.

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

DIY-Joulukalenteri 20/24Viimeisiä viedään. Enää neljä yötä jouluun. Iik!
Nyt kun kaikki pienet muistamiset ja joululahjat alkaa olla paketeissa, on aika väsäillä jotain myös niille, jotka ei toiveitaan ääneen esitä. Tänään luukusta paljastuu helppo koiranpeti. Aiemmin vanhasta yöpaidasta tehty peti on nimittäin kulutettu puhki jo kauan sitten.

Paremman koirankorvikkeen puutteessa sain lopulta luvan käyttää mallina Iia-nallea.

Tää menee minikokoiselle koiralle, mutta jokainen voi soveltaa tarpeisiinsa sopivan koon. Leikkasin kankaasta 2 kappaletta 30x40cm paloja ja pyöristin kulmat. Lisäksi leikkasin yhden palan, jonka leveys noin 25 cm ja pituus pohjan ympärysmitan mukaan, eli tässä tapauksessa noin 140cm. 

Ensimmäinen pohjaosa asetellaan oikea puoli päälle päin. Tämän päälle pitkulainen osa kaksinkerroin pituussuunnassa käännettynä. Tämä käännetään kaksinkerroin nurjat puolet vastakkain. Ja lopuksi päällimmäiseksi toinen pohjaosa nurja puoli päällepäin. Koko nelinkertainen kangaskasa ommellaan yhteen kerralla. Itse hurautin saumurilla, mutta suora ommel + siksak toimii ihan yhtä hyvin. Lopuksi jätetään 10-15 cm ompelematta kääntö- ja täyttöaukoksi. 

Täytteenä käytin vanhojen tyynyjen pestyjä vanuja ja kääntöaukot ompelin kiinni käsin. Koko hommaan meni aikaa noin 30-45 min. Tuli puuhailtua muutakin samalla, joten kellotus ei oo kovin tarkka. Näin pieni peti menee helposti sellaisenaan myös pesukoneeseen. Isommalle karvakamulle voisi olla käytännöllistä ommella pohjaan vetoketju ja käyttää pohjaosassa täytteenä erillistä tyynyä, jotta osat voi pestä erikseen.2 kommenttia :