.

sunnuntai 3. elokuuta 2014

DIY: Muijalle mekko



Mä tosiaan sitten innostuin ompelemaan tyynyjen lisäksi jotain muutakin. Selailin läpi kirjat ja löysin OK-Omin käsin -kirjasta kivan simppelin ohjeen, jota ajattelin muokata omaan tarkoitukseeni sopivammaksi.


Kuten kaavojen kuvista näkee, ei tässä mekossa tarvinnut olla mikään ompelutaituri. Suoraa saumaa kaasu pohjassa. Kankaaksi valitsin vanhan Marimekon Muija-verhon. Oon ostanut kankaan joskus muutamalla eurolla kirpparilta ja sain sen kloriittihuuhtelulla lähes uudenveroiseksi.


Ensin ajattelin vain kuvata sen teille henkarissa, mutta täähän näyttää ihan typerältä säkiltä. Kuosikin on melkein sama, kuin amerikkalaisissa sairaalakaavuissa, joten oli tehtävä jotain, mitä inhoan syvästi; olla itse kuvassa (Aaargh!!!)




Ei näistä kuvista sen enempää... Kangas on ollut niin pitkään viikattuna, etten saanut edes silittämällä tota pystytaitosta häviämään. Täytyy varmaan heittää mekko pesukoneeseen ja silittää vielä täysin märkänä uudelleen, vai onko tähän olemassa jotain niksiä?

Mekon etu- ja takakappaleet on täysin samanlaiset, joten ei haittaa, miten päin tän pukee. Ihan kiva, että voi vaihtaa tota kaula-aukkoa eri päin fiiliksen mukaan.

Onko muuten muita, jotka inhoaa niin syvästi kameran edessä olemista, että pelkkä ajatus saa kädet tärisemään? Mä niiiin inhoan, että sovitaanko, ettei kommentoida tätä "mallia" millään lailla? Helteistä ja aurinkoista sunnuntaita kaikille.



10 kommenttia :

  1. Erittäin hyvä mekko. Kelpaisi mullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tää oli yks helpoimmista, kun sai ommella pelkästään suoria saumoja ilman mitään hienouksia.

      Poista
  2. Oi kuin simppelistä kaavastakin saa upean mekon! :) Tosi kivannäköinen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tää on kyllä yks niistä vaatteista, joka ei näytä henkarilla yhtään miltään.

      Poista
  3. Tyylikäs! Mäkin inhoan kuvissa olemista, mut mä en näytäkään noin kauniilta! Sori, oli pakko kommentoida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos <3 Mä en oo koskaan voinut sietää kuvissa olemista. Sillä ei oo mitään merkitystä, miltä näyttää. Mä vaan inhoan kameraa täysin riippumatta siitä, onko tukka hyvin ja näkyykö kello :)

      Poista
  4. Siis ihan mahtava, näyttää tosi upealta! Melken munkin tekis mieli kokeilla, mutta en osaa kyllä ommella yhtään ;) Tosi kaunis malli oot! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Tässä riittää, jos osaa ommella suoraa saumaa. Ei vaadi mitään sen ihmeempää. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos. Tuli kerrankin heti sopivan kokoinenkin. Mulla on paha tapa tehdä aina liian suuria vaatteita.

      Poista