.

perjantai 29. heinäkuuta 2016

Lomamoodissa



Tulin pikaisesti poikkemaan blogimaailmassa. Blogiloma ei ollut suunnitelmissa, mutta kelit on vieneet mukanaan. Kaikki aika kuluu ulkona ja päätin nauttia lämpimistä keleistä ihan täysillä niin kauan kuin niitä riittää. 


On vietetty useampi päivä rannalla, polskittu vesipuistossa, kierretty terasseja, pelattu pihapelejä ja pyöräilty. En oo edes avannut konetta kolmeen päivään. Nauttikaahan tekin kesästä. Palaillaan blogissa, kunhan taas innostun kaivamaan kameran esiin.



lauantai 23. heinäkuuta 2016

Ripaus pastellivärejä



Täällä on kuulkaas startattu loman toinen ja samalla viimeinen osuus. Ekana piti tietenkin kirmata rannalle useammaksi tunniksi, kun ei edelliselle lomapätkälle oikein rantakelit osuneet. Sisustusrintamalla ei oo tapahtunut viime viikkoina juuri mitään. Eikä kesällä toisaalta niin tarvikaan, kun kaikki aurinkoiset päivät kulutetaan ulkona.

Lisäsin kuitenkin kesän kunniaksi sisustukseen vielä toisenkin ripauksen pastellivärejä kotiuttamalla pari viikkoa sitten vaalean turkoosin tyynynpäällisen. Täytyy myöntää, että tuon tyynyrivin katsominen nyt pistää mielen haikeaksi. Kovin on runsaasti edustettuna Anttilasta kotiutettu Anno. Toivotaan, että jokin ihme vielä liiketoiminnan ja työpaikat pelastaisi. 



Aurinkoisen helteistä viikonlopun jatkoa. Nautitaan nyt täysillä tästä niin pitkään, kun lämmintä riittää.


keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pakko löytää paikka


Oon joskus aiemminkin todennut, että on olemassa kahdenlaisia sisustajia. Toiset katsovat tilaa ja miettivät tarkasti, mikä asia tai esine kyseiseen paikkaan parhaiten sopisi. Ja sitten on mun tyyppiset säätäjät, jotka aina saavat päähänpiston jostain jutusta, joka on vaan pakko saada. Ja sitten kun kantaa sisutushankintansa sisätiloihin, alkaa armoton pähkäily siitä, mihin löytö sijoitetaan.

Sama ongelma oli edessä taannoisen kirjaintaululöydön kanssa. Kauan etsitty, himoittu ja haluttu taulu, jonka sijoituspaikkaa piti ihan etsiä. Taulu on suuri, painava, vihreä ja kromikehyksinen. Ei ihan helpoin sijoitettava meidän kotiin. 

Lopulta paikka löytyi eteisestä, johon se kyllä alkuperäistä käyttötarkoitusta ajatellen aika loogisesti sopiikin. On se vähän iso just tuohon, mutta kai siihen silmä tottuu. Ainakin mä edelleen tykkään siitä älyttömän paljon. Joku uus teksti täytyis kyllä väsätä.




sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Mäihä Muubs, Mäihä Galleria Konsti ja Mäihä Lusto


Viimeisenä kipaistaan vielä kurkistamaan puukerrostalo Mäihään. Nämä kohteen kierrettiin todellisuudessakin messujen päätteeksi ja kehtaan tunnustaa, että messuväsymys näkyi selvästi kuvien määrässä ja laadussa. Onneksi näitä kohteita pääsette halutessanne tarkastelemaan laajemmin Home White Home-blogissa, jota emännöi ihanainen suunnittelija itse.

Ylärivissä Mäihä Muubs, jossa alkoviin sisustettu ruokailutila ja hauska oksanaulakko kiinnittivät ainakin mun huomion.

Keskirivissä Mäihä Galleria Konsti, jossa pääsee ihailemaan kekseliäitä sisustusratkaisuja. Makuuhuoneen verhoina toimiva sisustuselementti sekä parvekelaseissa lentelevät linnut olivat mun suosikkeja tässä kohteessa.

Alarivissä Mäihä Lusto, jonka upea ruokailutilan seinä on vilahdellut viime aikoina useammassakin sisustuslehdessä. Ihastuin vähän myös tuohon sympaattiseen keinutuoliin, joka sopii tällaiseen moderniin mummolaan ihan täydellisesti. 

Kolme kovin erilaista kohdetta samassa talossa. Ihan loistavaa nähdä konkreettisesti, miten ns. tavallinen kerrostaloasunto taipuu näin monenlaisiin kauniisiin ja toisistaan melko paljon poikkeaviin sisustusratkaisuihin.


Lopuksi vielä muutama kuva messualueelta. Kovinkaan montaa ulkokuvaa ei sateesta kohtuen tullut napsittua, mutta kiinnittäkää messuilla huomiota ainakin lasten tekemiin sympaattisiin liikennemerkkeihin.


Kiitos Seinäjoen bloggareille, messukierrosten puuhanaisille ja muille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat kolme visiittiä messualueelle jo ennen porttien avautumista. Kiitos myös Vaasan bloggareille, joiden kanssa kimppakyydit messuille järjestyivät aina loistavasti. Ja kiitos Seinäjoen Asuntomessuille. Kokemus oli huikean kiva. Ja lopuksi kiitos lukijoille, jotka ovat jaksaneet kahlata läpi järkyttävän määrän messupostauksia. Seuraavaksi sanotaan heipat Asuntomessuille ja palataan arkeen.



Asuntomessut: Lumiance Talo


Toiseksi viimeinen Asuntomessupostaus esittelee yhden tyylikkään kodin: Lumiance Talon. Tämän talon sisustuksessa on paljon tummia värejä. Yllätin ehkä hieman itsenikin ihastumalla tähän taloon, joka on värimaailmaltaan niin kovin erilainen, kuin oma koti. 

Tässä talossa valoa ja avaruutta on niin paljon, ettei kokomustat keittiökaapistot tai tummat seinät ahdista yhtään. Tykkäsin todella paljon kattovalaisimista ja tyylikkäistä huonekaluista. Deer-hylly ja koko seinän mittainen String-kokonaisuus ainakin kelpaisivat myös omaan kotiin. 

Illalla suunnataan vielä kierrokselle puukerrostalo Mäihään ja heitetään sen jälkeen Kotikolmiossa hyvästit Asuntomessuille. Muutama postaus sieltä tulikin väkerrettyä :)


lauantai 16. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Lakka Lakeus ja Riihi




Nyt esittelyssä ne mun mielestä kauneimmat sisustuslehtikodit. Mulle ne ovat sellaisia, jotka saavat huokailemaan ihastuksesta. Näissä kodeissa huonekalut ovat niitä arvokkaita klassikoita, joita ei koskaan olisi varaa hankkia, eivätkä ne ihan tavalliseen kotiin edes sopisi. Nämä kodit ovat avaria, valoisia ja täynnä upeita yksityiskohtia ja tarkasti harkittuja rakenteellisia ratkaisuja. 

Tällaisen kodin voisin hankkia, jos voittaisin lotossa ja palkkaisin kodinhoitajan, joka jatkuvasti pyyhkisi pois mustia sormenjälkiä valkoisista kalusteista ja rasvaisia sormenjälkiä ikkunapinnoista. Nää on niitä haavetaloja, joiden pariin on kiva välillä sukeltaa sisustuslehtien kautta. Huikaisevan hienoja molemmat.

Ensimmäisenä kuvissa Lakka Lakeus. Seuraavana Riihi.




Asuntomessut: Lakeuden Jämerä Kutsu ja Talo Nixi



Esittelyvuorossa Lakeuden Jämerä Kutsu (yllä) ja Talo Nixi (alla). Ensimmäisessä kiinnitin huomiota kivojen kalusteiden lisäksi seinien värivalintoihin ja makuuhuoneen kattoon. Kivan erilaisia ja mun mielestä rohkeitakin valintoja. 

Talo Nixistä en jostain syystä ollut napsinut kovinkaan montaa kuvaa. Onneksi kuitenkin tästä olohuoneen kulmasta, jossa valoa ja ikkunapintaa riittää. Voi vaan kuvitella, miten paljon eri vuodenajat tämän huoneen fiilikseen vaikuttavat. 


Asuntomessupostauksiin kyllästyneille tiedoksi: Viimeisiä viedään. Ensi viikolla unohdetaan messut ja palataan takaisin omiin nurkkiin.

perjantai 15. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Trio ja Dome Lumo




Esittelyvuorossa Design-Talo Trio (yllä) ja Dome Lumo (alla). Jälleen kaksi kaunista kotia. Triossa ihastuin ensimmäisenä lasten huoneisiin, joista olisin voinut napsia loputtomasti kuvia. Tässä talossa oli just kivasti väripilkkuja muuten melko neutraalia sisustusta piristämään. Huoneet myös vaikuttivat järkevän kokoisilta ja huonejärjestys toimivalta lapsiperheen arkea ajatellen.

Dome Lumon kalusteet saivat huokailemaan ihastuksesta, Kestävät varmasti kulutusta ja aikaa. Myös sisustuksen väripaletti miellytti silmää. Neutraalia, muttei liian. Tää talo näytti huomattavasti värikkäämmältä livenä kuin mun kuvissa. 


Edit: Lopulta näköjään sotkeuduin näppäryyteeni kuvapaljouden kanssa. Alemman kollaasin yläriviin on lipsahtanut kaksi kuvaa kohteesta Pikkuusen Paree, joka on esitelty blogissa jo ennen messuja. Kiitos Jemina tarkkaavaisuudesta :)

torstai 14. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Armas ja Ankkuri




Omatalo Armas (yllä) ja Hartman Koti Ankkuri b (alla) edustivat mun mielestä rohkeampaa ja nuorekkaampaa sisustusta. Noi valaistut tennarit ja valokuvateos seinällä sopivat fiilikseltään yhteen ihan loistavasti. Olohuoneen pöydällä maljakoina toimivat muuten Kyrö Distilleryn Gin-pullot. 

Duudsoneiden HP:n koti yllätti positiivisesti olemalla nuorekas, rento ja kuitenkin melko tavallinen ja varmasti toimiva koti. Olisin varmaan ollut salaa pettynyt, jos tää koti olisi ollut jotain muuta. Tykkäsin paljon myös persoonallisista taideteoksista.




Asuntomessut: Valokki ja Isoo Pihlaja





Esittelyvuorossa Vieskatalon Valokki (yllä) ja Sievitalon Isoo Pihlaja (alla). Vieskatalossa tykkäsin kovasti tapeteista, jotka sopivat tilaan todella hyvin. Mä en yleensä tapeteista oikein välitä, joten oli outoa ihastella juuri niitä. Myös tuo sohvan vieressä oleva pilleistä tehty taideteos oli kivan persoonallinen ja sopi tilaan todella hyvin. 

Isoo Pihlaja ei ehkä ollut ihan mun tyylinen talo, mutta tällainen rouhea tiiliseinä ja "ei-valkoinen" keittiö toivat kivaa vaihtelua. Erityisesti ihastelin sitä rohkeutta, millä valintoja on tehty. Katsokaapas vaikka alarivin keittiökuvaan, jossa näkyy kaksi eri tasomateriaalia sekä kaksi eri väristä keittiökaappia. Kokonaisuus kieltämättä toimii, 

On ihan parasta, että messuilta löytyy koteja monenlaiseen makuun. Ihme on, ellei jokainen messukävijä edes pariin taloon ihastu.




keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Suola ja Pippuri



Tänään esittelyssä Keittiömaailman Suola ja Pippuri. Tää talo meni ehdottomasti mun henk.koht. Top vitoseen ehkä hieman yllättäen. Aiempien kuvien perusteella en ollut tätä kohdetta erityisemmin noteerannut, mutta olihan tämä nyt livenä ihan huikean hieno. 

Tässä talossa on upea mustavalkoinen keittiö, jonka kruunaa saarekkeen (vai niemekkeen??) päällä olevat valaisimet. Lattiatasosta alkavat suuret ikkunat ja korkea avoin tila saivat allekirjoittaneen huokailemaan ihastuksesta. Mun mielestä tila oli kuitenkin kodikas ja fiilis lämmin. Täällä(kin) kelpaisi asua.




tiistai 12. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Heikius Hus ja Skaala




Tänään esittelyssä kaksi erittäin positiivista yllätystä. Heikius Hus-Taloon (yllä) astellessa en oikein osannut odottaa mitään. Ei ollut olemassa mitään ennakkokäsitystä siitä, millaiset tilat ja minkä typpinen sisustus meitä sisällä odottaisi. Talo ja koko sisustus olivat erittäin onnistuneita. Lämminhenkistä, kotoisaa, kaunista ja rohkeaakin. Paljon viherkasveja, luonnonmateriaaleja ja valoa. Ei ihan mun tyyppinen, mutta tykkäsin. Ja kyllä mä tuoltakin aika monta juttua mielelläni meille ottaisin.

Passiivikivitalo Skaala (alla) taas sai mut ihan fiiliksiin siitä syystä, että talossa oli älyttömän paljon emännän itse tekemiä sisustusjuttuja. Lisäksi kangaspuut, neuletapetti ja monet muut sisustuksessa näkyvät jutut kertoivat siitä, että täällä tosiaan osataan tehdä omin käsin vaikka mitä.

Olohuoneen rahi ja tuo keltainen virkattu hattuvalaisin olivat ihan huikean hienoja. Lastenhuoneen upeinta DIY-juttua en osannut edes valita. Ei taitais mun kärsivällisyydellä koskaan tuollainen koira tai nalle valmistua. Ihanan erilainen talo ja nautin kovasti kiertelystä. 



maanantai 11. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Ruutu ja Salmiakki


Hartman kodit: Ruutu (yllä) ja Salmiakki (alla) miellyttivät myös kovasti silmää. Ruudussa ihastelin erityisesti kokovalkoista keittiötä, ruokailutilan kalusteita ja suurta valkoista Bell-valaisinta, jonka niin mielelläni myös meille kotiuttaisin. Pojan huoneen sängynpääty oli ihan huikean hauska idea ja tykkäsin muutenkin erityisen paljon tuosta huoneesta. 

Salmiakissa tykkäsin täysin samoista jutuista. Ihana kokovalkoinen keittiö tässäkin ja kyllä mä myös mielelläni nuo ruokailutilan valaisimet kotiuttaisin. Kuinkahan suuren talon sitä tarvitsisi, että vois ripustaa roikkumaan kaikki himoitsemansa valaisimet :) Salmiakissa myös lastenhuoneet olivat todella kivoja ja kalustevalinnat varmasti kestävät aikaa. Ihailin pitkään molempien huoneiden seinämaalauksia. En ehkä itse jaksaisi moisia askarrella, mutta hyvältä ne kyllä näyttää.



sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Samsö



Jämerä Samsö. Kaunis, tyylikäs, valoisa ja avara koti. Tykkäsin kovasti keittiöstä ja sisustuksesta. Kelpuuttaisin lähes kaikki kalusteet ja tekstiilit myös omaan kotiin. Tätä taloa piti ihastella oikein ajan kanssa.

Samsö on kaunis katsella, mutta meidän kodiksi tää olisi jotenkin liian hieno. Näissä tiloissa näkisin ennemmin illallisseurueen hyvän ruuan ja viinin kera iltaa istumassa, kuin oman perheen syömässä makaronilaatikkoa maitolasi kourassa. Mutta ehkä se makaronilaatikkokin näissä puitteissa maistuisi vielä vähän paremmalta.





Asuntomessut: Kotola



Vivolan Kotola oli tälle sisustajalle pelkkää silmäniloa. Kaunista, mutta lähes askeettisen yksinkertaista. Värit, materiaalit ja kalusteet oli karsittu minimiin. Malliesimerkki talosta, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. 

Nautin sisustuksen yksityiskohdista ja materiaalien käytöstä, mutten koskaan voisi asua näin. Veikkaan, että aika harva viihtyisi näin minimalistisesti sisustetussa kodissa. Mä oon aina pitänyt itseäni värikammoisena, mutta tämän jälkeen musta alkoi tuntua, että meillä onkin tosi värikästä :)







lauantai 9. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Markki



Cubon lisäksi Honka Markki on ehdottomasti sellainen koti, jossa mä voisin kuvitella asuvani. Talo vaikuttaa toimivalta ja sisustus miellyttää silmää todella paljon. Kovinkaan montaa juttua en vaihtaisi, jos olisin itse kantamassa kamojani sisään. Keittiön hanakin yllättäen miellyttää silmää ;)






Asuntomessut: Talo Koskela



Talo Koskela yllätti positiivisesti. Tää oli kohteista ainoa, josta en ollut nähnyt yhtäkään kuvaa ennakkoon, enkä ihan tiennyt, mitä odottaa. Vaaleaa, avaraa ja maanläheistä. Tykkäsin todella paljon.






perjantai 8. heinäkuuta 2016

Asuntomessut: Pohjanmaa



Oih ja voih, sanoi eteläpohjalainen, kun Kannustalon Pohjanmaahan kurkisti. On se upea!! Omalla tavallaan täydellinen esimerkki siitä, miten perinteinen pohjalaistalo voidaan modernisoida tyylikkäästi ja vanhaa kunnioittaen. 

Tää ei ole talo, jossa voisin kuvitella asuvani. Se ei silti tarkoita sitä, etten olisi tykännyt. Mä nimittäin tykkäsin. Paljon.






Asuntomessut 2016: Cubo



Huh huh, mikä määrä kuvia kertyi eiliseltä asuntomessukierrokselta. Viiletettiin ihanan JoKon kanssa viis tuntia tauotta ja tukka putkella kohteesta toiseen. Yritin hillitä kuvamäärää, mutta lopulta niitä tuli kuitenkin räpsittyä reilusti yli 400. Kuvista on kuitenkin helppo päätellä, mitkä kohteet sykähdyttivät ja mitkä kiersin, mutten kuvannut.

Huikean hienoja kohteita on monia ja mullakin on useampi suosikki. Läheskään kaikissa en kuitenkaan voisi kuvitella itse asuvani. Niinpä päätin aloittaa tämän asuntomessupostausten sarjan siitä kodista, joka on eniten mua ja jossa mä voisin helposti nähdä meidän perheen asumassa. Valinta on helppo: Teri-Talojen Cubo, joka on sisustukseltaan ja tyyliltään aika lailla täydellinen mun makuun. Valkoista, mustaa, ripaus väriä ja hillittömän paljon Marimekkoa ja muuta skandinaavista designia. Tykkään! 




Tykkäätkö sä? Eikös vaan näytäkin just mun tyyliseltä kodilta? :)



keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

DIY: Maalipurkeista melkein designia




Tänään piti taas käyttää jämämaalit ja putsata purkki muihin käyttötarkoituksiin. Clasun maalipurkit nyt vaan ovat ihan liian kivoja pois heitettäviksi. Pesu ja dc-fixin leikkely vei yhteensä noin 10 minuuttia. Kivan nopeaa tuunaamista. Nyt niitä purkkeja on jo kolme. Patterimaali täytyisi joku päivä sutia loppuun yläkerrassa, mutta toistaiseksi sellainen inspis ei oo vielä iskenyt. 

Kivaa loppuiltaa teille. Mä starttaan ihan just iltatoimiin. Aamulla on aikainen herätys ja otetaan heti suunnaksi Seinäjoki ja Pruukinrannan asuntomessualue. Kivaa ja jännää!



maanantai 4. heinäkuuta 2016

Vitosella vaihtelua


En taaskaan voinut vastustaa kivoja laatikoita. Piti vähän väkisin keksiä näille käyttötarkoitus, koska en oikeasti olisi tarvinnut näitä mihinkään. Laatikot maksoivat yhteensä 5€, joten mun mielestä niitä oli täysin mahdoton ohittaa. Ainakin nää pienet sisustusostokset pakottivat siivoamaan keittiön, joten ei ne ihan turhia hankintoja olleet. Siistin keittiön kruunasi vielä äidiltä saatu ruusukimppu <3




lauantai 2. heinäkuuta 2016

Onnesta soikeena



..just sua mä oon etsinyt. Tuskallisen pitkään ja hartaasti. On koluttu nettikirppareita ja myyntipalstoja, kyselty tutuilta ja googletettu tuntitolkulla. Mutta nyt kun olin ehtinyt jo luopua toivosta, odotti vanha kirjaintaulu mua pölyisenä kirpparin nurkassa. 

Instan ja Facebookin puolella seurailevat näkivätkin heti tuoreen otoksen löydöstäni, kun vielä hihkuin ilosta. Silloin taulussa koreilivat ala-astelaisten yleisurheilutulokset på svenska. Onneksi niin, koska kyseisiin tuloksiin oli upotettu tuhottoman paljon kirjaimia ja numeroita. Erityisen innoissani olin siitä, että Patricia-niminen tyttönen oli pärjännyt useammassa lajissa. Siinä nimessä on monta yleistä kirjainta, joita pääsen jatkossa hyödyntämään.

Taululle ei ole vielä paikkaa. Ensinnäkin tää on melko suuri ja painaa todella paljon. Levy on paksua vaneria ja päällä on aito lasi. Mitään valmiita kiinnityssysteemejä tässä ei ole, joten joutuu vähän askartelemaan. Hintaa mun huippulöydölläni oli 5,50 €. Mihin sä laittaisit tällaisen taulun?