.

perjantai 7. kesäkuuta 2013

Toiveajattelua?

En varmaan oo ainoa, joka on jo tässä vaiheessä kesää kyllästynyt siihen, että lattioilla pyörii kiloittain hiekkaa, ruohoa ja muuta roskaa, jota kulkeutuu erityisen paljon pienissä varpaissa kämpän jokaiselle neliölle.

On muuten mystistä, miten pinta-alaltaan pienempi jalka (tutkimuksessa käytetty kokoa 29) kerää noin 10 kertaisen määrän roskaa isompaan (tutkimuksessa käytössä koot 40 ja 44) verrattuna.

Tässä vaiheessa vuotta oon vielä positiivinen ja ajattelen, että multa vois löytyä keinoja tän ongelman ratkaisemiseksi. Tai no, sen verran realisti täytyy olla, että tavoitteena on pienentää hiekkakuormaa alle kiloon viikossa.

Onhan siinä sit kuitenkin se kääntöpuoli, et tolla kertyneellä hiekalla hoitais koko talven hiekoitukset, jos tyhjäis imurinsa säiliön varastoon, mutta tästäkin huolimatta aion yrittää ohentaa alakerran mattoja ja lattioita peittävää hiekkakerrosta.

Ensimmäinen vaihe tässä kunnianhimoisessa projektissa oli alkuviikolla toteutettu laattarivistö terassin edessä.

Toinen vaihe on pienen maton lisääminen kyseiselle laatoitukselle.
Ja kolmantena vaiheena yritän kunnianhimoista jalkojenhuuhteluallasta maton viereen. Ihan ongelmitta sen "asennus" onnistui, vaikka mua vähä jännitti noin vaativa projekti :)
Tässä on kuitenkin vielä mukana 3b-vaihe, jonka onnistumisesta ei oo takeita. Tarkoituksena siis ois, että ainakin ne pienet jalat upotettais hetkeks tonne tyylikkääseen (custom made; dc-fix) astiaan, jonka jälkeen siirryttäis maton kautta terassille ja toisen maton yli sisätiloihin. Tää on kyllä niin suuri haaste, etten itekään täysin usko tän onnistumiseen.
Varmuuden vuoksi siis otan vastaan myös uusia ja erilaisia/parempia keinoja hiekkakuorman vähentämiseen.
Ja terassi on taas mielettömän likainen ja kurainen, mutten jaksanut just tänään alkaa sitä pesemään.
Tää on niinku loppukevennys; katsokaas, mitä meidän neiti 4-vee ihan omasta halustaan lukee terassilla auringossa :)


4 kommenttia :

 1. Aivan mahtava idea ja niin hieno pesuvati!:) Etkä ole yksin tuon ongelman kanssa. Meillä vielä valkoiset lattiat niin siinähän ne hiekat ja likaiset jalanjäljet näkyy heti.=P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hiekan määrä on niin käsittämätöntä. Ihan asia erikseen on sit se muu lika, mitä jaloista lattioihin tarttuu. Kesän harvoja miinuspuolia.

   Poista
 2. Vitsit kun on hieno toi jalkojenhuuhteluallas! Meillä mökillä vastaava on vain ikivanha vihreä saavi. Jospa mä vaikka sen uusisin ja tuunaisin tolleen hienoksi... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toi ei ainakaan investointina ollut kallis :) Hintaa oli alle 2€. Oishan noita ollut kaikkia hienoja vaaleita ja läpikuultavia, mut ajattelin, ettei tossa harmaassa se likavesikään sit näyttäis niin pahalta.

   Poista