.

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Inhottavaa ja vaikeaaMä oon monesti miettinyt, että vihaanko jotain kotitöitä siksi, että oon niissä ihan onnettoman huono. Vai oonko niissä huono siksi, että inhoan hommaa ja teen sitä mahdollisimman harvoin. Näitä juttuja on useampi, mutta ikkunoiden pesu on inhokkilistan kärkipäässä. Sen 4-tuntisen urakan kuitenkin hammasta purren suoritin eilen. Ikkunapesurista on suuri apu, mutta en mä sillä sen parempaa jälkeä aikaiseksi saa. Onneksi ikkunoista kuitenkin näkee taas läpi, se kai kuitenkin on pääasia.


Toinen juttu, jossa oon onneton, on kaikenlaisten kasvien pitäminen elävien kirjoissa. Kuuden euron viherkasvit ovat toistaiseksi elossa, mutta mullanvaihtoaika lähenee. Pitäis keksiä väliaikaisten paperipussiviritelmien tilalle jotain muuta. En halua ostaa uusia ruukkuja, koska ne on suurella todennäköisyydellä muutaman kuukauden jälkeen tyhjiä. Kasvit matkaavat meiltä biojätteeseen pääsääntöisesti alle vuodessa.

 
Täytyy lähipäivinä kaivella kaapeista jotkut käyttöön sopivat astiat. Ainahan niille voi hurauttaa kangaspussit päällisiksi, jos muuten ovat liian rumia esillä pidettäviksi. Mä en ees tiedä, minkä kokoisissa ruukuissa  mikäkin kasvi viihtyy. Muistan kuitenkin kuulleeni, että silläkin asialla saattaa olla tekemistä elossa pysymisen kannalta. En tosin tiedä, onko se mun taidoilla niin merkittävä juttu. Tässä taloudessa kun saattaa kuivua tai hukkua hengiltä ihan minkä kokoisessa astiassa tahansa.

Se kolmas mun suuresti vihaama kotityö on muuten verhojen vaihto. Tai lähinnä se silitys. Oon siinäkin ihan käsittämättömän huono. Täytyy hoitaa sekin homma pois alta lähiaikoina, niin voi taas keskittyä kivempiin sisustusjuttuihin. 

Onneksi viikko on ainakin täällä startannut keväisen aurinkoisissa keleissä. Alhaalta paistavan ilta-auringon valossa on ihana istua sohvalla ja tuijotella raitaisia, mutta pestyjä ikkunoita. 

6 kommenttia :

 1. Tuo inhokkihomma odottaa täälläkin...olen kuullut tuosta pesurista, ettei mitenkään ihmelaite ole..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kieltämättä hommaa helpottaa, kun ei tarvi kymmentä rättiä, eikä vedet ole pitkin lattioita, mutta ei se ainakaan mulla lopputulokseen pahemmin vaikuta.

   Poista
 2. Tuo kasvien hoito taidon puute on niin tuttua. Itsellä kanssa kasvit ja kukat kuolee alta aikayksikön ellei joku käy erikseen kertomassa mitä milloinkin pitää tehdä. Nyt itse yritän taas onnea kirsikkatomaatin kanssa ja se on viikon vanha ja aika kuivan näköinen on jo. Kuin se voikin olla niin hankalaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Mä oikeesti yritän, mutta silti siitä hommasta ei vaan tunnu tulevan mitään. Aina kastelen liikaa tai liian vähän :)

   Poista
 3. En mäkään saa sillä pesurilla parempaa jälkeä! Olisko nyt niin, että vika ei ookaan meissä? Tai, no jos on, niin se on sitten sukuvika.
  Multaa ei nykytiedon mukaan tarvikaan vaihtaa joka vuosi, ellei ne kasvit ole kovasti kasvaneet. Lisätään ehkä vähän uutta multaa. Kun tarkkaan katsoo, niin ei ne ole paljoa kasvaneet :) Terv.Ä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ettei multaa tarvi vaihtaa joka vuosi. Mähän vältyn sit siltä hommalta kokonaan, koska kukat ei yleensä kestä useampaa vuotta :)

   Poista