.

maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kuvia kehyksiin

Tauti tuli selätettyä ja tänään oon pystynyt jo kevyitä juttuja tekemään lähes normaalisti. Kuume on poissa, mutta niin tuntuu olevan yleiskuntokin.

Onneksi seinä tuli maalattua jo lauantaina ja nyt se huutaa taulukollaasia. Nyt on siis pakko ryhtyä tuumasta toimeen, koska puhdas valkoinen seinä on kolkko ja turhan steriili mun makuun.

Kehyksiä meillä riittää, mutta koska ajattelin siirtää vihdoin vuosia seinällä roikkuneet isot maisemataulut muualle (tai myydä pois), piti uusiin kehyksiin kehittää jotain sisältöä.

Aiemmin jo postailinkin ideoita, mutta toteutus onkin sitten aina ihan toinen juttu. En oo varmaan ikinä ostanut mitään printtejä (paitsi kortteja), joten nytkin ajattelin tehdä ne ihan omin pikku kätösin.

Kaiken tarvittavan leväytin eteisen lattialle (tein samalla huomion siitä, miten paljon lämpimämpi ja mukavampi on oleilla laminaatin ja maton päällä kuin kaakelilattialla). Sakset, papereita, dc-fix:iä yms. luottokamaa eteen ja sit vaan ideoimaan.
Pienimpään kehykseen laitoin taustaksi hopeisen pahvin ja tökkäsin lasin alle vain kolme sulkaa. Näitä tuli hankittua muuten vaan, kun pääsiäisen jälkeen halvalla sai. Ainahan kannattaa ostaa, jos halvalla saa :)
Seuraavaan tein taustan Clas Ohlsonin lahjapaperista ja ompun leikkasin tosta samasta hopeisesta pahvista. Lehdet leikkelin Lagerhausin paperista ja kannan dc-fix:stä.
Kolmanteen tausta Lagerhausin paperista ja pilvet ja pisarat leikkelin dc-fix:stä. 

Nää kaikki valmistui noin vartissa, joten ei niin pahasti harmita, vaikkei kovin kauaa näitä jaksais seinällä roikottaakaan. 
Jännä muuten nähdä, koska nää ylipäätään seinälle pääsevät. Kaks päänsärkyistä sairaslomalaista kämpässä, joten vasarointi ei oo mieluisinta ajanvietettä just nyt. 
Sudin ja teippailin myös kirjaimet takaisin mustavalkoiseen värimaailmaan. Siinä ne nätisti nököttää keittiön lattialle jääneen maalipönikän päällä. Pelkkä ajatus ton järjettömän pöntön kantamisesta yläkertaan saa tuskanhien pintaan.


8 kommenttia :

 1. Wau! Tosi makeita! :) En osais tommosia tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti osaisit. Ei muuta kuin kokeilemaan. Paperi ei paljon maksa, jos menee pieleen :)

   Poista
 2. Hianoja. Hitto mulla ei ole dc fixiä vieläkään, saaks sitä ihan perus Rautiksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä en osaa sanoa, kun mä tyhjään aina paikallista Sinooperia. On mulla joku muistikuva, et joku ois joskus maininnu ostaneensa remppakaupoistakin.

   Poista
  2. Ainakin jo useista prismoista saa tätä, ja kodin terrasta :)

   Poista
  3. Kiitos vinkistä. Täytyykin katsastaa, oisko Prismassa uusia värejä tai kuoseja.

   Poista
 3. Ms. Näppärä oikein olet! Toi sulkataulu oli hauska idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin ensin höyheniä, mut ne ei ihan toiminu. Olivat tarkoitukseen liian pieniä. Täytyy joskus kokeillta tehdä joku pienempi taulu niistä.

   Poista