.

tiistai 7. huhtikuuta 2015

DIY: Säkkituolit kierrättäenKuten osa teistä ehkä muistaakin, olivat meidän beiget Fatboyt viime kesän terassilla ja pitkin pihaa. Ei ne enää niin kauniit oo sen jälkeen olleet ja kauan oon jahkaillut uusien päällisten tekemistä. Inspis iski tietenkin sitten pääsiäisenä täysin yllättäen, kun jokainen kauppa oli kiinni. Ei siinä muu auttanut, kuin penkoa kaappien kätköistä käyttökelpoista tavaraa. Neljä vanhaa aluslakanaa ompelin pusseiksi styrox-rouheelle. Halusin molempiin tuplapussit ratkeamisen varalta. Siitä tyhjäysoperaatiosta ei sitten jutella sen enempää.


Ikean raitakankaasta ommeltu yksinäinen verho päätyi toisen säkkituolin päälliseksi. Sininen vetoketjukin valikoitui täysin pituutensa ansiosta.


Toinen kangas olikin sitten hankalampi juttu. Tarpeeksi paksua kangasta ei meinannut löytyä mistään. Onneksi muistin Prisman alekorista viime vuonna hankitun Polkka Jamin Huvila-pöytäliinan. Se tais olla meidän pöydällä tasan päivän, kunnes siirtyi pesukoneen kautta kaappiin. Kuvio oli tähän projektiin just väärinpäin, mutten jaksanut välittää. Ei noi säkkituolit aina pystyssä kuitenkaan oo.


Joku tarkempi ois varmaan silittänyt kankaan, mutta mä en voinut ottaa sitä riskiä, että ompeluinspis ois mennyt silittäessä ohi (ja tietenkin tähän vaikutti myös mun suunnaton inho silittämistä kohtaan).

Fatboy-päälliset pyörivät pesukoneessa ja päätyvät toki taas kesäksi ulos. Ompelen sitten syksyllä taas uudet sisäpussit täytteille. Täytyy varmaan kipaista lähipäivinä lakanaostoksille. Meni varastot melko vähiin.


6 kommenttia :

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Mä tykkään tosi paljon myös tuosta kankaasta, mutta pöytäliinat ei vaan meillä toimi. Onneksi pääsi toiselaiseen käyttöön.

   Poista
 2. Kivat tuli ! Täällä odottaisi sama homma ompelijaa....Poika piirsi kuivamustekynällä taideteoksen siihen jo ajat sitten....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän helppoa ja nopeaa hommaa, mutta se Fatboyn tyhjäys onkin sitten asia erikseen :)
   Ei lähtenyt meidän päälliset puhtaiksi koneessakaan, mutta kyllä ne taas terassikäytössä kesällä kelpaavat.

   Poista
 3. Wau tosi hienot! :) Täällä odotellaan kans ompeluinspistä, monta työtä odottelee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ompeluinspis ainakin mulla tulee ja menee erittäin epäsäännöllisesti. Työläintä on aina viritellä koneet käyttökuntoon ja se langanpätkien siivous jälkeenpäin.

   Poista