.

lauantai 2. marraskuuta 2013

Entinen idioottiMun oli kuulkaas pakko keskeyttää mun just alkanut siivousurakka ja tulla kertomaan teille, miten tyhmä mä oon ollu viimeiset 33 vuotta. 

Mä oon iskenyt tv-tason kymmenet laitteet paikoilleen, vetänyt koko johtonipun kalusteen takana olevasta reiästä ja vetänyt sen järkyttävän johtosekasotkun tason takana lattiaa pitkin jatkojohtoihin jne. Se sotkuhan on ihan hirvee, vaikka niitä kuinka yrittää niputtaa, kun meilläkin tuolla takana on kulkenut oikeesti 8 laitteen virtajohdot, useampi scart, pari antennijohtoa ja vaikka mitä.

Mut tänään mä sain ahaa-elämyksen (parempi myöhään kuin ei silloinkaan). Irrotin kaikki johdot, laitoin jatkojohdon tv-tason sisään (laitteiden taakse) ja vetäisin vaan sen jatkojohdon piuhan reiästä. Niputin johdot vaan reteesti kuminauhoilla, koska tuolta laitteiden takaa ne ei mihinkään näy.
Melkoinen sekasotku. En jaksanut ees laskea, miten monta piuhaa tuolla kulkee.
Tän muutoksen jälkeen tason takana kulkee tasan 1 antennijohto sen jatkojohdon lisäksi. Tasoa sai siirrettyä 10cm lähemmäs seinää ja näkymä on oikeesti tosi paljon erilainen.
Ainoat "näkyvät" johdot on nyt telkkarin takaa tason reikään sujahtavat kolme johtoa.
Kuten kuvasta huomaa, pölyt on vielä pyyhkimättä. Ja nyt meen jatkamaan siivousta.

Nyt mä toivon, ettei jokaisessa kommentissa sanota, et: "Nytkö sä tän vasta keksit? Kaikki normaalit ihmiset on tehneet näin jo vuosia.." Sorry, mä nyt vaan oon välillä vähä hidas :)15 kommenttia :

 1. Saman ongelman kanssa oon tahinu itekkin..nyt kun muutetaan niin mietein et johtojemmasta tilaisin sellasen laatikon missä noi kaikki piuhat olis siististi poissa silmistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tein joku aika sitten itse sellaisen boksin. Tuo meidän johtokaaos vaatisi kuitenkin laatikkoon niin ison aukon johtoja varten, ettei se oikein toimisi.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, todellakin. Kyllä mä jonkin aikaa manasin, etten oo aiemmin tajunnut.

   Poista
 3. Me saatiin myös johdot samalla tekniikalla hyvin piiloon sekä työpisteellä että tv-tason kanssa! :) Tosin oli niiden johtojen ahtaminen silti vähän ongelmallista... Mutta toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi mahtu ihan helposti, mut ärsytti vaan, etten oo tuotakaan asiaa ennemmin tajunnut.

   Poista
 4. Mulla on aina myös ollut johtokaaos tason takana. Nyt mun muuttoapuni tasoa paikalleen laittaessa sijoitti jatkojohdon kaappiin ja ihana selkeys tuli tason taakse. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on ollut fiksua muuttoapua. Mulla vähän kesti tän välähdyksen kanssa :)

   Poista
 5. Johtokasat ovat niiin kauheita! Kiva, että keksit keinon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja hirveetä aina se johtosotkun seasta siivoaminen.

   Poista
 6. Juuri mööbleerattiin tv-taso häysteineen ja koko olohuone. Mitä, pölyäkö, meillä?! Vähän vain ja johtojakin jonninverran. Onneksi on iso taso ja takana tilaa. Mutta hyvät neuvot on aina tarpeen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän itseäni ihan käsittämättömänä idioottina, kun en oo tätä asiaa aiemmin tajunnut, kun on toi johtokaaos tullut kuitenkin imuroitua useampaan kertaan :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Joskus vähän kestää meikäläisellä tää asioiden ymmärtäminen. Tyhmästä päästä on kärsinyt koko kroppa jo pidemmän aikaa :)

   Poista
 8. Siellä se on johtokaaos edelleen meidän telkkaritason takana :D Minä kiitän nöyrästi vinkistä!

  VastaaPoista