.

maanantai 12. tammikuuta 2015

DIY: Pätkistä uuttaAika pitkään sai tänä vuonna kynttilänpätkiä keräillä, että niistä sai valettua yhden uuden kynttilän. Johtunee siitä, että meillä on tänä talvena polteltu pääasiassa tuikkuja ja kruunukynttilöitä, joista ei kovin paljon polttamatta jää.


Eilen sulattelin pätkät vesihauteessa, nypin pois sydänlangat ja kippasin liemen Pringles-putkiloon. Taas onnistuin saamaan kuopan keskelle kynttilää, mutta eipä tuo haittaa.


Väristä tuli yllättävän kiva. Mä en nimittäin näihin jämäkynttilöihin koskaan käytä mitään väriainetta, vaan isken kaikki pätkät sekaisin astiaan ja katson, millaista niistä milloinkin tulee. Kyllä taas on hyvä mieli, kun on kierrättänyt oikein huolella.

Kivaa alkanutta viikkoa!


6 kommenttia :

 1. Mä olen kans nyt ensimmäsitä kertaa alkanut kerämään jämiä talteen ja äiti on kuulemma myös kerännyt omiaan mua varten. itse on kuulemma liian laiska niitä uudelleen käyttämään. Mutta mistä olet hankkinut sydänlankaa? Ittsellä ei oikein ole ajatusta mistä sitä edullisesti saisi. Askartelukaupoista varmaan, kun joskus sellaiseen pääsisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin sydänlankaa joskus Sinooperista monta metriä. Mä kyllä muistan joskus törmänneeni jossain netin syövereissä myös johonkin diy-sydänlanka -ideaan, mutten muista, oliko se paremminkin ulkotuliin tarkoitettu sydänlanka. Kannattaa googletella.

   Poista
 2. Olisi kiva kokeilla, mutta itse kuulun tuohon tuikkujen polttajaryhmään, joten ei oikein kerry jämiä.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää huhuilla lähipiirille, että säästävät kaikki pätkät sulle niin pääset testailemaan :) Meilläkin on tänä vuonna kertynyt älyttömän vähän. Saan kyllä ilmeisesti lähiaikoina käsiini siipan lapsuudesta säästetyt joulupukki-kynttilät (hirveitä), jotka joutuvat välittömästi kattilaan :)

   Poista
 3. Oi mikä kaunis marmoritarjoitin!!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä törmäsin jokin aika sitten toiseen täysin samanlaiseen kirpparilla. Tullit heti mieleen. Ellei marmori painaisi niin älyttömästi, olisin välittömästi ostanut sen ja postittanut sulle :)

   Poista