.

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Helppoa (teoriassa)Sain taas pari päivää sitten idean. Se oli mun päässä tosi hieno ja simppeli, mutta niinkuin usein ennenkin, oli käytäntö jotain ihan muuta. 

Sain mielestäni nerokkaan vision siitä, että niillä tyttären kynttilämassa-jutuillahan vois koristella ihan mielettömän hienoja kynttilöitä.  Että siitä vois kaulita levyn, josta sitten muoteilla painelisin kuvia ja laittaisin valkoiseen kynttilään kiinni. Ajattelin tehdä tähtiä ja kaikkia hienoja koukeroita. Ehkä tekstejäkin. 

Kaivoin massan veitsellä irti muovistaan Sitten irrotin massaa veitsestä toisella veitsellä. Painelin klöntin kevyesti kiinni muovailualustaan, josta raaputin veitsellä tahmaisen klöntin kämmeneeni. Ja sit irrotin sitä samaista klönttiä taas sillä veitsellä kädestäni. Tässä vaiheessa hihat paloi ihan totaalisesti. 

Nypin pieniä palasia mustasta tahmasta ja painoin kiinni kynttilään. Pienellä taiteilulla sain myös sormeni irti siitä kynttilästä. Tällä systeemillä sain lopulta iskettyä tahman erilaisina palloa muistuttavina möykkyinä kahteen kynttilään.Ei siis mennyt ihan niinku siellä Strömsössä. Onneksi se paikka sijaitsee sen verran lähellä, et vois käydä siellä suunnalla kokeilemassa joskus uusiksi.En muuten viitsinyt kuvata kovin läheltä. Jokaisessa pallossa on nimittäin allekirjoittaneen sormenjälki nätisti ikuistettuna.Tässä taas yksi esimerkki siitä, että vaikka kuinka paljon tuunailee, niin melko usein se visio ja toteutus ei vaan täsmää.

..ja tässä toinen...


Nää pari päivää sitten esitellyt kynttiläpurkit oli aika kivat. Kynttilät sulivat mun mielestä aika hienosti tuolla kapeassa astiassa ja niitä piti ihastella ja kuvailla.
Jos joku keksii, miten sen klöntiksi sulaneen kynttilän saa tuolta pois, niin vinkkejä otetaan vastaan.. Idiootti tietenkin laittoi pohjalle vielä ton hiekan, joka on steariinin kanssa muodostanut melko kovan massan. Eikä ton hiekan takia viitsi näitä alkaa enää lavuaarissa uittamaan.

Kyllä ihminen voi olla innostuessaan tyhmä. Mä en oikeesti miettinyt sekuntiakaan, et miten toi tuolta pois otetaan :)

Aina ei voi onnistua. Ei edes joka kerta. Mutta melkein aina kannattaa kuitenkin kokeilla. Parempia tuunauksia teille. Mä sain taas vision, jota lähden toteuttamaan suunnittelematta. Jännä nähdä, mitä tällä kertaa tapahtuu.8 kommenttia :

 1. Voi, että nuo sulaneet kynttilät on hienot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin myös. Ne mustat Festivoissa ei olleet yhtään niin kivat, kun sulivat nätisti pitkin pöytiä :)

   Poista
 2. Liota sitä jossain ämpärissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tää on ehdottomasti mun vaihtoehtolistalla :)

   Poista
 3. kuumenna vaikka hiustenkuivaajalla tuo klöntsä tuolta pois..ja nuo dalmatialaiskynttilät ON hienot..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hiustenkuivaaja kuulostaa hyvältä idealta. Täytyy kokeilla.

   Poista
 4. Mahtuisko grillipihdeillä ottaa ne pois? Mukaan tarttuu varmaan vähän hiekkaa, mut helppo konsti ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kiskoa niillä, mutten saanut tarpeeksi tiukkaa otetta. On melkoinen klöntti kovettunutta hiekkaa kynttilässä kiinni.

   Poista