.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

DIY: TrikoolakanatEi oo mikään salaisuus, että yritän aina säästää kaikissa hankinnoissa. En osta mitään ohjehinnalla, ellei ole ihan pakko. Tästä syystä kärkyn tarjouksia, ostan käytettynä tai teen itse. Nyt meillä on myös puoliksi itse tehdyt trikoolakanat.

Ostin Marimekon Tasaraita-kampanjasta yhden pussilakanan, kun sain siitä -20% selvää säästöä. Omasta kaapista löytyi tehtaanmyymälästä ostettu kolmen metrin pala samaa kangasta ja jokin aika sitten kirpparilta löytämäni vähän pienempi Tasaraita-kangas. Tänään päätin selvittää, saisiko paloista ommeltua toisen pussilakanan ja ehkä myös tyynyliinat.
Tarkistin alkuperäisestä pussilakanasta ompeleet ja mitat, jotta saisin toisesta mahdollisimman paljon samannäköisen. Kolmen tunnin mittaamisen, leikkaamisen ja ompelun jälkeen sain pedata sänkyyn ihan uudet lakanat. Tyynyliinoja sain kokonaisesta kankaasta vain kaksi, mutta yhdistelemällä parista palasta sain vielä yhden, jossa raidat tosin kulkevat toiseen suuntaan.Kivalta ne tuntuu ihoa vasten, mutta vielä en osaa sanoa, millaista niissä on nukkua. Itse kuitenkin oon fiiliksissä jo pelkästään siitä, että sain kauan himoitsemani lakanat noin puolet halvemmalla.

2 kommenttia :

  1. Nuo trikoolakanat on ihanat, niin nukkua kuin katsellakkin! Ainoa vaan että niihin tulee helposti reijät saumakohtiin. Reklamoitiin Marimekolle kaks settiä noita ja saatiin uudet, sama juttu niidenkin kanssa, reijät on ilmestyneet pussilakanan suun saumoihin. No, ei pienet reijät toki käyttöä haittaa kunhan eivät suurene :)

    VastaaPoista
  2. Sen jälkeen kun meille on hankittu Marimekon trikoolakanat, niin muita ei enää käytetä eikä muut kelpaa lapselle :) Meillä ovat säilyneet ehjinä jo muutaman vuoden, mutta johtunee siitä, että niitä on neljä paria eikä samat oo aina käytössä. Hävyttömän hintaisia kyllä ovat, mutta ahh, niin parhaat nukkua. Eikä tartte mankeloida (nimim. vanhanaikainen).

    VastaaPoista