettavissa oleviin asumisunelmiin? Ja erityisesti mua kiinnostaa; iskeekö tällaista kriisiä teille muille?17 kommenttia :

 1. Samaa täällä mietitään. Ei oo korkeita huoneita eikä mahtavaa valoa. Toisaalta, mä oon vähä kyllästyny kaikkeen niiiiin vimpan päälle-juttuun. Sun blogissa on oaljon persoonallisia juttuja ja mahtavia diy-juttuja. Ne on kivempia, kuin ne upean virheettömät kuvat kalusteista, jotka on kaikissa ykköskodeissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..vähä ny kirjoitusvirheitä ja sata juttu-sanaa, mutta kässäsit varmaan :D

   Poista
  2. ..vähä ny kirjoitusvirheitä ja sata juttu-sanaa, mutta kässäsit varmaan :D

   Poista
  3. Kiitos <3
   Kai meidän tavallisille kodeillekin jonkinlainen tilaus blogimaailmassa on, mutta kyllä mulle välillä iskee uskon puute, kun joka paikassa törmää toinen toistaan upeampiin koteihin. Omat nurkat tuntuu niin nuhruisilta ja tylsiltä niiden jälkeen.

   Poista
 2. Täysin samaa olen miettinyt! Minulla on samaa asiaa koskeva postaus muhimassa luonnoksissa. Minua kiinnostaa tavalliset kodit eniten. Asioihin voi samaistua. Kaikkea kun ei voi saada.

  VastaaPoista
 3. Täysin samaa olen miettinyt! Minulla on samaa asiaa koskeva postaus muhimassa luonnoksissa. Minua kiinnostaa tavalliset kodit eniten. Asioihin voi samaistua. Kaikkea kun ei voi saada.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on just jännä juttu, että mä itse aina luen ekana sisustuslehdistä ne "tavallisista kodeista" kertovat jutut juuri siksi, että niissä voi olla jotain omassa kodissakin toimivia juttuja. Silti sitä välillä miettii, että mitä sisustusjuttuja voi tarjota lukijoille, kun oma koti ei oo millään mittarilla mitenkään erityinen tai ihmeellinen.
   En siis kahdehdi niitä upeita lukaaleja, mutta jotenkin ne omat nurkat aina välillä vaan tuntuu tylsemmiltä kuin yleensä :)

   Poista
 4. Samaa miettii tämäkin täällä :) Minä tykkään lukea kyllä enemmän sellaisia elämän makuisia blogeja. En niinkään niitä joissa vaan esitellään kaikkea korkeakiiltoista ja huippu-upeeta.Minunkin blogi on sellainen romulyylin sekasortotyylitajuboheemissametsässä juttu, mutta kyllä sinnekkin joku joskus onneksi eksyy :) Minä eksyin tänne jonku, jonkun , jonkun kautta ja jäin.Sinulla on mukava blogi, täällä asuu joku :) Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentista <3
   Mulle sopii parhaiten just tällainen tavallinen asunto, jossa on tavallisia sisustusjuttuja ja mikään ei oo koskaan ihan vimpan päälle.
   Eniten itseäkin aina kiinnostaa ne sisustusblogit, joissa koti on melko tavallinen. Mutta toki huokailen ihastuksesta selatessani kuvia upeista asunnoista ja isoista taloista, joissa en kuitenkaan osaa itse kuvitella arkeani eläväni.

   Ihanaa alkanutta helmikuuta sinulle myös :)

   Poista
 5. Loistava teksti! Aika usein pitää pudottaa itsensä takaisin maanpinnalle ja todeta että tämä on ihan hyvä meille, tässä on enemmän kuin kukaan koskaan saa. Aion ehdottomasti ottaa käyttöön tuon lanseeramasi liian tavallisen kodin kriisin.
  Kaunis koti sulla. Omalla perheellä voi olla maisemanvaihto edessä ja luulenpa että kasaririvari on se seuraava asumismuoto vaikka siitä vanhasta talosta haaveilisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kriiseily on joskus paikallaan :)
   Meidän ihan tavalliseen elämään tällainen ihan tavallinen rivari sopii paremmin kuin hyvin. Oishan se ihana postailla hulppeasta lukaalista tai avarasta arvoasunnosta, mutta en mä omaa arkeani osaisi sellaiseen sijoittaa.

   Poista
 6. Kuulostaa tutulta. Mutta "tavis"kotienkin kuvat (eli meidänkin)rajaavat ulkopuolelle paljon asioita ja katsoja näkee vain sen mitä kuvaaja haluaa. Mielenkiinto säilyy. Ja liian sliipatut ja huikeat ei välttämättä kyllä kiinnosta, enemmän sellaiset tavalliset, mutta joissa on jotain mielenkiintoista ja kekseliästä ja silmää hivelevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kuvia on mahdollista rajata :) Just siitä syystä tollaisia yllä olevia koko alakerran kattavia otoksia näkyy mun blogissa äärimmäisen harvoin.
   Kriiseillessä sitä aina ajattelee, että tavallinen = tylsä, vaikka olenkin ihan tyytyväinen siihen, missä nyt olen. Ei meidän tavallista rentoa arkea arvoasunnossa osaisi varmaan edes elää. Tänne taviskotiin se kaaoskin sopii jotenkin paremmin :)

   Poista
 7. Tutulta kuullostaa...varsinkin jos olet käynyt juuri kylässä, jossakin kauniissa kodissa ja tulet kotiisi ja katselet ympärillesi.
  Vaikka oma koti onkin se paras, joskus ei vaan voi näitä aatoksia välttää..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on totta! Ja se fiilis on jännä. Se ei oo kateutta siitä, mitä muilla on, vaan antaa jonkin asteikon sille, mihin se oma koti laajassa kotien kirjossa sijoittuukaan. En mä tästä pois haluaisi, mutta eihän se estä kriiseilemästä :)

   Poista
 8. Kuule, kyllä se vaan niin on, että olkoot vaikka kuin designmuotitrendikoti, niin jutut ja ihmiset sen blogin takana tekee koko hommasta mielenkiintosen! Monesti olen itsekin haaveillut loftista tai minimaalisesta designkodista, mutta ei vain taida olla minun juttuni. Tykkään sellasesta lämpimästä fiiliksestä ja kodinomaisesta tunteesta :) Toisaalta, kuka kumma sen on edes määritellyt, että juuri tietynlainen koti on se trendikoti ja sitä sitten tavoitellaan? Kriisiä on pukannut joo, mutta oma koti on aina se oma koti, jossa viihdyn!

  Ja_ tämä on nyt vain minun oma havaintoni ja kenties äärimmäisen suppealla otannalla huomioitu _mielestäni kotien ja sisustamisen trendi alkaisi pikkuhiljaa siirtyä kohti ekologisempaa ajattelua. Nämä "tavalliset" kodit taitaa nousta kohisten kohti trendikkyyttä - usko pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan sen pitää olla. Oma koti on se rakkain, jossa viihtyy parhaiten. Blogimaailma on kyllä siitä ihana, että sieltä löytyy koteja laidasta laitaan. Vaikka onneksi monissa sisustuslehdissäkin alkaa nykyään olla myös niitä pieniä ja tavallisempia asuntoja. Jossain vaiheessa turhautti monet lehdet, kun niiden esittelemät kodit olivat sellaisia miljoonalukaaleja, joihin en kehtaisi edes sisään astua :)

   On ollut tosiaan hieno huomata, että pienet omakotitalot ovat nyt suosittuja, eikä enää aina haluta hirveitä määriä tyhjää tilaa ja kymmentä metriä huonekorkeutta. Tää asumismuoto sopii meille erittäin hyvin ja mun huoleton huushollaus istuu tämmöseen taviskotiin arvotaloa paremmin :)

   Poista