.

lauantai 28. joulukuuta 2013

Ottaako pannuun?Kotikolmion äärimmäisissä testausolosuhteissa on viimeisen kolmen vuoden aikana tehty tutkimusta, jonka tulokset esittelen teille nyt. Kyseessä ei siis ole maksettu mainos, vaan käytännön kautta tehty havainto. 

Testaus käynnistyi nimittäin niin, että allekirjoittanut ilmoitti aikoinaan saman joululahjatoiveen kahdelle tontulle ja heilutteli joulun jälkeen molemmissa käsissään uutta paistinpannua. 

Pannu nro. 1 esittäytyy tässä. Pinta on edelleen ehjä, eikä tähän pahemmin mikään kokatessa tartu.

Pannu nro. 1 henkilöllisyys paljastuu tässä:Pannu nro. 2 onkin reissussa rähjääntynyt, vaikka se on jo pitkään ollut hätävarapannu. Siis sellainen, joka kaivetaan esiin, jos ei oo muuta vaihtoehtoa. Viimeiset viikot se on odottanut kierrätykseen kiikutusta.
Kuten kuvista näkyy, on tän pannun pinta kaikkea muuta kuin ehjä. Tällä vois ehkä sulatella niitä kynttilöitä, muttei juuri muuta.Ulkoisesti tää kakkonenkin on muuten ihan ok, mutta toi sisäpuoli on mulle henk.koht. kuitenkin kahvaa tai pohjaa tärkeämpi.
Tässä vielä nro. 2 henkilöllisyys. Huom, kuva pohjasta, joka on siis edelleen ihan priimakunnossa.Nyt varmaan joku sanoo, et näitä on huollettu/käytetty/puhdistettu väärin. Ja niin varmaan onkin. Käyttöohjeet on ne, jotka meillä heitetään pakkauksen mukana menemään.
Tää testihän on ihan meidän normiolosuhteissa ja käsittelyissä toteutettu. Varmaan toi numero kakkonenkin hellemmässä huomassa ja oikeanlaisessa huollossa ois säilynyt paremmassa kunnossa.

Testi kuitenkin paljasti sen, mikä meillä kestää paremmin. Niinpä kipaisin joululahjarahoilla meille uuden pannun. Yllättyikö joku valinnasta?
Onko teillä muilla samanlaisia tai täysin poikkeavia kokemuksia? Tai sellaisia pannuhaastajia, joita ei meidän testissä mukana ollutkaan?12 kommenttia :

 1. Hard face on käytössä ja hyvänä pysyny!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ennen näitä pannuja yks Kovanaama, joka oli ihan ok. Varmasti käytöllä on erittäin suuri vaikutus näissä asioissa. Varmasti se valurautainen kestäis meillä parhaiten :)

   Poista
 2. Usko tai älä.. mut meillä on Lidlistä ostettu pannu ja toiseen en vaihtais... ollut nyt koht 3v ja sisäpuoli on vielä ihan priima, ulkopohjassa on vähän tummumaa... en pese koskaan pannuja koneessa, aina käsin ja hiukan tiskiainetta ja puhdasta tulee... :) et voin suositella Lidlin pannuja, maksoin muistaakseni alta 20e... 28cm halkaisija on tossa meijän pannussa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Mä en oo koskaan huomannutkaan, että niillä on ollut pannujakin myynnissä. Aika hyvältä vaikuttaa toi hinta-/laatusuhde. Pistänpä korvan taakse tän vinkin. Kiitos siitä.

   Poista
  2. niiden mainoksia kannattaa katsoa. me käydään pääsääntöisesti siellä ruokakaupassa(mitä ei sieltä saa nii sit prismasta) mut yleensä kaikki "erikoisuudet" menee samantien niin ku pongaa mainoksesta niin kannattaa samantien hilpasta hakemaan :)

   Poista
  3. No mä oon kans ymmärtänyt, että niitä mainoksissa olevia tuotteita ei kovin paljon myymälöissä ole. Täytyy jatkossa seurata mainoksia paremmin. Myönnän laittavani pääsääntöisesti vilkaisematta paperinkeräykseen.

   Poista
 3. Meillä tuossa yksi kolmisen kuukautta käytössä ollut tefal odottaa lähetystä takaisin tehtaalle. Pinta kuoriutuu yhdestä n. 2e kolikon kokoisesta alueesta, vaikka tiskikonetta tuo ei oo nähnykään ko ulkopuolelta, saatika mitään metallista työvälinettä.. Vanha tefal kyllä kesti viitisen vuotta, mutta tämä meidän ei lähipiirissä ole ainoa uudehko joka on tosi nopeesti menny pilalle. Toisin sanoen, meille ei tefalia enää tule, paitsi tietysti jos ja kun tuon sekundan korvaavat toisella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iik, alko heti vähän jännittää. Kuulostaa kyllä joltain valmistusvirheeltä. Erityisesti, kun teilläkin on edellinen kestänyt noin pitkään. Mäkin kovasti toivon, että tää uus kestäis nyt yhtä hyvin kuin edellinenkin.
   Toivottavasti saatte hyvitystä pannusta tai vähintäänkin uuden priiman tilalle.

   Poista
 4. meillä on lidlistä ostettu yksi pannu ja pesee hacmannit ja tefalit mennen tullen. kolomevuotta se on palvellu ja oli kyllä yllätys käyttäjälle itelleenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Lidlin pannu täytyy yrittää joskus hankkia, kun saa näin hyviä arvosteluja. Hyvää alkanutta vuotta!

   Poista
 5. Minä olen tyytyväinen Tefal-pannuuni. Tykkään myös niiden muotoilusta Hackmannia enemmän. Reunat ovat korkeammat. Kivaa kvään odotusta. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös tykkään enemmän Tefalin muotoilusta. Jotenkin painava pannu on myös kevyttä miellyttävämpi. Toivotaan, että tää uusikin pannu kestäis nyt hyvänä useamman vuoden.
   Ihanaa alkanutta vuotta ja kevään odotusta sinulle myös :)

   Poista