.

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Uusi elämäKirpparilla törmää melko usein sellaisiin juttuihin, jotka haluaisi ostaa ihan vain siitä syystä, että tietää voivansa pelastaa tavaran vielä käyttökelpoiseksi. Usein jätän kuitenkin ostamatta, koska tuntuu noita projekteja riittävän muutenkin yli oman tarpeen. 

Muutama viikko sitten oli kuitenkin pakko tehdä pelastustyö, kun kirpparilla vastaan tuli erittäin kulahtanut musta Marimekon mini peruskassi kolmella eurolla. 


Ehkä mä hellyin ihan siitä syystä, että joskus pelastin samanlaisen valkoisen kahden vuorokauden kloriittikylvyllä edustuskuntoon ja se on mulla edelleen. Siihen tosin taisin törsätä tuplasti enemmän.

Kangasvärit on kyllä sen verran hintavia, että tämänkin kassin hinta tais kolminkertaistua, mutta kyllä se mun mielestä kannatti.


Uskaltaisin väittää kassin olevan taas uudenveroinen. Ainoa kohta, mistä huomaa sen käyneen värikylvyssä, on sisäpuolen tuotelappu. 

Yritin pari päivää miettiä, mitä muuta pientä voisin iskeä samaan koneelliseen, mutten keksinyt mitään järkevää. Lopulta heitin sekaan kokeilumielessä yhden mustavalkoisen keittiöpyyhkeen, johon joku onnistui sotkemaan jotain pysyvää jo ekalla käyttökerralla. 


Meinasin ensin silittää tän ennen kuvan napsimista, mutta mun mielestä tosta pinnasta tuli värjäyksen jälkeen tollainen kivan "pellavainen", etten sit viitsinytkään vaivautua. Ei tää ehkä ollut järkevin värjäyskohde, mutta tulipa tästäkin käyttökelpoinen samalla rahalla.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita pakkomielteisiä pelastajia? Mä meinasin viimeksi eilen raahata kotiin kolme täysin kulahtanutta koivujakkaraa kympillä ihan vaan siksi, että oisin saanut tuunata ne käyttökelpoisiksi. Ja meillä ei siis todellakaan tarvita yhtäkään. 


6 kommenttia :

 1. Mä kokeilin värjätä vaatteita mutten tajunnut ettei se lanka värjäänny. Nyt mulla on mustia vaatteita valkoisella langalla :D Ja tahrakohdat edelleen näkyy, en tiedä johtuuko siitä että väriä oli liian vähän vaatemäärään nähden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän toi yks väripaketti lopulta värjää. Tossa ohjeessa luki, että yhden isompikokoisen paidan vaan vois värjätä. Musta tuli todella mustaksi ja valkoinen todella tumman harmaaksi.
   On myyös joskus tullut kloriittikokeiluissa todettua, että se ompelulanka ei tosiaan väriään muuta, vaikka mitä tekisi. Vedä mustalla kangastussilla ompelusaumat :)

   Poista
 2. Kiva nähdä, että onnistui noin hyvin. Minulla nimittäin odottaa kaapissa MMn musta laukku myös. Se klassikkosellainen. Eli taidanpa uskaltautua minäkin värjäämään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla myös on noita klassikkoja ja matkureita yms, jotka pitää jossain vaiheessa värjätä. Vielä kelpaavat tuollaisenaan jonkin aikaa. Toivottavasti sun värjäyskokeilu sujuu yhtä hyvin.

   Poista
 3. Kyllä kannatti värjätä, yhdessä vaiheessa haaveilin tuota samaista laukkua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä ois värjäämättömänä kehdannut enää edes käyttää. Mä oon kyllä tykännyt tän laukun mallista. On tosi monikäyttöinen ja sopivan kokoinen.

   Poista