.

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Haaste: blogiperiaatteeniJohanna Koo ihanaisesta Löytö-blogista lanseerasi uuden mielenkiintoisen haasteen, johon oli ehdottomasti pakko tarttua, vaikkakin jutun kuvittaminen omilla kuvilla onkin mulle äärimmäisen vastenmielistä (kaivoin teille muutaman viime kesältä).

Johannan ajatus oli seuraava:

Haluan aloittaa haasteen, jossa kerromme omia periaatteitamme bloggareina. Mikä on sinulle tärkeää? Mitkä asiat saavat sinut harmistumaan blogimaailmassa? Miten suhtaudut kuvien oikeuksiin? Miten hoidat yhteistyöpostaukset? Kerro asioista vapaamuotoisesti ja omalla tyylilläsi. Itse haluan tällä tavoin kertoa omat periaatteeni ja ajatukseni julkisesti, jotta lukijani saavat rehellisesti tietää mitä mieltä olen asioista. Minä aloitan!

..ja tästä minä jatkan samoilla otsikoilla ja aihealueilla.


Perusjutut:

Perustin blogin, koska halusin koota yhteen erityisesti tuunattuja ja itse tehtyjä juttuja, joita oon kuitenkin aina väkertänyt. Halusin myös jakaa ja saada ideoita, enkä vaan kyllästyttää aiheella lähipiiriäni ja tukkia kuvilla kavereiden Facebook-seinää.
Tykkään myös kirjoittamisesta ja vuorovaikutuksesta. Kommentoin itse ahkerasti ja tykkään kovasti teidän kommenteistanne. Kestän myös kritiikkiä, kunhan se on rakentavaa ja perusteltua.

Blogi on pääsääntöisesti sisustusblogi. Joskus tulee väkerrettyä jotain muutakin, mutta aika harvinaista se on. Perhettä en blogiin kuvaa, vaikka joskus saatan jotain pientä heistä kertoa. Blogi on mun oma juttu.

Teksti ja ulkoasu:

Kirjoitan sillä tyylillä, joka sopii mun suuhun. Kirjakieli ei normaalioloissakaan oo mun juttu, joten en sitä halunnut blogiinkaan kirjoittaa. En ota asioita turhan vakavasti ja bloggaan aina pilke silmäkulmassa.

Ulkoasua pitäisi lähipäivinä yrittää säätää sen verran, että saisin kuvat suuremmiksi. Mä en todellakaan oo mikään tekniikan ihmelapsi, mutta onneksi sain blogikollegalta ohjeet, joita ajattelin kokeilla.
Alkutaipaleella sain korvaamatonta apua ystävältä, joka muokkasi ulkoasua ja lisäsi toimintoja etänä. En ois ikinä saanut mitään Facebook-liitännäistä tehtyä ite.


Yhteistyö ja mainonta:

Oon toteuttanut yhden ainoan yhteistyöpostauksen. Kerroin selvästi kyseessä olevan yhteistyö, jolloin tuotteet oli saattu blogin kautta lahjoituksena. Itse kannatan blogiyhteistyötä. Se on yritykselle halpa ja kiva keino saada näkyvyyttä.

Mainosbannerit yms. eivät mua häiritse muidenkaan blogeissa. Eikä mua haittaa, että bloggaajat saavat tavaroita ilmaiseksi bloginäkyvyyttä vastaan. Tekisin myös itse mielelläni yhteistyöpostauksia(vinkvink), mikäli tuote itsessään sopii mun blogiin.
En voisi ajatella esimerkiksi postailevani lastenvaatteista, koska oon pitänyt tyttären muutenkin pois kuvista, enkä hänen vaateasioitaan blogissa pohdi (meillähän käytetään vuorotellen Robinin ja Cheekin paitoja).Kuvat:

En juurikaan tee inspispostauksia, joten lainakuvat ovat blogissa aika harvinaisia. Joskus olen lainannut kuvia esim. nettikauppojen sivuilta ja maininnut näissä tapauksissa aina kuvan lähteen ja linkittänyt sen postaukseen. Pääsääntöisesti käytän kuitenkin itse räpsittyjä otoksia (kuvien laadustakin sen huomaa).


Kurjat kommentit:

Kokeneemmat ovat kertoneet kurjien kommenttien lisääntyvän blogin lukijamäärien kasvun myötä. Mä oon toistaiseksi näiltä välttynyt (kiitos teille), mutta varmaan näitä omaankin blogiin joskus tulee. Itse oon sitä mieltä, että mielipiteensä saa esittää, mutta jos blogi on jatkuvasti lukijan mielestä surkea ja ala-arvoinen, niin miksi edes lukea ja kommentoida. En itse haaskaisi aikaani mun mielestä huonon blogin lukemiseen (saati sitten sen kommentoimiseen).


Työhöni liittyvät asiat:

Mun työllä ei oo mitään tekemistä mun blogin kanssa. Tai sisustuksen kanssa. Tai yhtään minkään mun muun elämän kanssa, joten siitä ei blogissa sen enempää kerrota. Oon mä välillä maininnut olevani töiden takia välillä stressaantunut, mut siinä kaikki, mitä musta saa irti.
Liitännäiset:

Blogia voi seurata Bloglovin´in, Blogilistan ja Google-lukulistan kautta sekä Facebookissa. Fb:ssä on välillä jotain extraa, joka ei blogiin päädy.


Linkit:

Linkitän tuotteet sinne, mistä ne löytyvät. Usein linkitän myös mainitsemani blogit sekä tuotteiden ostopaikat.


Postaustahti:

Postaan yleensä kerran päivässä. En siksi, että pitäisi, vaan siksi, että haluan. Bloggaaminen ja väsäily on niitä asioita, jotka rentouttaa ja tyhjentää pään työasioista ja muusta stressistä.Vinkit:

Bloggaaminen on ihan huippukiva harrastus. Mullahan tätä kokemusta ei nyt vielä hirveen paljoa oo, mutta jo nyt oon tutustunut ihan huipputyyppeihin sekä livenä, että virtuaalisesti.
Parasta tässä on vuorovaikutus ja se, että kuka tahansa voi blogata. Tää on oikeesti halpa harrastus, joka imaisee mukaansa hetkessä.

Itse tykkään eniten niistä "elämänmakuisista" blogeista, joissa jokainen kuva ei oo kuin sisustuslehden sivuilta. Ei siis kannata stressata, vaikket välttämättä oo huippukuvaaja (mä oon ehkä aavistuksen keskivertoakin huonompi) tai jos kuvaan on vahingossa jäänyt pölyhiukkanen tai lapsen lelu. Tavallisia ihmisiä me lopulta kaikki ollaan; sekä lukijat, että bloggaajat.

Nyt on viime aikoina vastailtu niin paljon haasteisiin, että seuraava postaus onkin taas sisustamista ja ehkä tuunaamistakin. Riippuu ihan siitä, mitä saan illan aikana väsättyä.

Kivaa keskiviikkoiltaa :)


16 kommenttia :

 1. Hyvä postaus, samoilla linjoilla ollaan täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä myös tykkäsin tän toteuttaa. Ja tän saa vapaasti napata mukaansa.

   Poista
 2. Oikein kiva postaus ja ihailen sinun asennetta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivoista sanoista. Mä yritän pitää blogin mun näköisenä jatkossakin.

   Poista
 3. Tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää ehkä aavistuksen sivuaa sun aiempaa postausta. Nappaa ihmeessä tämä mukaasi, jos tahdot :)

   Poista
 4. Vastaukset oli ihan just sun näköiset eli aidot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olipa ihanasti sanottu <3 Mä niin kovasti toivon, et blogi antaa musta oikean kuvan lukijoille ja pysyy jatkossakin "mun näköisenä".

   Poista
 5. Mukava oli lukea sinunkin periaatteesi ja täytyy tosiaan itsekin tämä toteuttaa. :) Hyvä Jossu, kun keksi tällaisen! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kyllä loistava idea. Kiva toteuttaa, vaikka veikin yllättävän paljon aikaa. Joutui vähän vaivaamaan pieniä aivonystyröitään :)

   Poista
 6. Hienot periaatteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivottavasti periaatteet myös "näkyvät" blogissa.

   Poista