.

lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulupuu on rakennettu


Eilen jo etukäteen varoittelinkin teitä siitä, ettei tää meidän kuusi nyt mikään varsinainen kaunotar ole. Tai kuusi sinällään on ihan ok, mut oma vika, kun en ajatellut, ettei toi musta johto sovi niin hyvin valkoiseen kuuseen. 

Meillä on aiempina vuosina ollut pieni luonnonkuusi, mutta viime vuonna lähti järki siihen neulasmäärään ja marssin joulun jälkeen alennusmyynneille hankkimaan tekokuusen kympillä.
Meidän kuusi on tarkoituksella pieni. Pituus vain 150cm, koska tila tälle on todella rajallinen. Kehtaan myös rehellisesti myöntää, että meillä kuusi majailee vain ja ainoastaan lapsen vuoksi. Me "aikuiset" tultais edelleenkin ihan mainiosti toimeen ilmankin.
Iskin kuusen metallisankoon, koska en tykkää yhtään siitä jalasta. Isäntä tosin naureskeli tällekin viritykselle. Mut roskapönttöön tukittu kuusi jotenkin sopii hyvin meidän "ei-jouluihmisten" koristeluideologiaan :)
Kuusen latva oli sen verran rimpula, ettei vanha latvatähti pysynyt asennossaan. Nappasin sitten ikkunalta yhden paperitähden siihen hommaan.
Koristeita on näidenkin kuvien jälkeen vähän lisäilty johtojen piilottamiseksi. Lopputulokseen niillä ei juurikaan ollut vaikutusta.

Kyllä mä tätä jaksan viikon katsella ihan jo siitä syystä, että tänä vuonna en joudu imuroimaan neulasia vielä juhannussiivojen yhteydessä.

Kivaa lauantaita. Kolme yötä jouluun... IIK!
9 kommenttia :

 1. Hauska kuusi, kun on tollanen vähän "erilainen nuori" :). Eikähän sitä oo kukaan onneks määritellyt, miltä joulukuusen pitää näyttää.
  Paitsi että mulla oli lapsena trauma siitä, kun meillä oli aina kuusen tilalta mänty. Niitä kun sattui sopivasti kasvamaan pihassa. Silloin se oli jotenkin ihan hirveen noloa ja nyt mulle passais mänty oikein mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mä NIIN ottaisin männyn. En muuten edes tiedä, passasiko semmonen vaikka on toi yks allerginen setä. Vois kokeilla ottaa muutaman oksan maljakkoon.

   Poista
  2. Mun isovanhemmilla oli joskus aikoinaan mänty. Se oli sitä aikaa, kun en ois tajunnut itse eroa :)
   Kuusi kuin kuusi. Pääasia, et lapsi on tyytyväinen.

   Poista
 2. Meillä on varmaan toi sama kuusi. Jalka on NIIN rottanen! Ostin viime vuonna korin, johon se jalka ei sit sopinutkaan -> Aki heitti koko jalan menemään ja laittoi tilalle yli painavan metallilevyn, mikä oli muuten erittäin hyvä veto...Ei oo kuusi kaatunu, vaikka pikkuterminaattori on vienyt kaikki koristeet. Ja mahtuu koriinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuli siitä jalasta jotenkin niin naulakkofiilis :D Yllättävän iso toi kyllä oli, kun ensin sitä myös pienempään astiaan sovittelin. Mä kyllä jo lasken päiviä siihen, et saan heivata koko kuusen taas vuodeksi pois :)

   Poista
 3. Suuret onnittelut Anna, voitit blogini arvonnassa :) Jeeeeeeee <3

  VastaaPoista
 4. Sehän on oikein kivan erilainen! :) Meidänkin kuusi on vain 150cm. Isompi näyttäis pienessä olkkarissa hassulta. Iloista joulua teidän perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ois kelvannut loistavasti ihan sellainen minikokoinen huonekuusikin :)
   Ihanaa joulua teille myös <3

   Poista