.

tiistai 31. toukokuuta 2016

DIY: Testiversio



Päätin ommella tytön opettajille pieniksi muistamiseksi pellavaiset pussukat, jonka vuoksi poikkeisin kangaskaupan palalaareja penkomaan. Ihan niin pientä palaa en löytänyt, joten kangasta jäi ylitse. Pitihän siitä sitten kokeilla jotain väsätä. 

Oon ihastunut kauan sitten pellavan, nahan ja vaalean puun yhdistelmään. Jotain sellaista piti sitten kokeilla. Onneksi kaappien kätköistä löytyi isän autoprojekteista ylijääneitä keinonahan palasia, joista ompelin jälleen yhden pussukan.

En oo koskaan ommellut minkäänlaista nahkaa. Ei ollut ihan helpoin homma tavallisella koneella. Nahkaa piti toisella kädellä työntää ja toisella vetää, jonka vuoksi suoran sauman ompelu oli ainakin mulle mahdoton tehtävä. Ihan kiva siitä silti tuli ja kelpaa omaan käyttöön. 

Onkohan keinonahan ompelu peruskoneella millään keinoin sujuvaa, vai pitääkö olla teollisuuskone? Jos jollain on joku huikea vinkki, niin otan mielelläni vastaan. Sekä kangasta, että nahkaa olisi vielä runsaasti jäljellä.

Iskeekö näiden materiaalien yhdistelmä suhun?



sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Vetimestä tauluhyllyksi



Keittiörempassa oli tarkoitus laittaa listavedin uunin alla olevaan laatikkoon. Vedin oli lopulta väärän mittainen, eikä sitä edes periaatteessa tarvinnut. Hyvää ja hintavaa vedintä ei tietenkään voinut jättää käyttämättä. Onneksi visio syntyi heti. Ylösalaisin kääntämällä siitä syntyi tauluhylly.



Virpi Mäkisen printti kotiutui meille asuntomessuilta ja halusin sen ehdottomasti kehyksiin. Oikea kaveri on vielä vierelle hakusessa, mutta jotain oli väliaikaisesti laitettava ruuvinkantoja peittämään. 



perjantai 27. toukokuuta 2016

Keittiökokemuksia ja pari hankintaa




Pienestä keittiörempasta on kulunut reilu viikko. Oon päässyt testaamaan uutta uunia ja liesitasoa useampaan kertaan, enkä vieläkään oo oppinut siihen, miten nopeasti induktiotaso lämpeää. Vielä en myöskään hahmota, mikä on sopiva säätö millekin toiminnolle. Toistaiseksi oon ollut supertyytyväinen molempiin valintoihini.

Keittiön allas ja hana ovat myös päässeet kovaan käyttöön. Hanaan on rakastunut koko perhe. On muuten outoa, että mulla on lähes kahdeksan vuoden jälkeen hana, joka ei vuoda mistään. 



Keittiöön piti tietysti tehdä pari pientä hankintaa. Marimekon kulho päätyi toistaiseksi altaan reunalle ja Räsymatto-patalappu roikkuu keittiön ainoassa koukussa. En vain voinut vastustaa. Lennolin ihana vohvelikankainen keittiöpyyhe on saatu Asuntomessuilta. Sopii värimaailmaan ihan täydellisesti. Nyt tekisi mieli jatkuvasti ostaa jotain keittiötavaraa, kun pinnat ja koneet miellyttävät silmää. Samalla kuitenkin nautin valoisuudesta ja melko tyhjistä tasoista. 

Mukavaa viikonloppua teille. Toivottavasti täällä länsirannikollakin päästäis taas nauttimaan kesäisistä keleistä. Sateita ja kylmyyttä on ollut viime päivinä ihan riittävästi.

tiistai 24. toukokuuta 2016

Asuntomessujen bloggaripäivä




Kuten kuvista näkyy, oli meille järjestetty silmänruuan lisäksi myös ihan sitä perinteisempää ravintoa. Tapahtuman puuhanaiset Siskonpaneelisopan Tiina ja Villa Bohemian Hanna olivat haalineet tapahtumalle huikeita yhteistyökumppaneita. Kyllä bloggareiden kelpasi nautiskella.

Suolaiset suuhunpantavat tarjosi Hotelli-ravintola Alma, kuohujuomista saadaan kiittää rakennusliike Sarkoaa. Herkulliset kakut olivat Valkoisen Puun valmistamia. Kaikki huuhdeltiin alas Mallaskosken panimon tarjoamilla juomilla.

Herkuttelun yhteydessä päästiin testaamaan Lapuan Kankureiden lautasliinoja ja Kupilkan aterimia. Tällaiseen tarjoiluun vois vaikka tottua. Kun puitteet ja sääkin olivat enemmän kuin kohdillaan, ei päivästä voi tulla mitään muuta kuin onnistunut. Messutaloihin päästään kurkistamaan vielä myöhemminkin, mutta palataan seuraavaksi takaisin kotinurkkiin. Ainakin hetkeksi. 

Kuvat 3 ja 4 on lainattu Kotini on helmeni-blogin Marikalta. Allekirjoittanut oli napsinut kuvansa vähän turhan suurpiirteisesti :)



maanantai 23. toukokuuta 2016

Kurkistus Seinäjoen asuntomessuille



Lauantaina vietettiin lähes 50 bloggarin kanssa aurinkoista päivää Seinäjoen asuntomessualueella. Olette ehkä jo törmänneet muihin blogipostaukseen kyseisestä päivästä. Siltä varalta mä päätin hypätä suoraan asiaan ja säästää ne herkullisimmat tarjoilukuvat myöhempiin postauksiin. 

Edellisen käynnin jälkeen alue oli muuttunut todella paljon ja monet kodeista olivat jo täysin valmiita. Kuvia kertyi paljon, mutta ensimmäiseksi esittelen teille kaksi vaaleaa ja tunnelmallista kotia. Kimara Katariina on moderni pohjalaistalo, jonka sisätilojen vaaleus hieman yllätti allekirjoittaneen. Positiivisesti. Tykkäsin kovasti talon maltillisesta koosta ja esteettömyyden huomioimisesta. Tästä talosta löytyi jopa hissi.



Pikkuusen paree miellyttää kokonaisuutena mun silmää todella paljon. Pidin kovasti vaaleudesta, avoimesta tilasta, suurista ikkunoista ja sisustusvalinnoista. Kuvissa näette kohteista vain muutaman kulman. Kannattaa ehdottomasti mennä kesällä tutustumaan paikan päälle.



Ootko sä käynyt usein asuntomessuilla? Aiotko mennä myös Seinäjoelle? Itse en oo messuilla pahemmin vieraillut. Ehkä siksi olenkin niin innoissani tästä projektista, jossa ollaan päästy tutustumaan alueeseen pariin kertaan jo rakennusvaiheessa. Seinäjoen messuilla aion kyllä poiketa myös kesällä, kun sattuu olemaan niin lähellä. Odotan myös innolla näkeväni kaikki ne kohteet valmiina, joiden ohi ollaan kuljettu useampaan kertaan, mutta sisään ei olla päästy kurkistamaan. 



sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Uudistunut Vaasan Asko +alennuskoodi



* Postaus sisältää mainoslinkkejä

Viime torstaina päästiin sisustusbloggareiden kanssa tutustumaan uudistuneeseen Vaasan Askoon. Koko myymälä oli laitettu uuteen uskoon ja ekana huomio kiinnittyi rohkean värikkäisiin seinäpintoihin sekä seinille nostettuihin mattoihin, joita oli käytetty useammassakin esillepanossa.

Hotel Vallonia oli laittanut pöydän koreaksi ja Askolta oli paikalla asiantuntevat myyjät sekä sohvatehtaan edustaja. Ei tullut kysymystä, johon ei olisi saatu välittömästi vastausta. 



Räpsin älyttömän määrän kuvia, mutta vasta jälkikäteen tajusin poimineeni kuviin pääsääntöisesti valaisimia, mattoja ja printtejä. Ehkä mun alitajunta yrittää kertoa mulle, että tarvitsisin jotain noista kotia piristämään.

Nyt myös sulla on mahdollisuus piristää kesäistä sisustusta edullisesti Vaasan Askon tuotteellaAsko tarjoaa yhdestä tuotteesta -40% alennuksen (alennus normaalihinnasta ja voimassa vain Vaasan Askossa). Alennuksen saat mainitsemalla kassalla alennuskoodin: "ASKO". Alennus on voimassa 15.6.2016 saakka.



perjantai 20. toukokuuta 2016

Kokovalkoinen keittiö



Huh huh, mikä viikko. En oo ehtinyt blogimaailmaan ollenkaan. Onneksi keittiö on kuitenkin saatu rempattua ja kaikki sujui paremmin kuin hyvin. Oon niin fiiliksissä, miten iso muutos näinkin pienellä remontilla saatiin aikaan.

Keittiöstä vaihdettiin siis tasot, tiskiallas ja hana. Lisäksi vanha liesi vaihtui erillisuniin ja keittotasoon. Remonttia valmistellessani päätin nypätä myös yläkaappien alla olleet peitelistat pois, vaikkei noi nyt näkyviin jääneet valaisimet mitkään kaunottaret olekaan. 


Koko remontti suoritettiin vajaassa työpäivässä. Kaikki mitat oli millilleen, eikä muitakaan ongelmia tullut vastaan. Vanhan keittiön luokattoman huonot kuvat löytyvät mm. TÄÄLTÄ

Mitäs tykkään kokovalkoisesta keittiöstä? Hitti vai huti? Varmaan jokaisen mielestä kuitenkin parempi kuin entinen :)



tiistai 17. toukokuuta 2016

Asennushommia ja remppakuulumisia



Päivät on taas kuluneet vauhdilla. Kolme päivää olin reissussa Helsingissä ja Tampereella ja nyt oon käyttänyt pari päivää tulevan keittiörempan valmisteluun. Eilen kävin tekemässä (toivottavasti) viimeiset tarvikeostokset ja tyhjäsin tavaraa pois tasoilta ja kaapeista. Innostuin samalla vaihtamaan yhden tason, kun oli pakko nähdä, miten sävyt sopivat yhteen. Tänään oon nakutellut irti muutaman kaakelin välitilasta, jotta saadaan uusi pidempi taso mahtumaan paikoilleen. 

Kämppä on kaaosmaisessa tilassa, mutta yritän kestää, kun tiedän, että huomenna päästään vihdoin hommiin. Onneksi kaaosta pystyy pakenemaan yläkertaan, jossa innostuin ruuvailemaan paikoilleen synttärilahjaksi ostamani Muuton Dotsit. 




Ihan käsittämätöntä, miten paljon nuo muuttavat valkoista seinää, vaikka eivät tuon enempää edes erotu. Nyt mua ei enää ollenkaan ahdista suuri valkoinen seinäpinta, eikä kapea kulkutila vaikuta mun mielestä nyt yhtään entistä tukkoisemmalta. 

Levyseinään asentaminen meni yllättävän helposti. Kaikissa Dotseissahan on koosta riippumatta täysin samanlainen kiinnitys. Ensimmäisen kiinnitys vaati ehdottomasti levyseinään tarkoitetun ankkuritulpan. Kaksi muuta sain ruuvattua tiukasti paikoilleen ilmankin. Jännä nähdä, joutuuko näitä jossain vaiheessa fiksata uusiksi.

Nyt aion hetken hengähtää ennen illan matsia. Tiedossa on varmaankin sellainen jännitysnäytelmä, että unta saa matsin jälkeen odotella useamman tunnin. Aurinkoista iltaa jokaiselle :)





torstai 12. toukokuuta 2016

Uusia tuttavuuksia



Erilaiset design-tapahtumat on siitä kivoja, että niissä törmää uusiin tuotteisiin ja tuotemerkkeihin, joiden olemassaolosta ei välttämättä aiemmin ollut tietoakaan. Seinäjoen Design-sunnuntaista tuli bongattua viimeksi muutama kiinnostava juttu. Nuori neiti taisi bongailla vieläkin aktiivisemmin ja söpöt Irina K Designin kortit oli pakko saada omaan huoneeseen.

Kehyksiin saaminen veikin useamman viikon, kun en muistanut, mihin olin kaikki kehykset laittanut ja olin liian laiska etsimään. Mutta eipä se neidin huonekaan oo ollut kovin edustavassa kunnossa. Päätin suosiolla napsia kuvat olohuoneessa.


Onhan ne söpöjä. Ja sijoitin rahani ihan loistavasti. Eilen kehystetyt kortit nimittäin saivat aikaan erittäin harvinaisen siivousinnon ja tänään nää oli mun töistä tullessa aseteltuna siivotun huoneen pöydälle. Täytyy ehkä hankkia muutama söpö eläinkortti varastoon. Ihan varmuuden vuoksi :)



keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Plan P



Instan puolella jo vilautinkin synttäripakettini sisältöä. En hankkinut mitään suurta ja kallista, mutta toteutin muutaman pienemmän sisustushaaveen, jotka on mun hankintalistalla ehtineet keikkua pidempään. Yksi niistä on Eero Aarnion Plan Pastilli-säästölipas. 

Kaunis, helppo puhdistaa ja avata. Lisäksi tuotteella tuetaan hyvää tarkoitusta. Nerokkaan yksinkertaista ja toimivaa designia. Tykkään.


Loput lahjoista esittelen vähän myöhemmin. Nyt täytyy nimittäin rientää sohvalle. Illan MM-lähetys alkaa ihan pian. Jännittävää ja viihdyttävää illanjatkoa teillekin :)



tiistai 10. toukokuuta 2016

Oi ihana toukokuu



..näin ne vaan päivät ja illat kuluu, kun lämpöä riittää ja Suomi pelaa lätkää. En oo sisustanut, enkä juurikaan viettänyt aikaa sisätiloissa muuten kuin jääkiekkoa jännittäen. En valita. Tää on just paras toukokuu. Tällainen lämmin ja aurinkoinen kevät on kyllä ihmisen parasta aikaa.


Huomenna kipaisen oman pienen synttärilahjani postista ja aloitan seuraavan sisustushakinnan pohdinnan. Vuosien väännön jälkeen meidän mäntyinen terassikalusto on vihdoin vaihtumassa todennäköisesti polyrottinkiseen sohvaryhmään. Vinkkejä ja kokemuksia otetaan mielellään vastaan.




lauantai 7. toukokuuta 2016

Julisterakkautta



Tuli vahingossa vietettyä blogitaukoa. Ollaan nimittäin nautittu urakalla hienoista keleistä, käyty mökkeilemässä ja jännätty tietenkin jääkiekkoa. Suurin osa vapaa-ajasta on kuitenkin kulunut vaan auringosta nauttien.

Tänään vietetään synttäreitä. Synttärit on muuten niinkuin normaali päivä, mutta silloin saa kakkua ja lahjan. Varsinaista juhlintaa en oo synttäreiden vuoksi harrastanut enää vuosiin. Itselleen pitää kuitenkin joka vuosi ostaa lahjoja. Mulla vaan kävi niin hassusti, että unohdin synttärini, eikä toinen paketti ehtinyt ajoissa perille. Onneksi kuitenkin eilen löysin sattumalta himoitsemani julisteen, joka pääsi tänään kehyksiin ja tv-tasolle nojailemaan. Lopullinen sijoituspaikka on vielä mietinnässä.



Mä tykkään tästä tosi paljon. Tykkäätkö sä? Mitäs te ootte puuhailleet auringonpaisteessa? Meneekö vapaa-aika puutarhassa puuhaillessa, vai ootko ottanut tämmösen mun tyylisen rennomman tyylin, joka pitää sisällään makuuasennon, kylmää juomaa ja sisustuslehtiä?

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua jokaiselle, miten ikinä sen sitten vietätkään.



maanantai 2. toukokuuta 2016

Vappuviikonlopun puuhailuja



Vappu oli ja meni. Meidän elämässä se ei pahemmin näkynyt. Meidän perheeltä taitaa puuttua jokin mystinen juhlageeni, kun ei kukaan pahemmin perusta mistään juhlista. Niinpä tää viikonloppu oli vain viikonloppu muiden joukossa. Onneksi säät suosi ja sain aloitettua myös pakolliset ulkohommat.

Vappuaatto sujui siivotessa ja pyykkirumbaa pyörittäessä. Sain vihdoin vaihdettua keittiöön mustavalkoiset raitatabletit, jotka ostin puhtaasti käytännöllisyyssyistä. Ei ne punotut tai muuten vettä läpäisevät vaan meidän perheessä toimi. Nää on helppo huuhtaista hanan alla ja kaikki muruset ja mehutilkat lähtevät vaivattomasti. 

Edellisviikonloppuna löysin myös kirpparilta eurolla kivan kynttilänjalan, joka pääsi nyt hetkeksi keittiön pöydälle. Kelit alkaa kyllä olla sen verran kesäiset, että ehkä pian täytyy malttaa luopua kynttilöistä. 



Mitenkäs teidän vappu meni? Pitikö juhlia railakkaasti, vai otitko iisimmin? Toivottavasti uusi viikko on kuitenkin startannut aurinkoisissa ja energisissä merkeissä.