.

lauantai 11. heinäkuuta 2015

DIY: kirppislöydöstä kyntteliköksiMä oon pitkään halunnut tehdä sellaisen Ferm Living-kynttelikön tyylisen helminauhakynttelikön itse. Koska isot puuhelmet maksavat useamman euron kappaleelta, ei oo tullut tätä projektia tehtyä. Mä kun halusin sellaisen lähinnä koristeeksi, enkä niinkään käyttötarpeeseen. En siis halunnut kovin montaa euroa tähän projektiin sijoittaa.


Jokin aika sitten törmäsin kirpparilla jonkun itse väsäämään pannunaluseen, jossa oli 7 isoa helmeä. Miinuspuolena oli se, että nää oli maalattu harmaiksi. Kun hintaa oli vain 0,5€ sai se maalipintansa anteeksi.

Mä en halunnut kopioida suoraan alkuperäistä ideaa, koska se ois jotenkin mautonta. Tein ihan fiilispohjalta oman version ja koska meillä oli kaapissa vain yhden kokoisia puuhelmiä, niin niillä mentiin.


Suurensin reiät rouheasti puukolla ja hioin vähän alapuolta tasaisemmaksi. Lopuksi laitoin vielä kuumaliimaa alle, jotta sain muotoiltua pinnan täysin tasaiseksi ja pysymään varmasti pystyssä. Narun kiinnitin isoihin helmiin pienillä ruuveilla, jolloin vältyin ylimääräisten reikien poraamiselta.


Pieniä kynttilöitä hamstrasin pari isoa pakettia varastoon yhden sisustusliikkeen loppuunmyynnistä, joten niitäkään ei ihan hetkeen tarvitse mistään metsästää. Mitäs tykkäätte?


15 kommenttia :

 1. Itse tehty on aina pop! Tosi ihana <3 Olen itsekin metsästellyt isoja helmiä, mutta vielä ei ole tullut livenä vastaan. Olisi yksi iDis kytemässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Isoista helmistä vois keksiä vaikka mitä kivaa, mutta mun mielestä ne on ihan älyttömän kalliita askarteluliikkeissä. Mulla jäi vielä 4 isoa varastoon, mutta ihan hetkeen ei huvita maaleja niistä hioa :)

   Poista
  2. Hiominen ei ole järin mieleistä puuhaa tosiaan...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Oon nähnyt näitä itse tehtyjä kopioita ennenkin, joten idea ei varsinaisesti ole uusi :)

   Poista
 3. No voihan miten hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kelpaa mulle aivan mainiosti aidon korvikkeeksi :)

   Poista
 4. Mulla on ollu samat suunnitelmat mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä eikä mulla oo puuhelmiä :D Tuo on kyllä älyttömän hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näitä omia versioita on näkynyt blogeissa ennenkin, mutten vaan oo malttanut ostaa helmiä. Tää projekti tuli nyt todella edulliseksi ja kelpaa mulle mainiosti.
   Odottelen jo innolla sun versiota :)

   Poista
 5. Olet kyllä niin hyvä tuunaaja! :) Hieno lopputulos!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän joutui tän kanssa pähkäilemään yksinkertaisinta toteutustapaa, kun ei kaikkia pelejä ja vehkeitä kotoa löydy :)

   Poista