.

lauantai 8. elokuuta 2015

DIY: Kori puhtaille pyykeilleVihdoinkin se viimeinen keskeneräinen virkkausprojekti on valmis. Hyödynsin joka ainoan kerän lopun viimeistä senttiä myöten. Meillä ei oo enää yhtään trikookuteita, enkä niitä aio hetkeen hankkiakaan. Nyt on vihdoin aika muiden projektien. 


Jämistä syntyi siis kahvallinen soikea kori puhtaille ja "puolipidetyille" vaatteille, jotta niitä on helpompi kuskata omille paikoilleen. Ohje on taas omasta päästä ja ensimmäinen kerta, kun ylipäätään kokeilin mitään soikeaa teelmöstä. Ihan käyttökelpoinen siitä tuli.


Pinkki ei ehkä ois ollut mun valinta tähän, ellei sitä nyt ois sattunut olemaan. Purkasin nimittäin pari viikkoa sitten tytön huoneessa olleen lattiatyynyn, josta musta kude päätyi uusiokäyttöön edellisen postauksen mattoon ja muut värit tähän. On ainakin tehokkaasti kierrätetty kaikki materiaalit. 

Olin jo aiemmin purkanut kolme pientä vessassa ollutta mattoa, jotka myös päätyivät uusiokäyttöön samaiseen isoon mattoon. Näitä en kyllä aio enää purkaa ja tehdä uusiksi. 

Yhden projektin valmistuminen sai mut niin hyvälle fiilikselle, että tartuin vihdoin projektiin "pieni eteinen". Kaikki koukut ja naulakot on ruuvattu irti ja pakkelit vedetty pintaan. Illalla aion vielä hioa ja maalata ton seinän ja huomenna ruuvaan kaikki takaisin uusille paikoilleen. Eteiseen ei siis oo tulossa mitään uutta, mutta siistimpi siitä varmasti tulee. 

Nyt meen hetkeksi nauttimaan ilta-auringosta. Kivaa lauantai-iltaa teille myös!
2 kommenttia :

 1. Ihana kori! <3 Voisko tähän ohjetta saada vai onko enää muistissa jos omasta päästä ajatus lähti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta ei (yllätys, yllätys) varsinaisesti ole. Tein noin 20cm ketjusilmukoita. Sen jälkeen aloin virkata tämän pätkän ympäri lisäten silmukoita sen mukaan, mikä hyvältä tuntui, kunnes sain soikion (netistä varmaan löytyy ohje soikean muodon virkkaamiseen).

   Kun pohja oli sopivan kokoinen tein ns. taitekerroksen, jossa otetaan koukulle silmukan taempi lanka ja silmukan takana kulkeva lanka. Tuon kerroksen jälkeen jatkoin vain lisäämättä silmukoita, kunnes korkeus oli sopiva.

   Kahvat sovelsin omasta päästä ja reunan kiersin piilosilmukoilla. Kun saa tuon ovaalin pohjan tehtyä, pystyy muut vaiheet tekemään millä tahansa koriohjeella.

   Poista