.

maanantai 30. marraskuuta 2015

Sisustussilmää särkee



Napsin eilen pitkästä aikaa kuvia myös olohuoneen toiselta puolelta. Ei tuu kovin usein kuvailtua tähän suuntaan, koska musta tv sattuu silmiin. En kuitenkaan suostu vaihtamaan täysin toimivaa vekotinta pelkästään ulkonäöllisten asioiden takia. Aparaatti täyttää pian 8 vuotta, joten tuskinpa tuolla ihan hirveän montaa käyttövuotta enää jäljellä on.


Kuten seinän kummallisista kuvioista huomaa, on kuvat jälleen (yllättäen) napsittu keinovalossa. Eipä täällä jatkuvassa pimeydessä asialle oikein mitään mahda.


Huonekuusikin edelleen sinnittelee, vaikkei se kyllä enää mikään ilo silmälle ole. Kesän aikana se kasvoi kummallisen toispuoleiseksi, vaikka yritin muka käännellä joka välissä. Mulle kuitenkin viherkasvien elossa pitäminen on niin suuri saavutus, etten heivaa yhtäkään, kunnes aika jättää. Myös varjoviikuna tekee edelleen uusia lehtiä, mutta kyllä siitä niitä myös melko paljon putoaa. 

Huomenna starttaa joulukuu, mutta meillä ei oo vielä joulusta tietoakaan. Onneksi sentään korttiaskartelut saatiin tänään hyvään vauhtiin ja huomenna jatketaan. Onneksi osa korteista valmistuu lapsityövoimalla.

Tänne saatiin tänään lumipeite, joka tosin sulaa jo melkoista tahtia. Jälleen ois kumppareille käyttöä. Odottelen siis edelleen sitä yhtä kuivempaa päivää, jotta pääsisin virittämään valoja ulos. 



lauantai 28. marraskuuta 2015

Kynttilänvaloa pimeyteen


Kivaa lauantai-iltaa. Taas on päivä mennyt imurin varressa ja rätti kädessä. Täällä on ollut koko päivän säkkipimeää ja sateista. Kyllähän mä mieluummin olisin nauttinut siististä kodista auringonvalossa, jolloin oisin ehkä saanut julkaisukelpoisia kuviakin, mutta nyt kun siihen ei ollut mahdollisuutta, päätin napata kuvat rehellisesti hämärässä ja kynttilänvalossa.



Meillä ei joulu näy vielä missään. En oo laittanut valoja tai koristeita. Kynttilöitä on nyt tosin poltettu ihan urakalla. Jotkut valotkin aion ulos laittaa, kunhan sade viikonlopun aikana edes hetkeksi loppuis. Sähköjen virittely vesisateessa ei taida olla ihan järkevintä hommaa.

Loppuillan ja huomisen päivän aion viettää askarteluprojektien parissa. Alkaa jo hirvittää lupailemani DIY-joulukalenteri. En oo ehtinyt tekemään vielä juuri mitään sen eteen. Onneksi sentään joululahjoista on jo osa hankittuna.

Missä vaiheessa teidän jouluvalmistelut ovat?


torstai 26. marraskuuta 2015

DIY: Helppo ja nopea joulukalenteri



Taas se aika vuodesta, kun piti väsätä joulukalenteri. Tai eihän sitä ois pakko tehdä, mutta siitä on kai tullut jonkinlainen traditio. Tällä kertaa halusin jonkin helpon ja nopean, jonne mahtuisi vähän isompiakin yllätyksiä. Tulitikkuaskin kokoisiin rasioihin kun on turhan vaikea keksiä mitään kivaa sisältöä.



Hain marketista Minion-kertakäyttökuppeja, saksin vähän, täytin, taittelin ja teippasin. Numerot päälle ja homma oli valmis. Osaan jouduin jättämään lipputangon (=tikkari). Muuten sisältö on sekalaista askartelutavaraa. Lopuksi pakkasin purkit kenkälaatikkoon. Jännä nähdä, miellyttääkö yllärit vastaanottajaa. Jos toivoo Minion-sisältöä, joulukuu on yhtä suurta pettymystä :)

Ootko sä askarrellut itse joulukalentereita? Millaisia ylläreitä teidän kalentereista paljastuu?


maanantai 23. marraskuuta 2015

Kirppistelyä, kuulumisia ja kummallinen kasvi?



Taas vierähti viikonloppu lähes huomaamatta. Lauantaina blogikirppisteltiin Kuntsilla ja illan riekuin pikkujouluissa. Eilinen menikin sitten levätessä aamusta iltaan ja illasta aamuun. Rankkoja noi blogikirppikset. Pikkujouluillahan ei ollut mitään tekemistä väsymyksen kanssa.


Kirppiksen kuvasaldo jäi jälleen onnettomaksi. Muutama sumuinen räpsy ennen ovien aukeamista ja siinäpä se. Porukkaa oli jälleen jonoksi ja tungokseksi asti, mutta sakea lumisade ehkä karsi jonkin verran kävijöitä. Ihan niin tiivis tunnelma ei ollut, kuin edellisellä kerralla. Kauppa kävi kuitenkin kiitettävästi ja reilusti yli puolet tavaroista lähti uusiin koteihin.

Mutta sitten asiasta kukkaruukkuun. Kirjaimellisesti.
Mä oon yrittänyt kovasti tutustua ihanaan varjoviikunaani ja oon hoivannut sitä mielestäni huolellisesti. Aiemmin sain kommentin, jossa kerrottiin viikunoiden pudottavan välillä lehtiään, mutten silti käsitä, onko normaalia, että lehtiä tippuu vähintään kymmenen joka päivä? 


Muuten syyttäisin automaattisesti omaa puuttuvaa vihreää peukaloani, mutta samaan aikaan kasvi pukkaa urakalla uusia lehtiä. Jotain mun siis täytyy tehdä oikeinkin. Lehtiä kuitenkin putoaa mun mielestä selvästi nopeampaa tahtia kuin uusia ehtii ilmestyä, joten mua hirvittää, että tää on pian ihan harva. 
Osaako joku neuvoa, missä vika? Vai voiko tää olla ihan normaalia? En mä nyt millään haluais tätä(kin) heti tappaa.




torstai 19. marraskuuta 2015

DIY: Kassi ja kaameat kahvat



Mun teki kovasti mieli otsikoida tää jotenkin toisin. Virkkaamastani kassista tuli nimittäin ihan liian pieni, joka ois houkuttanut laittamaan "mukahauskan" monimielisen otsikon. Jätin kuitenkin tällä kertaa laittamatta.


Liian pieneen kassiin voi sitten laittaa vielä vähemmän kivat kahvat ja ottaa luokattoman huonot kuvat. Eiköhän siinä ois sit sutta ja sekundaa ihan riittävästi. Aina ei tosiaan homma mee ihan niinkuin tuossa kotinurkillani Strömsössä (ai mitenniin turhautunut tuunaaja??)


Pääsin kuitenkin tämän(kin) epäonnistumisen yli ja kassin sisällä odotteleekin jo seuraava valmiiksi virkattu aihio. Ainakin siitä tulee suurempi, vaikkakin täysin erilainen.


Onneksi näihin "ei niin onnistuneisiin" teelmöksiin voi aina laittaa tommosen merkin. Sillä saa kuulkaas useammankin pienen kauneusvirheen ja vikatikin anteeksi. 



P.s. Ei täällä muutkaan jutut suju tällä hetkellä kovin hyvin. Se aiemmin kertomani keittiörempan suunnittelu on edelleen lähtökuopissaan. Etsin kolmatta viikkoa kivaa hanaa. 

Paras vaihtoehto ei ole tyyppihyväksytty Suomessa, halutun värisissä ei ole muita kivoja ja kukkarolle sopivia malleja. Ja muotoilultaan eniten haluamaani mallia muistuttavat tyyppihyväksytyt hanat ovat järjestään kromisia, jota en mielellään haluaisi. Tätä vauhtia tää homma ei tuu etenemään koskaan.

Nyt kun sain purettua turhautumistani tänne, voinkin purkaa lopun ärsytyksen imurin varressa. Onneksi nää mun murheet on kuitenkin näin pientä kokoluokkaa. Toivottavasti teilläkään siellä ruudun toisella puolella ei oo tän suurempia murheita harteillanne :)





tiistai 17. marraskuuta 2015

Lävistyshommissa ja mielipiteitä vailla



Moi! Taas on viikko alkanut kiireisissä merkeissä. On ollut vanhempainiltaa ja muuta pakollista. Loppuillat taas oon viettänyt tehokkaasti koukku kourassa. Erilaiset projektit on pakottaneet myös tekemään lopultakin tuon välinehankinnan, jota oon jo moneen kertaan jahkaillut. Nyt saa lävistää nahkansa siististi kotioloissa. 

Mukana tuli nepparipihdit ja noi toiset on tarkoitettu metallirenkaiden kiinnittämiseen. Jälkimmäistä testasin, mutten saanut kelvollista jälkeä aikaiseksi. Taitaa olla tekniikkalaji.


En oo hetkeen löytänyt kivoja nahkavöitä kirpparilta, joten yritin myös väsätä laukunkahvoja itse keinonahasta. En osaa yhtään arvioida, miten hyvin tuo materiaali käytössä kestää. Aion kuitenkin paremman puutteessa kokeilla. 

Mä oon viime aikona valkannut itselleni niin hitaasti valmistuvia ja monivaiheisia projekteja, etten saa esiteltyä teille juuri mitään. Toinen hankala juttu on se, että osa jutuista saattaa päätyä joulupaketteihin, enkä välttämättä halua niitä esitellä täälläkään etukäteen. Hankalaa.

Mietin kuitenkin, että pitäiskö tehdä pienistä projekteista koostuva joulukalenteri-tyyppinen postaussarja. Se voisi pitää sisällään jouluaiheisia tai joululahjoiksi sopivia helppoja DIY-juttuja. En toki kuvittelekaan ehtiväni tekemään joka päivä jotain uutta, mutta osan projekteista voisin kaivella blogiarkistojen kätköistä. Onko ihan typerä idea, vai kokeilenko tarttua tähän joulukuussa?

Mitäs teille kuuluu? Miten on viikko startannut?



sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kirppiskuorman kasailua



Viikonloppu on kyllä ihan liian lyhyt aika. Tänäkään viikonloppuna en oo tehnyt mitään ihmeellistä, mutta silti suurin osa "to do"-listan asioista on aloittamatta. Onneksi sentään kirppiskuorma on vähitellen kasvanut.


Tällä kertaa oma pöytäni täyttyy pääasiassa sisustustavarasta ja kirjoista. Nuoren neidin huoneesta kun ei juurikaan löytynyt myyntiin joutavaa tavaraa. Allekirjoittanut on asiasta jonkin verran eri mieltä, mutta tässä asiassa mun mielipidettä ei kuunneltu.


Kirppistapahtumat on tosi kivoja. Näissä blogikirppis-tyyppisissä jutuissa ois vaan mukava olla joskus myös ostajan roolissa. Viime kerralla pöydät tyhjenivät sellaista tahtia, etten ehtinyt itse ostamaan yhtään mitään. Tällä kertaa yritän kulkea myyntipöytien lomassa laput silmillä, niin ohi menevät ihanuudet eivät jää niin paljon harmittamaan. 

Ootko itse osallistunut johonkin blogikirppistapahtumaan? Teitkö löytöjä?

Jos oot tulossa meidän kirpparitapahtumaan Kuntsille, on siellä mahdollisuus käydä tutustumassa myös valokuvanäyttelyyn. Lauantaina 21.11. valokuvanäyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy klo 11–17 ja opastettuja kierroksia järjestetään klo 13.00 (suomeksi) ja 14.00 (ruotsiksi). 1960-luvun nostalgiaa – Ismo Höltön valokuvanäyttely Kuntsin modernin taiteen museossa 17.10.2015–24.1.2016.





torstai 12. marraskuuta 2015

DIY: Pilasin ja pelastin?



Teinpä joskus kauan sitten poistokorista vitosen korkkarilöydön. Käytössä totesin ne ihan mielettömän mukaviksi ja pehmeiksi. Niinpä jossain vaiheessa jouduin triplaamaan kenkien hinnan vaihdattamalla niihin uudet korkolaput. Kengillä tuli juhlittua kattavasti kautta maan, kunnes viime kesänä ennen Roxetten keikalle lähtöä totesin niiden olevan aika rähjäisen näköiset. 

Joku (en tietenkään minä itse) oli roiskinut kenkien kärkeen salmaria tai fisua ehkä mustaa kahvia, joka ei suostunut lähtemään rätillä. Päätin kiireessä kokeilla ihmesientä. Kuva kertoo, kannattiko.


No joo, olihan niissä kaikenlaista muutakin kivojen juhlien aiheuttamaa jälkeä, mutta ois niillä vielä hyvin voinut yhdet ulkoilmafestarit vetäistä. Puhdistusoperaation jälkeen en enää kehdannut. Jätin kengät kuitenkin odottelemaan viimeistä tuomiotaan. 

Muutama päivä sitten päätin vetäistä koko kengät ihmesienellä ja katsoa mitä tapahtuu. Niistä tuli aika "mielenkiintoiset".


Mutta aina pitää kokeilla, josko vielä sittenkin niistä sais tehtyä jotain. Maalailin kengät kangasvärillä pariin kertaan. Koska korkkareiden silittäminen värin kiinnittämiseksi ois aika hankalaa, piti keksiä jotain muuta. Fiksuna päättelin, ettei silittäminen voi olla se juttu, vaan lämpö. Ei muuta kuin fööni täysille ja puhaltelemaan lähietäisyydeltä korkkarit kuumiksi.


Lopuksi hinkkasin vielä korkojenkin kuvioinnin pois kynsilakanpoistoaineella. Pohjien reunat on vielä siistimättä, koska en osaa päättää, pitäiskö korot ja pohjatkin vetäistä vielä mustiksi. Mitä sä tekisit?


Kyllä näillä taas jotkut juhlat juhlii. Eikä näissä ne mustat "kahvitahratkaan" enää niin haittaa ;)




tiistai 10. marraskuuta 2015

DIY: Laatikoita, laatikoita. Ja yksi menovinkki.



..ei niitä kai koskaan voi olla liikaa. Tai jos on, niin ainahan niistä pääsee myös eroon. Koskaan en kuitenkaan pysty tyhjistä laatikoista kieltäytymään. Aina löytyy sen verran tarrojen, teippien ja koristepapereiden jämiä, että niillä muutaman laatikon koristelee.


Ostin aikoinaan askarteluliikkeen loppuunmyynnistä rullan melko hempeää koristepaperia, jolle en oo koskaan keksinyt käyttöä. Nyt sain edes osan siitä käyttöön. Ehkäpä tähän laatikkoon vois pakata joululahjan jollekin rakkaalle ihmiselle. Tai sitten sinne vois vaan säilöä epämääräistä tavaraa. Vielä en tiedä, kumpi on tämän laatikon kohtalo.


Pari laatikkoa teippasin erittäin suurpiirteisesti Tigerin pakkausteipeillä, joita vaan piti ostaa, kun halvalla sai. Eipä nämäkään oo pahemmin käyttöön päätyneet, kun tajusin niiden olevan todella ohuita, helposti katkeavia ja mahdottomia poistaa. 


Teippasin jokaisen laatikon päätyyn palan liitutaulutarraa ihan siltä varalta, että näihin lopulta päätyy osa askartelukaapin sisällöstä. Nää laatikot kun muodoltaan sopisivat kaappiin huomattavasti Ikean säilytyslaatikoita paremmin. Mutta mitähän mä sitten niille Ikean laatikoille tekisin...

..voishan ne toki myydä vaikka täällä.


Viikonloppuna aion aloittaa tavaroiden hinnoittelu-urakan. Tulkaahan ostoksille, jos satutte olemaan Vaasan suunnalla.




perjantai 6. marraskuuta 2015

Rentouttavaa viikonloppua




Ihanaa, että on perjantai. Mä oon ainakin ihan totaalisen loppu. Aion viettää illan sohvalla selaillen uudet sisustuslehdet ja postilaatikkoon kolahtaneet katalogit, joihin en oo aiemmin viikolla ehtinyt perehtymään ollenkaan. 

Aion myös syödä karkkia ja vilkuilla toisella silmällä perjantai-illan pakolliset, eli Vain Elämää ja Possen.



Saattaa olla, että tartun myös neuleprojektiini, joka kyllä valmistuu ennätyksellisen hitaasti. Osaltaan se toki johtuu siitä, että puikot on mulle tosi vieraat työkalut. Suurempi syy taitaa kuitenkin olla se, ettei homma oo edennyt säilyttämällä projektia korin pohjalla, kun itse oon kuluttanut aikaa johonkin ihan muuhun.






Ja kuten huomaatte, käytin jo pienen hetken leikkien kuvioleikkaustoiminnolla, jota en oo aiemmin kokeillutkaan. Ilmeisesti en ihan hallinnut hommaa, koska läpinäkyvä tausta ei nyt varsinaisesti ole läpinäkyvä. Ehkä harjoitus tekisi tässäkin mestarin, mutta just nyt saa mestaruus odottaa.

Aika ihana fiilis, ettei tänään oo pakko lähteä mihinkään. Ellen sitten joudu tekemään pikapyrähdystä lähikauppaan. Meidän perheessä on nimittäin katastrofi; ketsuppi on päässyt loppumaan, enkä mä tiedä, selviääkö nuori neiti ruuastaan ilman sitä. 

Kivaa ja leppoisaa perjantai-iltaa teille jokaiselle.


torstai 5. marraskuuta 2015

Eripariverhoja ja ajanpuutetta



On taas se aika vuodesta, kun aina kotona ollessa on pimeä. Olisin halunnut kuvata olohuoneeseen vaihtamani eripariverhot samaan kuvaan, mutta eipä siitä näin pimeällä mitään tuu. Kuvaaja kun heijastuu mustien ikkunoiden kautta väkisin joka otokseen.


Verhot on vanhat, mutta en oo tainnut näitä keskenään aiemmin yhdistää. Marimekon Hetkiä ja Annon raitaverho on molemmat vanhoja kirppislöytöjä, jotka ovat tulleet meille jäädäkseen.

Oon myös vihdoin jaksanut ruuvata sohvan nurkassa olevasta Muuramen hyllystä renkaat pois, eikä se enää ärsyttävästi pilkota käsinojan takaa. Joissain pikkuhommissa vaan kestää älyttömän pitkään. Projekti vei vartin, sen suunnittelu ja jahkailu useamman kuukauden.



Tuntuuko muuten teillä muilla päivät ja illat kuluvan ihan älytöntä vauhtia? Mä oon yrittänyt koko viikon ehtiä blogin puolelle, mutta aina on ollut töitä, kotitöitä, käsitöitä, pihatöitä ja muita töitä, jotka on vieneet kaiken ajan. En osaa sanoa, onko tekemistä viime aikoina ollut normaalia enemmän, vai saako tää pimeys vaan vuorokauden tuntumaan lyhyemmältä.

Tän loppuillan pyhitän kuitenkin jääkiekolle, koska oon ahertanut taukoamatta koko illan. Leppoisaa torstai-iltaa teille myös. Onko siellä muita, jotka aikovat viettää viikonloppua Leijonakiekon merkeissä?





maanantai 2. marraskuuta 2015

Kasveja ja kausivaloja (sisältää alekupongin)



*Kuvien kasvit ja ruukut saatu Plantagenista bloginäkyvyyttä vastaan. Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty tähdellä.


Mä oon kuulkaas ihan innoissani noista meille muuttaneista elävistä kasveista. Kuulostaa ehkä typerältä, mutta mulla ei oo koskaan aiemmin ollut neljää viherkasvia elossa samanaikaisesti. Mä tykkään kyllä kasveista, mutta en vaan saa niitä pysymään hengissä. 


Sain valita *Plantagenista yhteistyön merkeissä muutaman kasvin ruukkuineen. Jätin suosiolla kaikki huolellista hoitoa vaativat kasvit odottamaan parempaa huoltajaa ja valitsin pari kaktusta ja varjoviikunan. Jälkimmäinen on mulle uus tuttavuus, mutta oon ainakin yrittänyt perehtyä hoito-ohjeisiin huolellisesti ja aion jopa noudattaa niitä. 

Kasvien sijoittaminen meille on aiheuttanut yllättävän paljon päänvaivaa. Messuosastolla niiden sijoittaminen oli ihan helppoa, mutta meillä ei oo yhtäkään ikkunalautaa, tai muutakaan loogista sijoituspaikkaa. Haluaisin kuitenkin pitää kaikki alakerrassa, etten vaan unohda niiden olemassaoloa (näinkin on käynyt).


Onko muuten jollain teistä kokemusta *varjoviikunasta? Mietin vaan, että onkohan mulla ees mitään toivoa sen suhteen? Tällä hetkellä se näyttää niin kivalta, etten haluaisi sitä tuhota.

Jos muuten marraskuun startatessa huomaat jouluvalojen hyytyneen, tulosta tästä mukaan alennuskuponki uusien hankintaan. Valikoima näytti niin laajalta, että luulisi löytyvän sopivat jokaiseen makuun ja tarpeeseen.



Rattoisaa sunnuntai-iltaa. Mä taidan vielä kerran kokeilla siirtää kasvit eri paikkaan :)