.

torstai 12. marraskuuta 2015

DIY: Pilasin ja pelastin?Teinpä joskus kauan sitten poistokorista vitosen korkkarilöydön. Käytössä totesin ne ihan mielettömän mukaviksi ja pehmeiksi. Niinpä jossain vaiheessa jouduin triplaamaan kenkien hinnan vaihdattamalla niihin uudet korkolaput. Kengillä tuli juhlittua kattavasti kautta maan, kunnes viime kesänä ennen Roxetten keikalle lähtöä totesin niiden olevan aika rähjäisen näköiset. 

Joku (en tietenkään minä itse) oli roiskinut kenkien kärkeen salmaria tai fisua ehkä mustaa kahvia, joka ei suostunut lähtemään rätillä. Päätin kiireessä kokeilla ihmesientä. Kuva kertoo, kannattiko.


No joo, olihan niissä kaikenlaista muutakin kivojen juhlien aiheuttamaa jälkeä, mutta ois niillä vielä hyvin voinut yhdet ulkoilmafestarit vetäistä. Puhdistusoperaation jälkeen en enää kehdannut. Jätin kengät kuitenkin odottelemaan viimeistä tuomiotaan. 

Muutama päivä sitten päätin vetäistä koko kengät ihmesienellä ja katsoa mitä tapahtuu. Niistä tuli aika "mielenkiintoiset".


Mutta aina pitää kokeilla, josko vielä sittenkin niistä sais tehtyä jotain. Maalailin kengät kangasvärillä pariin kertaan. Koska korkkareiden silittäminen värin kiinnittämiseksi ois aika hankalaa, piti keksiä jotain muuta. Fiksuna päättelin, ettei silittäminen voi olla se juttu, vaan lämpö. Ei muuta kuin fööni täysille ja puhaltelemaan lähietäisyydeltä korkkarit kuumiksi.


Lopuksi hinkkasin vielä korkojenkin kuvioinnin pois kynsilakanpoistoaineella. Pohjien reunat on vielä siistimättä, koska en osaa päättää, pitäiskö korot ja pohjatkin vetäistä vielä mustiksi. Mitä sä tekisit?


Kyllä näillä taas jotkut juhlat juhlii. Eikä näissä ne mustat "kahvitahratkaan" enää niin haittaa ;)
12 kommenttia :

 1. Tyylikkäät tuli! Toivottavasti väri pysyy eikä ala valumaan kostealla kelillä. Pikkusen epäilyttää et riiträäkö pelkkä kuumuus polttamaan värin kiinni ilman painamista. Mut toivotaan parasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Testasin kostealla pyyhkimistä ja sen kengät ainakin kestivät. Täytyy vielä suorittaa "koeroiskinta" lavuaarissa ennen käyttöönottoa. Näiden kanssa ei onneksi ole mitään menetettävää :)

   Poista
 2. Äänestän mustien korkojen puolesta eli musta pensseli heilumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä kokeilla. Lopuksi vois vielä suihkaista lakan pintaan.

   Poista
 3. Wau! Ehkä mustat korot??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy ehkä kokeilla. Ei oo näiden kanssa mitään menetettävää :)

   Poista
 4. Ei oo todellista! Niistähän tuli mielettömän hienot!
  Nehän ovat kuin uudet. Kyllä mukavia kenkiä kannattaa yrittääkin pelastaa. Tässä onnistuit kyllä täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täytyy ehkä vielä vetäistä korot mustaksi ja lakka pintaan. Kenkien tuunaaminen on kyllä älyttömän kivaa. Varsinkin kun valitsee kokeiltavaksi jo roskistuomion saaneet yksilöt, joiden kanssa ei oo mitään menetettävää, ellei homma onnistukaan :)

   Poista
 5. Onpas ihanat! :)

  ps. Ekaa kertaa blogissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mukava, kun poikkesit. Lämpimästi tervetuloa uudelleen.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä on korot maalaamatta ja viimeistelyprojekti vähän vaiheessa :)

   Poista