.

tiistai 31. toukokuuta 2016

DIY: TestiversioPäätin ommella tytön opettajille pieniksi muistamiseksi pellavaiset pussukat, jonka vuoksi poikkeisin kangaskaupan palalaareja penkomaan. Ihan niin pientä palaa en löytänyt, joten kangasta jäi ylitse. Pitihän siitä sitten kokeilla jotain väsätä. 

Oon ihastunut kauan sitten pellavan, nahan ja vaalean puun yhdistelmään. Jotain sellaista piti sitten kokeilla. Onneksi kaappien kätköistä löytyi isän autoprojekteista ylijääneitä keinonahan palasia, joista ompelin jälleen yhden pussukan.

En oo koskaan ommellut minkäänlaista nahkaa. Ei ollut ihan helpoin homma tavallisella koneella. Nahkaa piti toisella kädellä työntää ja toisella vetää, jonka vuoksi suoran sauman ompelu oli ainakin mulle mahdoton tehtävä. Ihan kiva siitä silti tuli ja kelpaa omaan käyttöön. 

Onkohan keinonahan ompelu peruskoneella millään keinoin sujuvaa, vai pitääkö olla teollisuuskone? Jos jollain on joku huikea vinkki, niin otan mielelläni vastaan. Sekä kangasta, että nahkaa olisi vielä runsaasti jäljellä.

Iskeekö näiden materiaalien yhdistelmä suhun?6 kommenttia :

 1. Nahkaneuloja ompelukoneeseen oli ainakin muinoin olemassa. Niissä on sell. vähän leikkaava kärki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla ostaa sellainen. Yhden tavallisen neulan onnistuin projektissa katkaisemaan :)

   Poista
 2. Kyllä se sujuu, keinonahka on vielä iisimpää kuin oikean nahan kuljettaminen :) Paininjalan vaihtaminen, nahkaneulan käyttäminen ja piston pituuden säätäminen auttaa jo pitkälle :) Jos ei vaan luista niin voi myös kirkasta teippiä pistää kaveriksi, pitäs sujua paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä. Suurin ongelma tuntui olevan tuo keinonahan "syöttäminen". Ehkäpä näillä keinoilla sujuu paremmin.

   Poista
 3. Edellisten lisäksi, voisit kokeilla silkkipaperisuikaletta keinonahan ja paininjalan väliin; pinentää kitkaa ja on helppo repiä pois valmiista saumasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Täytyy kokeilla. Onneksi oon säilyttänyt pakkausateriaaleina olleita silkkipaperiarkkeja. Niillä vois kokeilla ens kerralla.

   Poista