.

torstai 10. huhtikuuta 2014

Liitutaulua ja vessajuttuja :)Ostin pari viikkoa sitten Minimanista lisää liitutaulutarraa, kun sellainen kiva ja kohtuuhintainen viikkokalenteripakkaus tuli vastaan. Ei mulla tietenkään ollut pienintäkään käsitystä, mihin ne liimaisin, mutta kyllä meiltä melkein kaikki hankinnat on aina lopulta paikkansa löytäneet.


Tohon alakerran pieneen vessakopperoon ne lopulta päätyivät. Ei niihin varmaan oikeesti tuu tuolla mitään kirjoitettua, eikä se ollut varsinainen tarkoituskaan.


Noin pienessä ja melko tylsässä tilassa tän funktio on enemmänkin vaan olla tossa ja piristää valkoisia seiniä viemättä kuitenkaan tilaa.


Ja noihan on tosta helppo nypätä pois, jos alkaa kyllästyttämään.
Mun ensimmäinen vaihtoehto oli vessan ovi, mut siihen nää olivat liian suuret, enkä viitsinyt alkaa saksimaan.

Pakko muuten tähän loppuun kertoa yks oivallus, jonka tein tänään kylppäriä puunatessa. Sitä en tiedä, onko koko muu maailma jo oivaltanut saman asian ennen mua, mutta kerron sen silti.
Kuvia en viitsinyt ottaa, koska se oivallus liittyy niinkin arkiseen asiaan kuin wc-istuimeen, jota pöntöksikin kutsutaan.

Meillä on kylppärissä valkoinen lavuaari, jonka aina välillä vahaan valkoisella autovahalla. Sillä tulee ihan älyttömän hienoa jälkeä ja liukas kiiltävä pinta on helpompi pitää puhtaanakin. Tänään sit keksin kokeilla samaa ainetta muoviseen pöntön kanteen, joka oli meillä tosi naarmuinen ja sen takia se näyttää aina nuhruiselta, vaikka miten hankais.

Mut sillä vahalla siitä tuli oikeesti hyvä. Eihän ne naarmut mihinkään hävinneet, mutta vahan pigmentillä niistä tuli paljon huomaamattomammat. En uskaltanut kuitenkaan sitä istuinrengasta vahata, ettei kukaan tipu pöntöltä :)12 kommenttia :

 1. Tosi kivat nuo liitutaulutarrat! Ja loistava oivallus tuo autovahalla vahaus! Enpä ole ennen kuullut tästä! Mäkin ehkä jättäisin sen istuinrenkaan vahaamatta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä kannesta tuli yllättävän hyvä. Oli niin naarmuuntunut, kun lasken siihen usein puhtaan pyykin korin tai muuta kuskattavaa. Lavuaareista tulee ihan älyttömän hienot vahaamalla, joskin aina aluksi tuntuvat myös vähä liiankin liukkailta :)

   Poista
 2. Hieno tuli! Ja hei, tää vahailu-homma on mulle kyllä aivan uutuus, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin noihin meidän lavuaari-tasoihin vaha toimii loistavasti. Ovat taas ihan hohtavan valkoiset.

   Poista
 3. Mitä ihmettä, minimanistako näitä saa :O ?? Mitä maksaa? mä kun luulin että löytyy vaan kalliilla joltaki tietyltä merkiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei maksanut kuin alle 7€/pakkaus. Siksi olikin pakko ostaa ihan muuten vaan :)

   Poista
 4. Kiitti vahankäyttö vinkistä. Meilläkin liitutaulutarrasta tehty vaikka mitä tuunauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain. Toivottavasti toimii teilläkin.
   Toi liitutaulutarra on kyllä loistava keksintö. En edes tiedä, montako metriä sitä on meillä jo käytetty.

   Poista
 5. Noi liitutaulutarrat ovat kyllä tosi kivat :)!!!

  Kivaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Voi että ku kivat tarrat! Melkein tarttisin noi kans.. Kun keksis mihin ne laittais..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina ne paikkansa löytää :) Välillä kyllä ärsyttää, kun kaikille kivoille jutuille ei vaan oo tilaa.

   Poista