.

sunnuntai 29. tammikuuta 2017

DIY: Kaulahuivi tyttärelle



"Mä haluun kans kaulahuivin! Siihen tulis nää kuviot." 


Näillä ohjeilla oli sitten hommaan ryhdyttävä. Vähän jouduttiin matkalla muokkaamaan, jotta saatiin sopiva pituus ja värit vuorottelemaan, mutta nyt se on valmis.




Vielä ei oo huivi päässyt kertaakaan ulkoilemaan. Jännä nähdä, pääseekö kuitenkin jossain vaiheessa. Meillä ei oo neiti nimittäin vielä koskaan kaulahuivia käyttänyt. Voin myöntää, että aavistuksen harmittaa, jos tuli tehtyä turhaan :)




torstai 26. tammikuuta 2017

DIY: Uudet tyynynpäälliset




Vihdoin on leikattu ja ommeltu. Sekä yksi polvi, että samanaikaisesti pari uutta tyynynpäällistä. Ensimmäiseksi mainittu operaatio oli onneksi laadukkaampi, mutta tyynyistäkin tuli ihan kivat. Hyödynsin projektissa jälleen vanhoista tyynynpällisistä säästetyt vetoketjut. Helppoa, nopeaa ja edullista pientä piristystä.


Mitäs teille kuuluu?



sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Suunnitelmat vs. todellisuus



Moi! Kivaa sunnuntaita. En oo taas ehtinyt koko viikonloppuna edes koneelle. Tuntuu, että nykyään jatkuvasti sattuu ja tapahtuu ja ne vähäisetkin suunnitelmat menee pääsääntöisesti pieleen.

Päätin hakea perjantaina itselleni lehden, jonka parissa voi sit aloittaa lauantai- tai sunnuntaiaamun rauhassa kahvia juoden. Lauantaina olin päättänyt ommella uusista kankaista tyynynpäällisiä, jotka voisi sitten laittaa paikoilleen siivouksen jälkeen. Illat olin ajatellut vaan nököttää sohvalla virkaten jämälankaprojekteja.


Todellisuus meni lopulta jotenkin näin... Perjantai-ilta ruuanlaittoa ja vähän pakollisia kotitöitä. Lauantaina päivällä tyttären säbämatseissa, jonka jälkeen ilta isännän seurana sairaalan päivystyksessä puoleen yöhön (urheiluvamma, ei hengen hätää)

Tänään oon istunut keittiössä virkkaamassa, koska sohva on muuttunut sairasvuoteeksi. Potilaan päikkäreiden aikaan pakenin sänkyyn lehteä lukemaan. Muun ajan oon toiminut kuten kunnon sairaala-apulainen konsanaan. Vien vuorotellen ruokaa, kahvia, juomaa ja lääkettä. 

Onneksi en ehtinyt ompelemaan tyynynpäällisiä. Ei ne tohon sohvalle nyt mahtuisikaan. Ens viikonlopulle en muuten suunnittele yhtään mitään.



keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Pieniä ale-ostoksia



Moi. Taas on työviikko yli puolenvälin. Vauhdilla menee viikot. Kotona en oo ehtinyt tekemään juuri mitään, mutta onneksi sentään välipäivinä Secret Salesta ostetut Muuton Dotsit sain ruuvattua tytön huoneen seinälle.

Nyt vähän harmittaa, että tuli aiemmin laitettua tuo yksinäinen pinkki Dots toiselle puolelle, mutta saavat nyt olla näin. Seinän paikkaaminen ja uudelleen maalaaminen ei ihan joka kuukausi jaksa innostaa.

Ootteko te tehneet sisustusostoksia alennusmyynneiltä? Mä oon yllättänyt itsenikin, etten oo pahemmin sortunut. Dotsien kanssa samassa paketissa tuli pari lisälautasta ja yksi kulho Siirtolapuutarha-astioita, mutta eilen lähdin hämmentävästi jopa Marimekon tehtaanmyymälästä vain yhden trikookankaan kanssa. Vähintään -50% alennuksessa olevia houkutuksia oli myymälässä kuitenkin todella paljon. 


lauantai 14. tammikuuta 2017

DIY: Vuoden jämälankaprojekti



Kivaa lauantai-iltaa. On taas viikko vierähtänyt vauhdilla. Aina kun oon meinannut istahtaa koneelle, on tullut hoidettavaksi joku akuutti ongelma. Eilen se muuten oli puoli litraa kokista sohvalla.

Päätin polkaista käyntiin lähes vuoden kestävän jämälankaprojektin. On nimittäin kiva, että jokaisen langanpätkän pystyy hyödyntämään, eikä aina tarvi olla miettimässä sitä loppusijoituspaikkaa. Sen vuoksi pistin tavoitteeksi, että ensi talveen mennessä mulla on jämälangoista kyhätty 2,5-3 metriä pitkä virkattu kaulahuivi. 

Päätin napata kuviot Marimekon kuoseista, mutta väreissä mennään niillä, mitä kotoa löytyy. Virkkauksessa neulekuviot ei toimi ihan yhtä hyvin, mutta kyllä kai näistä kuviot tunnistaa.


Mitäs te ootte puuhailleet?


sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Lukemista leipälaatikkoon



Kivaa sunnuntaita! Menipä taas muutama päivä vauhdikkaasti, vaikka tuntuu, etten oo saanut juuri mitään aikaan. Jaksoin kuitenkin napata muutaman huonon kuvan, jotta sain vihdoin tuunatun leipälaatikon blogiin. 

Kivoja kannellisia (ja ensisijaisesti puisia) säilytyslaatikoita kun ei oo kirjoille löytynyt vieläkään. Äidiltä saatu vanha leipälaatikko pääsi nyt pienellä tuunauksella säilömään edes osaa kirjoista. Laiskalle pölyjen pyyhkijälle kirjahylly makkarissa ei nimittäin pidemmän päälle ole kovin järkevä ratkaisu.



Bread on nyt Read ja puukahva vaihtui vanhaan nahkavyöhön. Lopulta päätin kuitenkin kääntää tekstipuolen seinää vasten, eikä kahvakaan hyllyn alta pahemmin erotu. Tulipa tehtyä kuitenkin. Kuten kuvista näkyy; laatikko ratkaisi vasta osan säilytyspulmasta. Kivoja kannellisia säilytyslaatikoita saa siis mielellään vinkata. Pitäis saada loputkin kirjat pölyltä piiloon.



tiistai 3. tammikuuta 2017

DIY: Ilmaiset kalenterit


Vuoden vaihtuessa tyttö halusi taas huoneeseensa kalenterin. Viimevuotinen koiranpentukalenteri oli kuitenkin niin kiva, että kuvat haluttiin säilyttää. Onneksi muistin, että laatikossa majailee Dermoshopista saatu kalenteri, jolle ei meillä ollut mitään paikkaa. Purkasin molemmat kalenterit, leikkasin koirakalenterin kuvia vähän kapeammiksi ja saksin toisesta kalenterista kuukaudet. Yhteen liittämällä saatiin ihan toimiva koirakalenteri myös tälle vuodelle.

Mutta kun Dermosilin kalenterista jäi näppärä pöytäteline ihan tyhjän pantiksi, päätin tulostaa siihen netistä ilmaisen kalenterilehtiön. Rei`ittämällä ja saksimalla syntyi myös toinen kalenteri. 



Nyt kuulemma se koirakalenteri ei enää olekaan yhtään kiva ja neiti haluaa huoneeseensa tän mustavalkoisen version :)

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Pientä pintaremonttia



Meillä tytär on aina saanut tehdä melko paljon päätöksiä oman huoneensa sisustuksen suhteen. Pariin vuoteen aihe ei tosin ole jälkikasvua juurikaan kiinnostanut. Alkutalvesta sisustuskärpänen sitten puri myös nuorta neitiä ja ensimmäinen toive oli pinkin seinän päivittäminen mustavalkoiseksi. Koska huoneen muut seinät kuitenkin kaipasivat sitä uutta pintaa tätä seinää kipeämmin, vetäisin ensin Taika-lasyyrillä käsitellyt seinät puhtaan valkoisiksi. 

Ensimmäisen maalausoperaation jälkeen päätettiin myös vihdoin huoneeseen uusi kattovalaisin. Tää aihe on ollut keskusteluissa niin pitkään, että toive kattokruunusta oli ehtinyt vaihtumaan johonkin paljon simppelimpään. Clasun kolmesta valaisimesta koottiin riittävästi valotehoa antava viritys.

Aiemmin pinkki-valkoiseen seinään jätettiin sama sahalaitakuvio ja pallotarrat, mutta alaosa sai ylleen pari kerrosta mustinta maalia, mitä kaupasta löytyi.





Näin ne sisustusmieltymykset näköjään siirtyvät äidiltä tyttärelle ihan ohjailemattakin. Kauas on tultu siitä, kun neiti valitsi huoneeseensa Marimekon Bo Boo-verhot, TiTi-Nalle päiväpeiton ja pinkin Hello Kitty-säkkituolin. Seuraavaksi huoneen seinälle kuulemma aletaan laittamaan julisteita, joten nautin salaa pienen hetken tästä simppelistä tyylistä. Se saattaa olla ohi jo huomenna :)

Hyvää alkanutta vuotta teille jokaiselle! Meidän vuosi vaihtui näissä merkeissä