.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Ääripäät


Elokuun aikana on täytynyt kaivaa taas kynttilät esiin ja hankkia uusi torkkupeitto sohvalle. Aika monena iltana on saanut kääriytyä viltin alle kirja kourassa kuuntelemaan sadetta. Uusi älyttömän pehmeä viltti löytyi edullisesti paikallisen Combo-kirppiksen sisustusosastolta. En pystynyt vastustamaan, vaikka vähän mietityttää, alkaako keinokuitu rätistä sähköisyyttään talvella.

Samaan aikaan, kun sohvan toinen pääty on valmisteltu kylmiin keleihin, paistaa toisessa päässä ilta-aurinko paljastaen jokaisen rypyn ja roskan. Toivottavasti näitä lämpimiä ja aurinkoisia päiviä riittää syyskuussakin.



sunnuntai 28. elokuuta 2016

Verhot silittämättä siistiksi



Taas on melkein viikko vierähtänyt siitä, kun viimeksi tänne poikkesin. Ensin meni pari päivää työreissussa ja sen jälkeen oon potenut pientä flunssanpoikasta, joka ei onneksi oo vielä kunnon otetta saanut. Olo on kuitenkin ollut sen verran heikko, että arki-illat on kuluneet lähinnä vaakatasossa.

Nyt oli kuitenkin pakko tulla hehkuttamaan toimivaksi todettua niksiä, joka sai mut lähes pomppimaan ilosta. Luin nimittäin jo useampi kuukausi sitten jostain blogista, että pitkät verhot oikenevat ikkunalla, kun ne vaan suihkuttelee kosteiksi ja jättää kuivumaan. Vähän olin skeptinen, mutta kun toi silitys on mun inhokkikotityö numero uno, oli tätä pakko kokeilla. Ja se toimii!


Vasemmalla siis kuva verhosta, joka on napattu ikkunaan suoraan kaapista. Oikealla kuvat suihkuttelun ja kuivumisen jälkeen. 

Yritin saada vielä lähikuvan taitoksista, joita mä en ainakaan saa koskaan kokonaan katoamaan silittämällä. Ei kai ne nytkään täydellisesti kadonneet, mutta lopputulos on vähintäänkin yhtä hyvä kuin mun tunnin silitysurakan jälkeen. Mä en aio enää koskaan silittää yhtäkään verhoa!


Pitäisköhän vaihtaa verhot vielä johonkin toiseen huoneeseen, kun tää urakka muuttui just näin helpoksi ja vaivattomaksi :)




maanantai 22. elokuuta 2016

Viikonloppuna



Olin lauantaina pari tuntia yksin kotona. Nykyään osaan jopa välillä ottaa tilanteesta ilon irti, enkä enää käytä noita harvinaisia hetkiä pelkästään siivoamiseen. Päätin kuitenkin ihan vähän pistää paikkoja ojennukseen, jotta on sitten kivempi oikaista itsensä sohvalle kirjaa lukemaan.




Uumajan reissulta tuli pitkästä aikaa hankittua mustavalkoraitainen tyynynpäällinen. Ei siitä mihinkään pääse, tuo kuosi vaan jaksaa miellyttää mun silmää vuodesta toiseen. Ehkä mä pian taas siirrän väripilkut kaappiin ja palaan täysin mustavalkoiseen. Jännä nähdä.

Anttilan poistomyynnistä taas mukaan tarttui lasipullo mittamerkinnöillä. En tiedä miksi se mun silmää miellytti, mutta alle kahden euron hinta sai sortumaan heräteostokseen. Leikkasin takapihan pensasaidasta muutaman oksan, jotta voisin kehittää tällekin ostokselleni jonkinlaisen käyttötarkoituksen.

Pakko muuten vielä hehkuttaa Lagerhausista ostettuja tuoksukynttilöitä. Mä en nimittäin yleensä pahemmin välitä moisista (osasta saan päänsäryn tai muun ällöttävän olotilan), mutta nämä kaksi tuoksua on kyllä mun mielestä ihan täydellisiä. Jos poikkeatte Ruotsissa, niin suosittelen nuuhkimaan ja valitsemaan omat lempparit. Vaihtoehtoja oli monta.

sunnuntai 21. elokuuta 2016

Brändit ja tunnettuus vs. oma tahto??



Mä oon kuulkaas viime aikoina miettinyt tosi syvällisiä asioita. Kaikki lähti siitä, että aloin miettimään niitä säännöllisesti blogiteksteissä vilahtelevia haavelistoja. Juttuja, joista haaveillaan, tykätään ja joita halutaan ostaa tai saada. 
Oon nimittäin jo pidemmän aikaa elänyt tahtomattani semmoista kautta, etten halua ostaa mitään turhaa tai tarpeetonta, vaan oon ennemminkin miettinyt sitä, olisiko tarpeen korvata muutama "ihan hyvä" yhdellä oikeasti laadukkaalla ja kestävällä. Mun materialistinen haavelista on siis ollut melko lyhyt viime kuukausina.

Otetaan esimerkiksi laadukas käsilaukku, joka on yks mun päässä pyörinyt aihe. Kaapit pursuaa laukkuja, jotka ehkä voisi korvata parilla laadukkaammalla ja aikaa kestävällä. On oikeasti tosi vaikea miettiä, tykkäisinkö esimerkiksi Louis Vuittonin laukusta ihan yhtä paljon, jos se ei ois Louis Vuitton. Jos se ois vaan laadukas laukku, jonka merkkiä ei kukaan vastaantulija tunnistaisi. Haluaako tiedostamattaan hankkia just sen merkkilaukun, koska sillä on niin vahva brändi ja se tunnistetaan.

Tai Vitran tuolit. Tykkäisinkö mä niistä yhtä paljon, jos ne ois Ikean tuolit. Oisko mun ihan pakko ne saada, vaikka niillä ei ois ns. design-statusta??

Ja ihan samalla lailla voi miettiä, tykkäiskö niin monet tytöt ja naiset Jaresta, jos se ois vaan Jare eikä Cheek. Kattoisko ne sen tyypin perään ihaillen kaupan kassajonossa?? 

Kun oikeasti miettii aihetta ihan rauhassa ja ajatuksella, mun on vaikea sanoa, miten paljon brändi tai tunnettuus mun omia mielipiteitäni ohjaa. En siis vieläkään oo päättänyt, minkä laukun haluaisin. 

Mut ne Vitran tuolit. Ne mun on ehkä pakko saada, vaikka "kaikilla muillakin on ne". Mä kuitenkin kokeilin korvaavia vaihtoehtoja useamman vuoden, eikä mieli oo muuttunut, joten kirjaan ne tuohon haavelistalleni. Neljää tuolia ei ehkä kuitenkaan pysty korvaamaan yhdellä laadukkaammalla :)





perjantai 19. elokuuta 2016

Salamoita ja sadetta



Täällä sataa. Välillä vettä ja välillä rakeita. Ukkonen jyrisee ja salamat välkkyvät. Just sellainen ilta, että päätin vetää viltin päälle, korkata karkkiaskin ja avata sisustuslehden. 

Vierähti taas monta päivää blogihiljaisuudessa. Ei tarkoituksella, koska oon viimeisen kuukauden aikana jopa innostunut tekemään muutamia pieniä sisustushankintoja. Oon vaan käyttänyt tällä viikolla kaikki illat pakollisten kotihommien parissa ihan siitä syystä, ettei viikonloppuna tarvitsisi uhrata toista päivää kokonaan kotitöille. Toivottavasti huomenna paistaa edes sen verran, että saisin napsia valoisampia kuvia tännekin. Tähän fiilikseen nää hämyiset kynttiläkuvat kyllä onneksi sopivatkin.


maanantai 15. elokuuta 2016

Kortteja ja kameraongelmia



Sain vihdoin tänään räpsittyä muutaman kuvan työpisteestä, johon lisättiin viime viikolla yksi valkoinen Pocket-säilytin. Samalla päivitin ilmoitustaulun kortit Lagerhausista mukaan tarttuneisiin mustavalkoisiin. 

Yllättäen tajusin äsken koneelle istahtaessani, että yksikään noin 20 kuvasta ei ollut tarkka. Täytyy toivoa, että vika on käyttäjässä (kuten yleensä), eikä kamerassa. Just nyt ei huvittaisi perehtyä kameran hankintaan.
Näin myöhään ja iltahämärässä en viitsinyt alkaa uusia kuvia ottamaan, joten koittakaa kestää. Kollaasimuodossa niistä tuli edes vähän siedettävämpiä.


Vähän on päässyt työpöydän alle kertymään lahjapaperirullia. Joku innostui hieman hamstraamaan Lagerhausissa ja Anttilan poistomyynneissä. Silloin pitää ostaa, kun halvalla saa :)

lauantai 13. elokuuta 2016

Pakolliset hankinnat



Vihdoin on aika katsoa läpi osa Uumajan ostoksista. Kehtaan tunnustaa purkaneeni ostokset kassista vasta eilen. En taaskaan voinut ohittaa pesuainepulloja, joiden etiketit ja tuoksut oli vaihtuneet viime visiitin jälkeen. Taitaa olla jo kolmannet erilaiset, mutta kaikki on tähän mennessä tullut käytettyä. Päätin myös sijoittaa pari euroa mustaan tiskirättiin. Jännä nähdä, miten se kestää käyttöä.



Lauantain kunniaksi pitää laittaa myös pupukevennys. Mä kun ajattelin nappaavani siitä ekan kerran "vähän parempia kuvia" oikein kameralla. Pieleen meni. Eihän tuo oo edes sadasosasekuntia paikoillaan. Noin pörröinen kaveri näyttää melkein jokaisessa kuvassa suttuiselta epämääräiseltä karvapallolta. Jatkamme harjoituksia :)



keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kollaasiin kyllästynyt


Kyllä täällä elossa ollaan. Arkirytmiin tottuminen vaan näköjään vie aina oman aikansa, vaikkei kovin pitkä loma takana ollutkaan. Energiavarastot tuntuu kuluvan työpäivän aikana täysin, eikä kotona saa itsestään irti mitään ylimääräistä. Tänään sain kuitenkin vähän siivoiltua ja nyt voin hyvällä oallatunnolla lojua loppuillan.


Täällä alkaa koulut vasta ensi maanantaina. Jotenkin jo odotan sitä, että arki alkaa siltäkin osin. Ehkä se omakin päivärytmi löytyy sitten helpommin, kun lapsikin joutuu heräämään aikaisin. 

Kuvissa ei muuten oo pahemmin mitään uutta. Kollaasiseinä kaipaa päivitystä, mutta Uumajan reissulta ei löytynyt mitään kivaa printtiä. Jotenkin kaipaisin nyt enemmän kuvia tekstin sijaan, vaikken niistä kokonaan eroon haluakaan. Varsinkin isoin tekstiprintti särkee silmiä.  Any ideas??

Onko teillä muuten jo lapset aloittaneet koulun? Meillä yritetään kääntää päivärytmiä tulevana viikonloppuna. Jännä nähdä, miten onnistutaan. Meillä kun on viime viikot herätty lounasaikaan :)




sunnuntai 7. elokuuta 2016

Shoppailupäivä Uumajassa



Huomenna edessä on paluu arkeen. Lomat on lusittu ja blogitaukokin julistetaan päättyneeksi. Kameraa en oo loman aikana käsissäni pitänyt, joten kännykkäräpsyillä mennään. 

Viime torstaina tehtiin joka kesäinen akkojen shoppailureissu Uumajaan. Uusi Ikea ja sen yhteydessä sijaitseva älyttömän suuri ostoskeskus jätettiin kuitenkin väliin. Aika kun ei kaikkeen riittänyt ja Lagerhaus ja pari muuta keskustan liikettä olivat porukan toivelistalla.


Mulle mukaan tarttui jotain pientä Åhlensilta, H&M Homesta ja Design Butikenista. Lagerhausista kannoin mukana vähän enemmän, joskin tällä kertaa osasin pitää näppini erossa kaikenlaisista säilytyslaatikoista ja selvisin sen vuoksi yhdellä kassilla. 

Ostokset ovat kassissa edelleen. Oon nimittäin viettänyt koko viikonlopun nauttien vaan ihanasta joutenolosta tekemättä mitään. Terassilla lojuminen kirjan kanssa on nimittäin parasta viimeisen lomapäivän tekemistä. Aion jatkaa samaa hommaa seuraavaksi sohvalla.

Mitäs teille kuuluu? Ootko jo palannut töihin vai vieläkö on lomaa jäljellä?