.

maanantai 31. lokakuuta 2016

Marraskuun muutossuunnitelmia



Ihan vielä ei olla marraskuussa, mutta päässä jo pyörii useampi juttu, jotka haluan ehdottomasti marraskuussa saada tehtyä. Lokakuu on käytetty raivaukseen ja turhan tavaran myymiseen. Kolmas ja tällä erää viimeinen kirppariviikko päättyy perjantaina, jonka jälkeen aion laittaa säilytyksen kuntoon. 

On uskomatonta, miten vääränkokoisia suurin osa meidän säilytyslaatikoista on. Muutenkin vähäinen säilytystila on mahdotonta hyödyntää tehokkaasti, kun joka hyllylle mahtuu melkein 2 laatikkoa päällekkäin, eikä ihan kolmea laatikkoa vierekkäin. Ärsyttävää. Aion mitata jokaisen hyllyn ja marssia laatikkokaupoille.

Yksi keittiön seinä odottaa myös uutta maalipintaa. Vanhat mustat tuolit jättivät seinään mustat raidat, kun tuoli sattui olemaan liian lähellä seinää. Uusien tuolien myötä pääsin vihdoin tästä ongelmasta eroon.

Kirpparirahoilla on tarkoitus hankkia uusi telkkari, koska vanhasta katoaa päivittäin useampaan kertaan äänet. Mä en tajua telkkarin ostamisesta mitään, Mulle riitää se, että uusi telkkari ei ole musta. Vinkkejä otetaan vastaan. 

Lisäksi marraskuussa aion vihdoin päivittää vähän olohuoneen kollaasiseinää. Samat kuvat on roikkuneet seinällä ihan liian kauan.


Onko teillä sisustussuunnitelmia loppuvuodeksi? Mä oon taas täynnä intoa, kun raivausprojektin päättyminen häämöttää. On taas enemmän tilaa hengittää. Eikä tarvitse enää käyttää kaikkea vapaa-aikaansa kaappeja koluten ja kirpparirumbaa pyörittäen. Aika ihanaa!



torstai 27. lokakuuta 2016

Annon uutuudet meillä



Sorruin tosiaan ostamaan muutaman Annon uuden malliston tyynynpäällisen. Tällä kertaa palasin taas tuttuun ja turvalliseen mustavalkoiseen. Ehkä tylsiä valintoja, mutta omaan silmään yksiväriset tuntuu taas kivalta vaihtelulta. Ja onhan näitä aina helppo yhdistellä värikkäiden tai kuviollisten kanssa. 

Huomenna täytyy kyllä taas kipaista Anttilaan katsomaan valikoimaa. Ehkä mä vielä jotain uutta voisin tarvita :)






tiistai 25. lokakuuta 2016

Vähemmän ja vaaleampaa



Tajusin tänään, että meidän koti on taas menossa valtavirtaa vastaan. Kun muualla syksy tuo yleensä mukanaan tummemman ja runsaamman sisustuksen, jatkuu täällä karsiminen ja sisustus on muuttunut koko ajan vaaleammaksi. Kai mä yritän väkisin pitää kiinni valoisuudesta, koska pimeys ahdistaa jo ajatuksenakin tosi paljon. Miten tähän kylmyyteen ja jatkuvaan pimeään taas tottuu...




lauantai 22. lokakuuta 2016

Mustasta valkoiseen



Meinasin odottaa huomista ja mahdollista päivänvaloa ennen kuvien räpsimistä, mutten vaan malttanut. Meillä kun näitä isompia sisustusmuutoksia tapahtuu sen verran harvoin, että niistä innostuu ihan älyttömästi.

Eilen vanhat mustat keittiöntuolit matkasivat uuteen kotiin ja iltapalaa nautittiin Ikean varajakkaroilla. Tänään kävin noutamassa kotiin pitkään ja hartaasti odotetut Vitran DSR-tuolit. Mä oon niihin ihan täydellisen rakastunut. Mitäs mieltä tuolivalinnasta?



tiistai 18. lokakuuta 2016

Anno: Uusi mallisto



Pakko oli jälleen eilen poiketa töiden jälkeen Anttilaan, kun sähköpostiin kilahti ilmoitus uuden malliston saapumisesta. Kameraa ei tietenkään mukana ollut, mutta mun oli silti ihan pakko napsia muutama puhelinkuva blogiin. Hyllyt on nyt pakattu ihan täyteen mitä ihanimpia sisustusjuttuja. 


Shoppailin melko maltillisesti, koska oikeasti en olisi tarvinnut yhtään mitään. Ei tuolta kuitenkaan mitenkään pystynyt tyhjin käsin poistumaan. Olisitko sä pystynyt?

Mä oon yrittänyt googlettaa tietoa Anno-tuotemerkin jatkosta, mutten oo löytänyt. Onko jollain tietoa, jatkuuko tarina, vai onko tuotemerkin kohtalosta ylipäätään tehty vielä mitään päätöstä? 



sunnuntai 16. lokakuuta 2016

1000



Tästä lähtee tasan tuhannes postaus. Ihan käsittämätön ajatus, että oon klikannut tuota "julkaise"-painiketta 1000 kertaa. Sen kunniaksi ei kuitenkaan poksautella kuohuvaa, tai tehdä muutakaan normaalista poikkeavaa, vaan esitellään eteisen uusi matto. 

Periaatteessa matto ei edes oo kovin uusi. Oon vaan kaikessa hässäkässä unohtanut koko jutun. Vanhalle eteisen matolle kävi nimittäin pieni onnettomuus. Kun tajusin, että maton pesettäminen olisi ollut kalliimpaa kuin itse matto, päätin pestä sen toistamiseen itse.  Arvatkaas, miten siinä sitten kävi... Pesu sujui ihan ok, mutta edellisellä pesukerralla jätin maton kuivumaan terassin isolle pöydälle. Tällä kertaa jouduin ripustamaan maton kuivumaan, jolloin mustat raidat värjäsivät valkoiset raidat osittain vaalean sinisiksi. Matto päätyi lahjoituksena toiseen osoitteeseen.

Onneksi Anttilan loppuunmyynnistä löytyi edullinen matto eteiseen. Valitsin tarkoituksella sellaisen, jonka väri ei ole tasainen. Tää antaa eteisessä vähän enemmän anteeksi. Hintaa matolle jäi 35€. 






lauantai 15. lokakuuta 2016

Lauantaipuuhia




Kivaa lauantai-iltaa. Mun päivään on mahtunut monenlaista. Myös yksi suuri ärsytyksen aihe, nimittäin älyttömän hitaaksi muuttunut läppäri, joka ei meinaa suostua yhteistyöhön ollenkaan. Tästä johtuen kuvien käsittely sai nyt jäädä.

Uusi Comboliina-kirppis aukesi tänään ja oon niin älyttömän yllättynyt ensimmäisen päivän myynnistä, että joudun saan viettää loppuillan hinnoittelemalla lisää myytävää. Ostoksille en tänään edes yrittänyt, mutta puitteet ovat kyllä tällä kirpparilla ihan huikean hienot.


Onneksi ehdin tänään myös kaikkien pakollisten kotitöiden välissä hetken kahvitella, selailla uusimmat sisustuslehdet sekä tuunata yhden palapelilaatikon uuteen uskoon. 



Mitäs te ootte tänään puuhailleet?




tiistai 11. lokakuuta 2016

Kynttilöitä ja kuivia käsiä



On taas melkein viikko vierähtänyt, kun on ollut niin älyttömästi hommaa ja muita menoja. Viikonloppu oltiin tyttären kanssa mummilassa ja kaikki muu vapaa-aika on mennyt kirpparikuormaa kasatessa ja kaappeja kolutessa. Ensimmäinen kuorma on viety, mutta ostajille ovet aukeavat vasta lauantaina. Mulla on tällä hetkellä kolme Ikea-kassillista tavaraa odottamassa hinnoittelua, joten toivon todella, että kauppa käy.


Syksy ja siivousurakka on tehneet käsistä kuivat, jonka vuoksi päätin panostaa tänään myös sisustamiseen yhden kynttilän verran. Ostin nimittäin jo joskus keväällä hierontakynttilän, jonka pitäisi tehdä käsistä pehmeät. Ainakin niistä tuli tosi rasvaisen tuntuiset ja hyvän tuoksuiset, joten jännä nähdä, miten tuo pidemmällä aikavälillä käsien kuivuuteen vaikuttaa.

Mitäs teille kuuluu? Mitä ootte puuhailleet?


torstai 6. lokakuuta 2016

Tyhjenee







Kirpparikuorman kasaaminen alkaa näkyä joka puolella. Eilisen illan hinnoittelin ja luovutin Facebook-kirppisten kautta myytyjä tavaroita uusille omistajille. Hyllyt ja tasot alkaa olla melko tyhjät. Samalla oon kuitenkin todennut oikeasti tarvitsevani jotain uuttakin. Tv-tason avohyllyyn pitää ehdottomasti saada uudet kivat säilytyslaatikot, jotka ei oo pahvia. Pupunkestäviä ja kauniita laatikoita ei vaan meinaa mistään löytyä. Oisko jollain heittää joku vinkki?



tiistai 4. lokakuuta 2016

DIY: Kalkkimaalia kynttilänjalkaan



Viikonloppuna kaappeja kolutessa tuli vastaan vanhoja kirppariostoksia, jotka päätin laittaa uudelleen kiertoon.  Ensin kuitenkin halusin testata niihin Loftetista saatua kalkkimaalia, koska sellaista en oo koskaan kokeillut. Puisen kynttilänjalan ostin joskus muistaakseni 50 sentillä, mutta en oo koskaan saanut aikaiseksi tehdä sille mitään.


Kalkkimaali ei ollut mulle kyllä se helpoin juttu. Mä yritin väkisinkin saada tasaista täysin peittävää pintaa, jota tällaisella maalilla on täysin mahdoton saada aikaiseksi. Eikä se ilmeisesti ole tarkoituskaan.



Maalauksen jälkeenkin kynttilänjalka oli mun mielestä tylsä, joten kiepautin ympärille muutaman puuhelmen. Nyt kelpaa kirpparilöydön lähteä taas kierrokselle uutta kotia etsimään. 



lauantai 1. lokakuuta 2016

Kaappien raivausta, kirppisjuttuja ja lahjoituspaikkoja



Huh huh, mikä urakka täällä on käynnissä. Reilun viikon päästä pääsen täyttämään kirpparipöydän ja tälläkin kertaa tavaraa karsitaan kaapeista surutta. Oon tänään kolunnut kaappeja ja laatikoita 10 tuntia ja roudannut jätesäkillisen roskiin ja neljä kassillista odottamaan hinnoittelua. Lisäksi laitoin muutamia juttuja paikallisille Facebook-kirppiksille myyntiin.

Olo kevenee jokaisen pois lähtevän tavaran myötä ja innostuin jopa napsimaan muutaman kuvan ennennäkemättömän tyhjistä keittiökaapeista. 


Aloin jo nyt miettiä, mitä tehdä niille tavaroille, jotka eivät mene kirpparilla kaupaksi. Säilyttää en halua ja mieluiten antaisin ne muualle kuin perinteisiin Uffin keräyslaatikoihin tai SPR:lle, joten minne voi lahjoittaa leluja ja lasten leffoja? Ottaako joku taho vastaan aikuisten kirjoja ja pokkareita? Mihin voisi viedä astioita? Kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.