.

torstai 19. joulukuuta 2013

Itsekkyyden multihuipentumaMeillä hankitaan joululahjoja vain lapselle. Tuntuu typerältä keksiä väkisin vääntämällä jotain muka hyödyllistä ja mieluisaa aikuiselle ihmiselle vain joulun takia, vaikka välipäivinä saman tuotteen saa todennäköisesti puoleen hintaan. 

Tänä vuonna en varsinaisesti ostanut niitä joululahjoja itsellenikään, mutta jatkoin kylläkin tätä "palkitse itsesi, jos aihetta on"-kampanjaa. Olin siis erittäin itsekäs ja ostin itselleni lahjakortteja. Siis miettikää, miten typerää.

Näähän on voimassa vuoden, eli tavoitteena on onnistua ens vuonna pariin kertaan jossain ja sit kaivan hienosti pakatun lahjakortin kätköistä ja marssin Marimekolle. Kirjoitettuna tää kuulostaa vieläkin idiootimmalta toiminnalta.
Mä oon ehkä joissain asioissa jämähtänyt 5-vuotiaan tasolle, koska tää psykologinen itsensä huijaaminen oikeesti yleensä toimii ja mä käytän tätä omassa sisäisessä kaupankäynnissäni jatkuvasti. Siivouspäivän puolivälissä palkitsen itseni puolen tunnin paussilla kahvin ja sisustuslehden parissa jne.
Syy siihen, miksi marssin ostamaan nää just nyt ennen joulua oli se, että yli 100€ ostoksista sai ton kivan kangaskassin. Mun mustavalkoinen samanlainen on jo kulahtanut tosi rumaksi.

Toinen syy oli se, että sain vihdoin päätettyä seuraavan mekkokuosini ja kotiutin mustapohjaista Muijaa metrin verran. Ehkä mä palkitsen itseni sit tollasella lahjakortilla, jos tosta joskus saan ommeltua sen mekon valmiiksi ;)
Tänään päätin, että huomenna illalla meille laitetaan vihdoin joulukuusi. Lupaan laittaa siitä kuvan, vaikka se oiskin tosi ruma. Muut jouluvalmistelut saa nyt olla. Allekirjoittanut on tosi väsynyt ja vietin tänään koko illan puolihorroksessa sohvalla (tätä tapahtuu noin 5krt vuodessa). 

Nyt meen kiskomaan peiton korviin. Onneksi huomenna on perjantai!8 kommenttia :

 1. Sulla on oikein hyvä metodi, pidä vaan kiinni siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aina mietin muutaman jutun valmiiksi, joista suoriutumisen palkitsen itselleni. Ja jos ei oo aihetta, niin onhan ainakin itselle synttärilahja valmiina :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se on kyllä niin ajaton ja sopii ihan mihin tahansa.

   Poista
 3. Se joka pystyy itseään huijaamaan, on harvinaisen viisas :).
  Tykkäsin tästä jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi. Motivoi kummasti jaksamaan ja tsemppaamaan ikävämpienkin juttujen kanssa, kun on joku porkkana varastossa :)

   Poista
 4. Ei mitään idioottia, ku just hyvä idea! :)) Jään odottamaan kuusikuvia. Nätti se kuitenkin on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kuusi... No se on kuusi ja valkoinen(melko pieni tarkoituksella). Ja siinä risteilee mustaa johtoa sikinsokin :D

   Poista