.

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

DIY: Lempilaukku(ko?)


Lupasin jokin aika sitten esitellä tarkemmin yhden joulukuun DIY-projekteista, joka ei blogin joulukalenteriin salassapitosyistä päätynyt. Mulla ei koskaan ollut tarkoituksena tästä erikseen postata, joten kuvat piti kaivella koneen roskakorista, koska laukkua ei meiltä enää kuvattavaksi löydy.

Laukun malli on kevyesti mukailtu Molla Millsin ekan virkkurikirjan "lempilaukku"-ohjeesta. Sovelsin kuitenkin toteutuksen aika lailla omasta päästä. Lankana ruskea Isoveli ja koukku numero 4. Varmuudella en enää muista silmukoiden määrää, mutta epäilisin noin 120. Tää on puhdas arvaus. Virkkasin spiraalimaisesti kiinteitä silmukoita siihen saakka, että muoto alkoi muistuttaa neliötä. 

Alareunan virkkasin umpeen samalla langalla ja tein kulmiin noin 12 cm sisäänotot. Näistä mulla ei valitettavasti oo mitään kuvia, enkä uskalla luvatta hyödyntää kirjan kuvia. Google varmasti kertoo enemmän, mutta nämä ovat siis ne päätyjen sisään ommellut kolmiot, joilla laukun pohja saadaan leveämmäksi ja laukku pysyy pystyssä.


Vuorikankaan leikkasin samoilla mitoilla laukun kanssa ilman saumanvaroja. Kangas löytyi omista kätköistä ja olikin riittävän jämäkkä pitämään laukun muodossa tyhjänäkin. Tällä lailla ommeltuna vuori sopi täydellisesti laukun sisälle. Mun mielestä on tosi hankalaa ommella vetoketjua suoraan kiinni virkattuun pintaan, joten päädyin ompelemaan kapean nauhan vetoketjun ja laukun yläreunan väliin.

Sopivia nahkavöitä kahvoiksi en löytänyt mistään. Lopulta luovutin ja käytin valmista nylon-hihnaa, jonka ompelin pariin kertaan kiinni. Ei niin kaunis tuolta sisäpuolelta, mutta varmasti kestävämpi käytössä. Lopuksi ompelin vielä homemade-nauhan vetoketjuun, jotta avaaminen ja sulkeminen sujuu helpommin. Perusvetoketjun vedin kun on äsyttävän pieni, jos laukkua yrittää availla vaikkapa hanskat kädessä.


Ellei mulla ois ihan liikaa laukkuja, saattaisin jonkin tän tyyppisen tehdä itsellenikin. Tän laukun haastavin osuus on vetoketjun ompelu, mutta voithan toki soveltaa tästä halutessasi sellaisen version, jossa vetoketju on korvattu tarralla tai magneettilukolla. 
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti