.

lauantai 10. maaliskuuta 2018

Tulppaaneja ja turhauttava vaatehuoneIhanaa, että on viikonloppu. Kun kevät lähestyy, alkaa täällä erilaisten remonttijuttujen suunnittelu. Meillä kun työtila on lähinnä taivasalla, ei kovin suuria suunnitelmia talviaikaan toteuteta. Nyt vihdoin kymmenen vuoden asumisen jälkeen aion laittaa uusiksi meidän ainoat säilytystilat. On jotenkin älytöntä, että meidän kodin säilytystilat on ne ainoat tilat saunan lisäksi, joille me ei olla tehty yhtään mitään. 

Ainoa lämmin säilytystila vaatekaappien lisäksi on meidän makkarin yhteydessä sijaitseva pieni vaatehuone, joka ei säilytysratkaisuiltaan palvele meidän tarpeita ollenkaan. Alle kolmen neliön tilaan oli saatu laitettua yli 6 metriä vaatetankoja, mutta tietenkin hyllytilan kustannuksella. Meillä tuossa kopissa säilytetään kaikki vaihtomatoista matkalaukkuihin, joten säilytyskalusteet on pakko uusia, jotta tilasta saadaan maksimaalinen hyöty irti. 

Mutta se tila... pieni koppi, jossa ei ole ainoatakaan ehjää seinää. Kahdella seinällä on lattiatasossa 24 cm syvä ilmastointiputkien kotelointi, yhdellä seinällä ovi ja toisella patteri. Ei ihan yksinkertaista. Kotelointi madaltaa myös tilaa sen verran, että osa säilytysjärjestelmistä oli hylättävä korkeudesta johtuen. Osa sitten taas syvyyden vuoksi.Olen nyt päätymässä Ikean Elvarli-järjestelmään useammasta syystä. Ovelta katsoen vasemman puoleisella seinustalla on patteri. Sen leveys on kuitenkin onneksi alle 80 cm, joten saan ujutettua sen sopimaan avoimen hyllyjärjestelmän alimpaan hyllyväliin. 

Oikealla puolella lattian rajassa on 24 cm syvä ja 33 cm korkea kotelointi, joten valitsemalla tuon pylväsmallisen Elvarli-kokonaisuuden, jää kotelointi sopivasti alimman hyllyn alle ja tukijalat saadaan lattiasta kattoon saakka, eikä uutta kotelointia tarvitse rakentaa hyllyä tukemaan. Tuo tikasmallinen hylly ei olisi korkeutensa puolesta tälle puolelle mahtunutkaan. Tällä puolella oven vieressä on myös valokatkaisija ja katossa ilmanvaihtoventtiili, joten avoin hyllyratkaisu on paras ratkaisu näistäkin syistä, vaikkei tämä mun ykkösvaihtoehto ollutkaan.

Takaseinälle koteloinnin päälle sopisi hyvin vielä jokin kenkäkaappi, jonka yläpuolelle tulee koko seinän pituinen vaatetanko, joka täytyy varmaankin painon vuoksi kiinnittää kattoon. Lattialta lähtee vihdoinkin alkuperäinen muovimattohirvitys ja aion laittaa tilalle jonkin valkoisen laminaatin. 

Olisihan se ihanaa rakentaa kaunis pukeutumishuone, mutta tässä tapauksessa on vain maksimoitava säilytystila. Purettavista vaatehuoneen hyllyistä aion sitten nikkaroida ulkovarastoon tarpeita paremmin palvelevat hyllyt, koska sielläkin tavarat on sijoiteltu pinoihin lattialle, koska hyllytilaa ei yksinkertaisesti vain ole. Kierrättämällä saadaan varmasti myös ulkovaraston säilytystila maksimaaliseen käyttöön.

Miltä suunnitelma kuulostaa? Jos jollain on heittää hyviä vinkkejä ja muutosideoita, niin niitä otetaan edelleen ilolla vastaan. Täällä on lähes metri lunta, joten ihan just en ole tähän remonttiin ryhtymässä. Suunnitteluohjelmasta napatut kuvat eivät muuten ihan täysin vastaa suunnitelmaani, joten ei kannata huolestua siitä, että henkareihin mahtuisi vain 20 cm pitkiä vaatteita roikkumaan :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti