.

maanantai 21. joulukuuta 2015

DIY-Joulukalenteri 21/24Aina välillä mulle annetaan jotain itselle turhia tai käyttökelvottomia juttuja, jotta voisin keksiä niistä jotain uutta. Yleensä tartun haasteeseen, kuten viimeksikin, kun mulle kiikutettiin 6 kpl eri korkuisia kapeita pilarikynttilöitä. Oletin, etteivät ne olleet päätyneet käyttöön siksi, ettei ne kovin tukevasti pystyssä pysyneet.

Ensimmäisenä ajatuksena oli tehdä niistä jotain uutta ja palauttaa eri muodossa takaisin alkuperäiselle omistajalleen. Onneksi mulla sattui olemaan säästössä aiemmin blogissakin vilahtaneet korkeat lasiputket, joista itse oon onnistunut kynttilät polttamaan jo kauan sitten.


Vuolin pisimmät kynttilät pienemmiksi ja laitoin purkkeihin. Yhden kynttilöistä paloittelin lastuiksi ja sulatin kattilassa miedolla lämmöllä ja täytin sillä purkit. Lopuksi koristeet ja kortti mukaan ja kynttilät palautuivat takaisin aiempaan kotiinsa.


Samalla tyylillä käytin myös loput kynttilät. Hyödynsin vanhat tyhjentyneet kynttiläpurkit ja pätkin pilarikynttilät sopivaan mittaan ja sulatin pätkät purkkien täytteeksi. Helppoa, nopeaa ja kivaa hommaa, jolla saa kaappien perukoilla säilötyt lasiastiat helposti hyötykäyttöön. Kannattaa siis hamstrata alennusmyynneistä kaikki rumat joulupukkikynttilät tällaista hommaa varten ;)


2 kommenttia :