.

tiistai 29. maaliskuuta 2016

Tykkään, en tykkää, tykkään...



Suurin piirtein näin ajattelin hiljaa mielessäni, kun sunnuntaina siivosin tytön huonetta viisi tuntia! Ihan käsittämätöntä. En nimittäin edes pessyt ikkunoita (paitsi sisäpinnat) tai vaihtanut lakanoita. Pelkkään tavaroiden järjestelyyn ja pintojen siivoamiseen kului noin älytön aika. Siinä oli samalla aikaa tutkia jokainen esine ja tyttären sisustusratkaisu.

Mä en vieläkään oo heittäytynyt sisustusnatsiksi, vaan annan neidin sisustaa mielensä mukaan, vaikka välillä tekisi kyllä mieli karsia osa jutuista piiloon. Meillä kun pitää tavaraa ilmeisesti olla esillä mahdollisimman paljon. 


Ilmoitustaulu on euron kirppislöytö, jonka kehykset maalasin mustaksi. Tähän huoneeseen se muutti multa salaa, mutta kelpuutin ja ripustin käskystä seinälle. Kuten korttien määrästä voi päätellä; tässä huoneessa ihan kaikessa enemmän on enemmän.




Tykkään huoneessa monista jutuista, mutta se esillä oleva tavaran määrä saa yleisilmeen aina mun silmään turhan sekaiseksi. Ikkunaseinän pitkää työpöytää en kehdannut edes kuvata, koska se on lähes 3-metrin pituudeltaan täynnä erilaisia koriste-esineitä ja askarteluja. Mä kun mieluummin pitäisin tavaramäärän minimissä ja keskittyisin muutamiin kivohin juttuihin, kuten tähän upeaan puu-Chevyyn.


Onko siellä ruudun toisella puolella muita, jotka antavat lapsen koristaa huoneensa ihan oman mielensä mukaan? Mä kun podin huonoa omaatuntoa jo siitäkin, että ohjailin huonekaluvalintoja päättämällä niiden värin. En koskaan voisi sanoa, ettei ihan jokaista kouluaskartelua tarvi laittaa paraatipaikalle, vaan suljen sisustussilmäni ja ihailen jokaista teelmöstä yksitellen. Vaikka ne yhdessä luovatkin huoneeseen silmiä särkevän värikirjon ja sekaisen yleisfiiliksen. Aikansa kutakin, vai miten sitä sanotaan :)



lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pääsiäisjuttuja





Kivaa pääsiäistä! Täälläkin on trullit saaneet kierroksensa tehtyä. Omat oksat on vaihtuneet värikkäämpiin versioihin ja karkkia on jaettu omasta kassista pikkunoitien koreihin. Oma trulli kantoi kotiin kassillisen palkkaa ja lähipäivät taitaakin mennä jonkinasteisessa sokerihumalassa. 



Koulusta tuotiin myös muutama pääsiäisaskartelu, jotka piti tietenkin laittaa esille. Eniten kuitenkin rakastuin massasta muovailtuun nalleen, joka oli pakko saada heti olohuoneen pöydälle. Aavistuksen se kaipasi tukea, mutta kuvun alla nalle pysyy hienosti pystyssä.

Miten teidän pääsiäinen on tähän asti sujunut?



torstai 24. maaliskuuta 2016

DIY: Höyheniä pintaan (uusi yritys)




Sen verran jäi edellisellä kerralla lopputulos harmittamaan, että piti kokeilla uusiksi. Hain siis uuden pussin höyheniä ja kiinnitin servettilakalla munankuorien pintaan. Nää onnistuivat paljon paremmin, kun höyhenet eivät olleet niin räjähtäneitä. 

Kuvissa mua kuitenkin häiritsi suuresti lakan kiilto, jonka vuoksi käsittelin kuvat vähän suttuisemmiksi. Livenä tuo kiilto ei häiritse ollenkaan niin pahasti, joten eiköhän nää kelpuuteta meidän perheen lähes ainoiksi pääsiäiskoristeiksi.


On meillä sentään pääsiäisruoho. Se toimikoon tällä kertaa postauksen loppukevennyksenä. Mä kun en luota yhtään omiin viherpeukalotaitoihini, niin sekoitin kahdet erilaiset siemenet keskenään samaan ruukkuun. Ajattelin, että jospa edes toiset itäisivät. 

Lopputulos onkin sitten astetta hauskempi. Pystäri ja ponnari samassa päässä. Saksin latvoista ainakin 5 cm ja askartelin kivan rusetin. Kyllä tällä kampauksella kehtaa pääsiäisen juhlia :)



keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Peilin kautta




Ripustin pitkästä aikaa makuuhuoneen tyhjälle seinälle peilin. Peili on ollut samalla seinällä aiemminkin, mutta maalauksen jälkeen jätin sen ripustamatta. 

Oon suunnitellut moneen kertaan, mitä tuolle seinälle laittaisin, mutta tilan ahtauden vuoksi suunnitelmat on jääneet toteuttamatta. Pyöreän peilin kaveriksi voisi kyllä sopia muutama Muuton Dots.



Dotseja ei taida tässä kaupungissa myydä kukaan, joten toistaiseksi on tyydyttävä peilin heijastamiin näkymiin. Ihan hauskaa pientä vaihtelua sekin. Makkarissa ei oo nimittäin aikoihin muuttunut mikään muu kuin lukuvalo. Block on mun makuun vähän turhan himmeä, mutta perhesopu säilyy tällä valaisimella vähän paremmin. Nyt voi lukutoukka tihrustaa rauhassa roskaromaaniaan aamuyön pikkutunneille.

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Sunnuntaijuttuja




Kivaa sunnuntaita! Muualla maassa virvotaan, mutta meillä Pohjanmaalla tää on ihan tavallinen sunnuntai. Meillä trullit lähtevät kierrokselleen vasta tulevana viikonloppuna. Mun sunnuntai on perinteisesti vähän leppoisampi päivä. Toki siivoilen, pesen pyykkiä ja laitan ruokaa, mutta jossain vaihessa päivää otan hetken omaa aikaa sohvalla kahvikuppi kourassa sisustuslehtiä selaillen.


Hetki sitten päätin myös tältä erää turvalonkero-projektini. Pakkasin kymmenen kaverusta pusseihin ja huomenna ne lähtevät Postin matkassa kohti Poria. Kaikki kaverit eivät ole valioyksilöitä, mutta tarkoitukseen sopivat varmaan vähän epätäydellisemmätkin lonkerot. 


Aion kyllä tiedustella lonkeroiden tarvetta myös muualta. Tässä olisi nimittän loistava ikuisuusprojekti, jota voisi jatkaa aina, kun lankakerän loppuja kertyy kaappeihin. 



lauantai 19. maaliskuuta 2016

Kauniita käyttöesineitä ja laadukkaita lahjaideoita


Salkarin sisustus- ja lahjatavaroiden Pop-Up Shop on kyllä vierailun arvoinen paikka.  Mun oli ollut tarkoitus poiketa täällä jo aiemmin, mutten ollut ehtinyt. Onneksi pääsin nyt Blogivaasan naisten kanssa tutkimaan tuotteita ihan rauhassa.

Liiketila on täynnä kotimaista ja skandinaavista designia, herkullisia värejä ja kauniita kekseliäitä tuotteita. Tästä liikkeestä löytyy muuten myös Ukko Schnapps, joka taitaa olla jokaisen pohjalaismiehen must have-juttu. Tuotteet kun valmistetaan ihan kotinurkilla. Kerrankin mulla on joku kiva lahjaidea isännälle takataskussa (ei sentään vielä sananmukaisesti).




Taisin vähän rakastua noihin Balmuirin lakanoihin ja Magisson kylmenevään kaatimeen. Toi kaadin ois ihan loistava lisä kesäiseen kahvipöytään maidolle. Sagaformin tuotteet on aina miellyttäneet mun silmää, mutta tällä kertaa ihastuin erityisesti Green-sarjan yrtti- ja kasvatusruukkuihin. Jos mä onnistun nyt kovalla yrityksellä hankkimaan itselleni vähän vihreämmän peukalon, niin maltan ehkä ostaa ainakin yhden tällaisen. 

Jos liikut Vaasan suunnalla, suosittelen lämpimästi poikkeamaan paikan päällä Rewell Centerissä. Onneksi suurin osa tuotteista on ostettavissa myös verkkokaupasta, joten klikkaa ihmeessä itsesi tutkimaan valikoimaa.

P.s. Juteltiin porukalla myymälässä siitä, ettei esimerkiksi Balmuiria ja Magissoa läheskään kaikki tunnista kotimaisiksi. Yllätyitkö sä tästä tiedosta?


torstai 17. maaliskuuta 2016

Kimmeltäviä koruja ja säihkyvää seuraa Salkarissa






Ei ollenkaan hullumpi tapa viettää keskiviikkoiltaa. Oltiin nimittäin eilen Blogivaasan ihanien naisten kanssa Salkarissa. Siellä kullan ja kimalluksen keskellä oli aika hienoa kierrellä katselemassa kuohari kädessä. Kuoharilasien kaiverrukset saatiin valita itse. Ei muuten ollut ihan helppo homma, kun meillä ei kotioloissa kuohuvalla juurikaan kippistellä, joten en halunnut nimiä tai nimikirjaimia. Valitsin lopulta molempiin laseihin saman tekstin, jolloin näillä voi kilistellä kavereidenkin kesken.


Kauppahallin Juustomaa oli lisäksi järjestänyt meille juustotastingit, joissa oli kauniita ja kekseliäitä tarjoiluideoita. Erilaisista juustoista koottu kakku oli yksinkertaisuudessaan nerokas ja kuoharilasiinkin sopiva ruusuhillo oli mulle täysin uusi tuttavuus.



Mä en kovinkaan usein hanki koruja, koska oon ihan liian näppärä kadottamaan niitä mystisesti. Nyt on kuitenkin rehellisesti myönnettävä, että useampikin koru ja pari kelloa tuntuivat huutavan mun nimeä. Ehkä tollainen isompi ja jykevämpi kaulakoru pysyis mun matkassakin mukana. Mutta että kello. Mä en ees muista, milloin mulla ois viimeksi ollut kello. Ehkä 90-luvulla ennen kännyköitä. Mutta on ne niin kauniita, että ehkä pitäisi opetella käyttämään. 


Illan ensisijainen tutustumiskohde oli oikeastaan kultasepänliikkeen seinän taakse tupsahtanut lahja- ja sisustustavaroiden Pop-Up Shop, mutta siitä lisää myöhemmin. Kuvia tuli nimittäin napsittua ihan liikaa yhden postauksen tarpeisiin. 



Kiitos Salkarille ja Juustomaalle sekä mukana olleille bloggareille kivasta illasta. 


tiistai 15. maaliskuuta 2016

DIY: Höyhenmunia



Nyt on vuorossa varsinaiset kovan onnen pääsiäismunat. Ensin ne levähtivät pitkin katua kauppakassista. Suurin osa onneksi selvisi kolahduksesta kunnossa. Saattoivat tosin vähän traumatisoitua siitä vyöryn aiheuttamasta monimuotoisesta sadattelusta.

Mun kauan etsimät höyhenet taas näyttivät pussissa tosi näteiltä, mutta totuus oli vähän toista. Höyhenet oli ilmeisesti kynitty vähän reippaammalla otteella, eikä pussissa ollut yhtäkään kokonaan siistiä höyhentä. Yritin sukia haituvia suoraan kaikilla keksimilläni keinoilla, muttei lopputulos ollut ihan sitä, mitä kuvittelin.



Lopuksi onnistuin vielä kiinnittämään yhden munan servettilakalla kuivumisalustaansa kiinni. Aina ei tosiaankaan mee ihan niinkuin Strömsössä. Onneksi pääsiäiskoristelut ei oo koskaan olleet mulle turhan tärkeitä, joten en nyt munafiaskosta mieltäni pahoittanut. Onneksi nuoren neidin värikkäät timanttimunat onnistuivat hienosti :)


maanantai 14. maaliskuuta 2016

DIY: Virkattu säilytyspussi



Vihdoin päästään taas asiasta kukkaruukkuun. Ensin turvalonkerot syrjäyttivät uusimman ruukkupussiversion esittelyn ja eilen päätin, ettei sisustusjutuilla ollutkaan niin suurta merkitystä. Istuin nimittäin koneelle postausta kirjoittamaan just silloin, kun surullinen uutinen lävähti lööppeihin ja sai näin turhamaisista jutuista postaamisen tuntumaan väärältä.



Parissa päivässä silmä on muutokseen sen verran tottunut, että tää versio saa nyt toistaiseksi jäädä käyttöön. On se kyllä jännä juttu, miten sitä tottuu tiettyihin sisustusjuttuihin niin täysin, että pienikin muutos vaatii välillä totuttelua ennen kuin osaa sanoa, onko muutos kiva vai ei. 

Nyt meen väsäilemään pitkästä aikaa jotain askartelujuttuja. Iski inspis. Mukavaa alkanutta viikkoa teille myös.



lauantai 12. maaliskuuta 2016

Arvonnan voittaja ja lauantain sisustusdraamaa



Menipä lauantai vauhdikkaasti, kun ensimmäiset kolme tuntia raivosin, jännitin ja pyykkäsin sohvanpäällisiä. Seuraavat tunnit sitten tarkkailin kuivumista tuskastuttavan usein. Kävi nimittäin niin, että ekaa kertaa tahrat ei lähteneetkään normaalissa pesussa. Onneksi tehokkaampi pesuohjelma sai päälliset puhtaiksi, eivätkä värit mielestäni haalistuneet.

Kun sisustuskatastrofi oli saatu hallintaan, pystyin keskittymään arvontaan. Onnettarena oli perinteisesti Random.org. Naulakot lähtevät postin matkassa Suffeliinille. Paljon onnea! 


Ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Vaikka ei nyt saatu "satasia paukkumaan", niin lupaan järkätä seuraavan arvonnan, kun tasasatanen Instassa, Facebookissa tai Bloggerissa täyttyy. 



keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

DIY: Turvalonkeroita keskosille



Törmäsin eilen tähän uutiseen ja oli vaan pakko alkaa heti tuumasta toimeen. Nyt musta tuntuu, että jäin hommaan ihan kirjaimellisesti koukkuun. Mutta kerrankin mä voin jättää tylsät kotityöt väliin oikeasti hyvän asian puolesta ja nököttää koukku kourassa toista iltaa putkeen.


Tämmönen pieni näpertäminen silmien kanssa ja jatkuva osien kokoaminen ei todellakaan oo mun lempparihommaa, mutta kummasti tarkoitus motivoi tekemään vähän epämieluisampiakin juttuja. Neljä turvalonkeroa on valmiina. Haluaisin saada tehtyä kymmenen. Katsotaan kestääkö hermo. Ainakin lupaan yrittää. 



maanantai 7. maaliskuuta 2016

DIY: Kasvi kangaskoriin??



..ainakin hetkellisesti. Ompelin viikonloppuna kangaspussin viherkasville, mutta jotenkin se ei nyt vaan mun silmää miellytä. Joku yksivärinen kangas saattaisi toimia tässä paremmin, mutta sellaista markiisia ei mun kätköistä löytynyt. Tää kuosi valikoitui ihan siitä syystä, että laatikosta löytynyt palanen oli tarkoitukseen täydellisen kokoinen.


Eilen tää särki mun sisustussilmää niin pahasti, että tartuin pienen tauon jälkeen virkkuukoukkuun ja aloin väkertää omaa versiota aiemmin tyynyissä käytetystä Suomu-ohjeesta ruukkupussin muotoon.


Homma alkaa olla päättelyä vaille valmis, mutta jännästi mun inspis loppuu aina just siinä vaiheessa. Päättely nyt vaan on kaikkien lankahommien kettumaisin työvaihe. Odottelen illan inspiraation paluuta. Ehkäpä jo huomenna pääsen testailemaan, onko tää vaihtoehto yhtään ensimmäistä parempi. Ei oo helppoa tää sisustajan elämä :)

Mitäs teille kuuluu? Toivottavasti uusi viikko on startannut kivasti. Täällä on niin räntäsateista ja harmaata, että ilta kuluu erittäin kivasti just sohvannurkassa koukku kourassa tai kahvikupin ääressä sisustuslehtiä selaillen. 




lauantai 5. maaliskuuta 2016

DIY: Paperikassista suojapussit



Sijoitin eilisellä lähikauppareissulla hurjat 6 euroa kahteen viherkasviin. Ton verran voi ihan hyvin maksaa kasveista, vaikkei niiden elinikäodotus hurjan pitkä meillä olekaan. Tänään sitten tajusin, että eihän mulla oo niille mitään kivoja ja sopivan kokoisia suojaruukkuja.  Onneksi mulla oli kuitenkin yks kaupan paperikassi.


Saksin kassin pituussuunnassa puoliksi. Koska kassi oli melkein musta, päätin kääntää sen ylösalaisin. Vaaleampi look miellytti tällä kertaa enemmän. Sitten taittelin ja saksin kassin puolikkaan sopivan kokoiseksi ja teippasin kasaan.


Halusin pusseista vähän eri kokoiset ja näköiset, koska se jotenkin miellytti mun silmää enemmän. Nyt tosin mietin, pitäiskö noita rypistellä vielä enemmän, jotta suorat taitokset ei pistäisi niin pahasti silmään. 

Paperipussit ja kangaspussukat on kyllä suojaruukkujen korvikkeena kivoja. Halpaa vaihtelua, eikä säilyttäminen vie juurikaan tilaa. Taidan hurauttaa varjoviikunallekin jonkun kangaspussukan illan ratoksi. Logottomia paperikasseja kun ei tähän hätään kaapista enempää löytynyt.

Leppoisaa lauantaita!


P.s. Oothan osallistunut jo arvontaan :)



perjantai 4. maaliskuuta 2016

Mahdottoman kiva myyntipakkaus



En edes kehdannut laittaa otsikkoon perinteistä DIY-tunnistetta, kun "projekti" vaati tasan yhden postikortin kiinnityksen liimaamalla. Joskus se riittää tekemään roskasta kivan käyttöesineen. On toi Borgin Björn nimittäin keksinyt pakata sukkansa ja alusvaatteensa (ei onneksi hänen omiaan) myyntiin niin kivoihin laatikoihin, että pakkohan semmonen oli uusiokäyttöön ottaa.


Päällä oli sen verran tiukasti liimattu tarra, ettei laatikko ihan sellaisenaan kelvannut, mutta onneksi kaappien kätköistä löytyy kattava valikoima postikortteja. Beanie On Helinan kirahvikortti valikoitui tähän pelkästään värimaailmansa perusteella.



Tulisipa useammin vastaan näin kivoja myyntipakkauksia. Nää oli vielä niin paksua ja tukevaa pahvia, että useammasta vois rakentaa vaikka pienen laatikoston työpöydälle. Harmi, että niillä sukillakin oli sen verran hyvä hinta, ettei nyt ihan pelkästään kivojen pakkausten takia viitsi alkaa hamstraamaan. Taitais sen laatikoston saada valmiina edullisemmin.

Vaikuttaako myyntipakkaus sun ostopäätökseen? Mä kyllä valitsen kahdesta suunnilleen saman hintaisesta ja samantyyppisestä vaihtoehdosta usein pakkauksen perusteella. Kivat purkit ja laatikot kun vaan ovat mun suuri heikkous. 
Odottelen edelleen markkinoille jotain kaunista voipakkausta. Ja tyylikkäämpiä maitopurkkeja :)



keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Arvonta: 2.-11.3.2016



On vihdoin aika startata arvonta blogin 3-vuotissynttäreiden kunniaksi. Tälläkin kertaa palkinto on omakustanteinen, mutta onneksi sain väkisin kehitettyä tähän arvontaan jotain uuttakin twistiä. 

Arvonta-aika on päättynyt! 

  1. Arvan saat kommentoimalla tätä postausta (anonyymit; muistakaa nimimerkki)
  2. Arvan saat, jos olet Kotikolmion rekisteröitynyt lukija
  3. Arvan saat jakamalla arvontalinkin Facebookissa tai blogissasi.
Muistathan mainita kommentissasi, monellako arvalla olet mukana.

Mutta sitten se kehittelemäni uus juttu. Arvontapalkintona on aluksi 2 kpl:n pakkaus Hay:n Volet-koukkuja. Mutta jos arvonta-aikana täyttyy seuraava tasasatanen rekisteröityneissä Blogger-lukijoissa, Facebook-tykkääjissä tai Instagram-seuraajissa, tulee palkintoon aina yksi uusi lisätuote. 


Parhaimmillaan luvassa saattaa siis olla neljän tuotteen palkintopaketti. Ihan itseäkin jännittää, miten käy. Mä oon nimittäin hankkinut koukkujen lisäksi vasta yhden :)

Arvonta on päättynyt!



tiistai 1. maaliskuuta 2016

Jotain kivaa



Oon yrittänyt viimeiset pari viikkoa keksiä jotain kivaa arpajaisideaa blogin helmikuisten 3-vuotissynttäreiden kunniaksi. Taas mä ne unohdin, mutta arpomista ei tälläkään kertaa voi jättää väliin. Halusin kuitenkin keksiä jonkin vähän erilaisen idean ja tänään se kuningasajatus viimein iski. Huomenna startataan, kunhan ehdin kipaista ostoksille.