.

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Tytön huone päästä päähän



Mä jo aiemmin kerroin, että mun tulee napsittua aina näitä ns. turhia räpsyjä siivouksen jälkeen ihan vain siitä syystä, että kerrankin on mahdollista kuvata niin, ettei tarvitse käyttää puolta tuntia kyseisen nurkan raivaamiseen. Koska en viitsi kyllästyttää teitä kovin monella postauksella samasta huoneesta, tulee nyt kuvatulvaa ihan urakalla. Olkaat hyvät.







Nyt on parissa päivässä tullut kuvattua tytön huoneesta melkein jokainen nurkka, joten tää paikka jätetään hetkeksi rauhaan, ellei jotain uutta kuvattavaa ilmene. Jos vanhat merkit pitää paikkansa, en saa hankittua niitä verhojakaan koko kesänä. Pähkäilin nimittäin vuosi sitten keittiön verho-ongelmaa; keittiössä ei ole vieläkään verhoa. Joillakin asioilla on vaan tapana kestää vähän kauemman kuin toisilla.



tiistai 28. huhtikuuta 2015

Metreittäin pöytää



Tehtiin tytön huoneessa pieniä muutoksia jo useampi viikko sitten. Huone ei vaan oo ollut viime aikoina kuvauskunnossa, mutta eilen tuli lopulta raivattua kämppä kuosiin. Melkein kolme tuntia laitettiin pelkästään tavaroita paikoilleen. Älytöntä.

Ikean sänkytilauksen yhteydessä tilasin noin 2,5 metrisen työtasolevyn, josta saatiin vihdoinkin yhtenäinen taso laatikostojen päälle. Aiempi ylijäämälevy oli metrin liian lyhyt ja ärsytti mua jatkuvasti. 



Samalla siirrettiin pöytää  metrin verran vasemmalle. Tän muutoksen vuoksi pitkä verho oli poistettava. Tällä hetkellä huoneessa on pelkät pimennysrullaverhot, enkä oo vielä keksinyt kivaa verhoratkaisua. Jotkut valelaskosverhot vois olla kivat, vai oisko sulla heittää joku hyvä idea? Kappaa en halua, koska se tekee tuuletusikkunan käyttämisestä hankalaa.

Huomasitkos muuten, mikä pöydällä nököttää? Facebookin puolella seuraava kuva vilahtikin jo muutama viikko sitten. Ei oo hienompaa fonttia, kuin perinteinen kirjoituskoneella (ja voimalla) hakattu. Mä en vaan käsitä, miten oon tenavana jaksanut tällä nakuttaa sivutolkulla tekstiä :)




sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Eilen oli siistiä...



..kahdellakin tavalla. Oli siistiä, että aurinko paistoi ja oli siistiä, koska olin siivonnut. Tänään tulokset on alkaneet kadota elämänjälkien alle. Päätin napsia laajempia kuvia myös olohuoneen tv-seinästä, vaikkei toi musta laatikko mikään silmänilo olekaan. Seuraava telkkari on valkoinen, mutta toimivaa kapistusta ei vaihdeta.



Joku insinööri vois kyllä olla niin fiksu, että kehittäisi valkoisen ruudunkin. Oishan se paaaaljon kivempi, kuin toi musta, joka pomppaa silmille, vaikka sitä yrittäisi piilottaa. Ehkä mun täytyy sitten joskus valkoiseen telkkariini hankkia pyörimään joku takkatuli-tai akvaario-dvd :)


Täällä on tänään satanut koko päivän. En oo liikahtanut kotoa mihinkään. Vietettiin tytön kanssa kolme tuntia lajitellen hama-helmiä lokerolaatikkoon ja loppupäivä onkin kulunut taas helmiteoksia väsäillessä. Testailin ekaa kertaa korviksia ja huomenna ajattelin kokeilla niitä töissä. 

Myös talvivaatteet on vihdoin ja viimein varastoitu. Koko perheen kaikki toppavaatteet sain mahdutettua kahteen tyhjiöpussiin. Edelleen seuraan aina ihmetellen, miten pakkaukset pienenee ilman vähetessä. Huikea keksintö.

Nyt jatkan pikku-Leijonien kiekkofinaalin jännittämistä. Hyvä Suomi!



lauantai 25. huhtikuuta 2015

Siivouspäivän kuvatulvaa



Kyllä sen vaan kaikesta huomaa, että viimeinen viikko on kotona pääsääntöisesti kulutettu vaakatasossa. Kämppä oli ihan kamalassa kunnossa. Tänään on olo jo sen verran ok, että tartuin tähän siivoushaasteeseen heti aamusta. 

Kannoin matotkin ulos ja vaihdoin samalla olohuoneeseen yhden maton. Vieläkään en sitä uutta mattoa oo löytänyt, mutta sitä oikeaa odotellessa tää tuo kivasti vaihtelua. Aika ja energia ei oo toistaiseksi riittänyt sisustusjuttuihin, mutta pari tyynynpäällistä vaihdoin urakan päätteeksi. Siististä kodista vaan on kivempi napsia kuvia, vaikkei niissä juuri mitään uutta olisikaan. Tässäpä siis näitä siivouspäivän räpsyjä.





Mitä mieltä muuten ootte maton koosta? Mä nimittäin tykkään just tämmösestä 2x3 metrisestä ja sellaista metsästän nytkin. Isompikin tuohon mahtuu, mutta niiden valikoima on vielä pienempi ja ulkoilutus sekä pesu haasteellisempaa. Oon vähän tykästynyt Sotkan Aurora-mattoon, mutten oo vielä käynyt katsomassa sitä livenä. Ois todella edullinen vaihtoehto. Oisko jollain kokemuksia tai mielipiteitä siitä?

Nyt meen jatkamaan talvivaatteiden pesuoperaatiota. Jos siis huomenna sataa lunta tai räntää, johtuu se varmaan siitä, että menin varastoimaan tänään joka ainoan talvivaatteen.



keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Pienet haaveet toteutuu



Varmaan jokaisella sisustusintoilijalla on niitä pieniä (ja suuria) tavarahaaveita, joista osa toteutetaan ja osa jää ikuisiksi haaveiksi. Mä sorrun melko helposti tekemään alle parinkympin ostoksia, mutta sitä kalliimmat ostokset harkitsen tosi tarkkaan. 

Eva Solon jääkaappikarahvi on yks niistä pienemmistä haaveista, jotka on keikkuneet mun listalla jo ainakin pari vuotta. Lähes 50 euron hinta on ollut kynnyskysymys, kun näistä jutuista ei aina tiedä, osoittautuvatko arjessa hiteiksi vai hudeiksi. 



Yksi lemppariliikkeistäni ilmoitti lopettavansa toimintansa ja kaikki tuotteet myydään -50% alennuksella. Liike sijaitsee ihan mun työpaikan vieressä, joten pakkohan sinne oli kipaista. Kotiutin tuon himoitsemani kaatimen 3D-päällisellä, koska pinkki neopreenipäällinen ei vaan jotenkin iskenyt. Aika ja arki näyttävät, miten kovaan käyttöön kaadin lopulta meillä päätyy.

Liikkeen lopettaminen kyllä harmittaa ja loppuunmyynnissä shoppailu aiheuttaa mussa jopa häpeän tunteita. Tuntuu jotenkin väärältä intoilla edullisista löydöistä, kun kyseessä on liikkeen lopetus ja ihmisiltä on menossa työpaikka alta. 

Oonko ainoa joka miettii näin paljon tällaisiakin asioita shoppaillessaan? Millaisilla fiiliksillä te shoppailette loppuunmyynneissä? 


maanantai 20. huhtikuuta 2015

Hold my hand



Tulihan se lopulta mullekin. Flunssa. Säästyin tältä ärsyttävältä taudilta melkein kaks talvea putkeen, mutta loppumetreillä tuli tappio. Heräsin aamuyöstä kaktus kurkussa. Toivottavasti se on yhtä lyhytikäinen kuin muutkin mun kasvit. 


Mä oon äärettömän huono sairastamaan. En kestä olla toimettomana. En pysty olla stressaamatta tai antautua sairaslomalle. Sinnittelen vaikka väkisin. Oishan se ajatuksena kiva, että loikois sairastamassa sohvalla peiton alla ja joku pitäis kädestä kiinni. Se ei vaan oo yhtään mun juttu.


Mutta sitten näihin kuviin... Hayn puukäsi on edelleen yks mun lempparijutuista, vaikka se onkin täysin turha kapistus. Nuori neiti on kärttänyt sitä itselleen jo kuukausia, mutten oo antanut periksi. Löysin kuitenkin pari päivää sitten kirpparilta aavistuksen isomman puukäden kympillä. Ei ihan halpa, mutta reilusti halvempi kuin tuo Hayn versio. Tekis mieli olla itsekäs ja pitää molemmat :)

Nyt painun hetkeksi köhimään ja niistämän sohvan nurkkaan. Josko olo ois aamulla aavistuksen parempi. Ja ei; mä en halua kuulla niitä juttuja viikkotolkulla kestävistä flunssista. Mä oon päättänyt, että mun oma on kevytversio, joka on vain ohikulkumatkalla. Ihmeparantumista odotellessa. 


sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

DIY: Kernikoreja



Poikkesin perjantaina kotimatkalla lähikirpparilla, josta pitkästä aikaa tarttui mukaan jotain itsellekin. Metrin pala mustavalkoruudullista vahakangasta maksoi 1,5€, joten se oli ihan pakko ostaa, vaikkei mulla ollut sille mielessä minkäänlaista käyttötarkoitusta. 

Ensin kokeilin tehdä siitä tabletin, mutta totesin, ettei se mun taidoilla onnistu. En saanut kankaita pysymään täysin kohdakkain, joten lopputulos oli kupruileva ja kiero. Niinpä otin plan B:n käyttöön ja huristelin muutaman säilytyspussukan (taas).


Suurin ja pienin on pikaversioita ilman vuorikangasta. Ison roudaan töihin ja pienin säilöö tällä hetkellä kynttilänpätkiä. 

Keskikokoisesta tein käännettävän ja ompelin reunaan kanttinauhan. Tää pääsee toimittamaan ison hedelmäkorin virkaa, koska sellaista ei meillä ole. Luulisi olevan helppo huuhtaista puhtaaksi. 



Näin se viikonloppu taas hurahti vauhdilla sunnuntai-iltaan. Mitään ihmeellistä en oo tehnyt ja osa kotitöistä odottaa vielä suorittajaa. Onneksi auringosta on saanut taas kummasti energiaa, eikä alkava arki ainakaan vielä ahdista. Vähän kyllä harmittaa taltuttaa pyykkivuorta sisätiloissa, kun terassilla lojuminen ois niin paljon kivempaa. 

Kivaa sunnuntai-illan jatkoa teille myös. Ja hyviä vaalivalvojaisia äänestystuloksia jännääville:)


torstai 16. huhtikuuta 2015

DIY: Siirtolapuutarha-servettikorkkarit



Klikkasin eilen illalla pikaisen kännykuvan blogin facebook-sivuille kesken korkkarien tuunausprojektin. Sormet oli sen verran tahmassa, etten viitsinyt kesken kaiken järkkäriin edes tarttua. Oli huikea ylläri, miten paljon tykkäyksiä aikoinaan vitosella löytökorista ostetut ja reissussa rähjääntyneet halpiskorkkarit vajaassa vuorokaudessa saivatkaan.



Mä meinasin heittää nää popot roskiin jo siivousprojektin yhteydessä, mutten sitten saanut aikaiseksi. Idea serveteillä päällystämiseen välähti eräänä iltana unta odotellessa. Siinä vaiheessa olin tosin autuaasti unohtanut noi napit ja päälletikatut systeemit. Peruskorkkareiden kanssa tää projekti olisi varmasti ollut paljon helpompi.



Siinä ne nyt ovat. Kuvat on taas surkeita, koska täällä vietetään synkkää ja harmaata päivää. En kuitenkaan malttanut olla kuvaamatta, kun tuli eilen luvattua. Vielä jäi lakkaa. Mitähän sitä sitten kokeilis...



tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kuvia koneen kätköistä ja mattomietteitä



Täällä on taas lumi maassa ja kadut tulvii loskaa. On se vaan jännä, miten paljon sää vaikuttaa mielialaan. Ei huvittanut kaivaa kameraa edes esiin, kun keli on harmaa ja sohva vetää vastustamattomasti puoleensa. Niinpä päätin katsoa, mitä otoksia on viime viikkoina unohtunut koneen kansioiden kätköihin.


Olohuoneessa ei oo paljon tapahtunut. Pienempi TuplaKupla on tosin muuttanut sohvan vierestä toiseen päähän tv-tasoa, kun sen elämä meinasi useampaan kertaan päättyä tapaturmaisesti. Yllättävän hyvin tuo on putoamiset kestänyt, mutten uskaltanut kokeilla onneani pidempään.

Myös itse väsätty "free printable"-paperimaapallo on yllättänyt kestävyydellään. Siitä alkaa olla kaks vuotta, kun tämän jossain mielenhäiriössä väsäsin. Tykkään siitä edelleen paljon, mutten ehkä kokeilisi enää uudelleen itse tekemistä. Silloin en tajunnut, että näitä myydään valmiinakin.

Seuraava hankinta olohuoneeseen tulee olemaan matto. Mutta mistä löytää kiva ja kohtuuhintainen jättisuuri matto? Tai vastaavasti kaks vähän pienempää, kuten tälläkin hetkellä. Haluaisin vaihteeksi jotain neutraalia, vaikkapa vaaleaa harmaata.
Hirveän montaa satasta en haluaisi mattoon laittaa, koska meillä matto on äkkiä täynnä ruoka- ja juomatahroja, muovailuvahaa, tussia ja muita vähemmän kivoja elämänjälkiä. Oisko sulla heittää joku hyvä shoppailuvinkki?




maanantai 13. huhtikuuta 2015

Läsnäoloa ja hamahelmiä



Moi taas pitkästä aikaa. Takana on hurja kolmen päivän blogitauko, joka taitaa olla mun toistaiseksi pisin. Täytyy myöntää, että blogimaailmaan ehti jo tulla vähän ikävä. Irtiotto oli kuitenkin suunniteltu ja toisaalta myös nautin siitä kovasti. Niinpä päätin myös nauttia tänne paluusta ja väsäsin kunnon kahvit suklaapalojen kera, jotta jaksan naputella :)


Facebookin  puolella seurailevat tietävätkin, että meillä oli viikonloppuna lainakoiran lisäksi lainalapsikin. Päätin siis panostaa kunnolla läsnäoloon ja elämästä nauttimiseen. 




Istuttiin tyttöjen kanssa yömyöhään keittiön pöydän ääressä väsäilemässä hamahelmistä ja pelailemassa lautapelejä. Osa teoksista päätyi askartelutuokioiden päätteeksi magneeteiksi ja pieniksi kotiinviemisiksi.

Päivät shoppailtiin, käytiin ulkona syömässä, kierrettiin kirpparilla ja istuttiin pihakivellä jäätelöt kourassa. Touhusin vain ihan pakollisimmat kotityöt ja yritin kerrankin olla täysillä läsnä. Aika virkistävää. 

Nyt tosin fiilis on jotenkin outo. Eilen illalla samalla ovenavauksella lähti koira ja lainatyttö. Tällä hetkellä muu perhe on harrastamassa ja istun yksin täällä niiden tekemättömien kotitöiden keskellä. Mutta samalla on jotenkin sellainen fiilis, että on saavuttanut jotain. Oli nimittäin melko hieno fiilis saada halaus keskellä Anttilan kosmetiikkaosastoa ja kuulla päivän päätteeksi, että tein molemmat tyttöset onnellisiksi. Piti salaa pyyhkäistä silmäkulmaa. 

Toivottavasti teilläkin oli kiva viikonloppu. Mä taidan nyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja tarttua imuriin. Näyttää siltä, että puolet olemattoman pienestä hoitokoirasta on jäänyt karvojen muodossa meidän mattoihin.



torstai 9. huhtikuuta 2015

DIY: Hahmoja hamahelmistä


Pääsiäisen pyhät vietettiin meillä hamahelmihommissa. Pari päivää ja iltaa istuttiin tytön kanssa keittiön pöydän ääressä ja etsittiin kuuklesta kivoja malleja. Päätin nyt esitellä teille osan omista teoksistani, vaikka kuvien laatu on näissä sieltä surkeimmasta päästä. 


Mutta mitäs näillä nyt sitten tekis. Ensin ajattelin magneetteja, mutten mä ehkä kuitenkaan näitä jääkaapin oveen halua. Yksi muffinssi päätyi jo toimittamaan pakettikortin virkaa synttärilahjaan. Pandan aion laittaa vain koristeeksi johonkin. Ketun tökkäsin jo ilmoitustauluun, mutta monta muuta juttua etsii vielä loppusijoituspaikkaansa. 

Kestääkö hamahelmet oikeasti avaimenperinä tai koruissa? Paljon niitä netissä näkyy, mutta itse epäilen kestävyyttä. Onko sulla kokemusta tai parempaa tietoa?


tiistai 7. huhtikuuta 2015

DIY: Säkkituolit kierrättäen



Kuten osa teistä ehkä muistaakin, olivat meidän beiget Fatboyt viime kesän terassilla ja pitkin pihaa. Ei ne enää niin kauniit oo sen jälkeen olleet ja kauan oon jahkaillut uusien päällisten tekemistä. Inspis iski tietenkin sitten pääsiäisenä täysin yllättäen, kun jokainen kauppa oli kiinni. Ei siinä muu auttanut, kuin penkoa kaappien kätköistä käyttökelpoista tavaraa. Neljä vanhaa aluslakanaa ompelin pusseiksi styrox-rouheelle. Halusin molempiin tuplapussit ratkeamisen varalta. Siitä tyhjäysoperaatiosta ei sitten jutella sen enempää.


Ikean raitakankaasta ommeltu yksinäinen verho päätyi toisen säkkituolin päälliseksi. Sininen vetoketjukin valikoitui täysin pituutensa ansiosta.


Toinen kangas olikin sitten hankalampi juttu. Tarpeeksi paksua kangasta ei meinannut löytyä mistään. Onneksi muistin Prisman alekorista viime vuonna hankitun Polkka Jamin Huvila-pöytäliinan. Se tais olla meidän pöydällä tasan päivän, kunnes siirtyi pesukoneen kautta kaappiin. Kuvio oli tähän projektiin just väärinpäin, mutten jaksanut välittää. Ei noi säkkituolit aina pystyssä kuitenkaan oo.


Joku tarkempi ois varmaan silittänyt kankaan, mutta mä en voinut ottaa sitä riskiä, että ompeluinspis ois mennyt silittäessä ohi (ja tietenkin tähän vaikutti myös mun suunnaton inho silittämistä kohtaan).

Fatboy-päälliset pyörivät pesukoneessa ja päätyvät toki taas kesäksi ulos. Ompelen sitten syksyllä taas uudet sisäpussit täytteille. Täytyy varmaan kipaista lähipäivinä lakanaostoksille. Meni varastot melko vähiin.


maanantai 6. huhtikuuta 2015

Köyhät koristeet


Meillä jäi tänä vuonna ne vähäisetkin pääsiäiskoristelut laittamatta. Onneksi tuli kuitenkin pari viikkoa sitten hamstrattua värikkäitä kynttilöitä sisustusliikkeen loppuunmyynnistä (jotenkin hävettävä tapa shoppailla). Tökkäsin kerralla kaikki Eno Studion kynttelikköön. Värit sopivat muuten vahingossa ihan täydelllisesti tyttären tarhasta tuomaan pääsiäisruohoon, joka oli turkoosissa jätskikulhossa.


Vasta puolet kynttilöistä on poltettu. Olivat jotain extrapitkää mallia. Katsotaan, mennäänkö tällä väripilkulla vappuun saakka, vai saanko tuhottua aiemmin. 
Seuraavaksi haluan mustat tai harmaat kynttilät. Jos sulla on kokemuksia, minkä putiikin kynttilät kestäisivät tikkuun työntämisen, niin otan vinkkejä mielelläni vastaan. 

Jos muuten sanonta "hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty" pitää paikkansa, on meillä nyt puoliksi pestyt ikkunat. En sitten hyvästä yrityksestä huolimatta ehtinyt (=jaksanut) tarttua ikkunapesuriin edes testimielessä. 



sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Sekaisin suolasta



Meinasin ensiksi otsikoida "Suolista sekaisin", mutta se ois saattanut antaa virheellisen mielikuvan. Monikosta on kuitenkin kyse, kun puhutaan uusimmasta mausterakkaudestani. Oli nimittäin pakko kotiuttaa meille toinenkin Nicolas Vahèn suola, koska ensimmäinen on käytössä osoittautunut koko perheen suosikiksi.


Parmesan Cheese and Basil on nyt testattu pastan ja lasagnen kanssa. Tämäkin sekoitus sai meillä heti lämpimän vastaanoton. En usko, että valikoiman kartuttamista pistäisi isäntäkään pahakseen. Mulle vaan meinas jo viimeksi iskeä valinnan vaikeus.. 


Aavistuksen harmittaa, että pullojen etiketit on eri tasoilla (pilkunviilaaja kun olen). Ehkä mä nyt kuitenkin pystyn elämään tän asian kanssa. 

Mitenkäs teidän pääsiäinen on sujunut? Käykö jo aika pitkäksi? 
Meille saapui tänään viikoksi hoitokoira sekä ikkunapesuri. En tiedä, kummasta oon enemmän innoissani. Koira näyttää toimivan hyvin. Huomenna testaan pesurin. 


perjantai 3. huhtikuuta 2015

Palkat paperipussissa



Hyvää pitkäperjantaita. Täällä on vihdoin saatu tehtyä rästiin jääneitä kotitöitä ja valmistauduttu huomiseen trullirumbaan. Tosin osa oksista on vielä koristelematta, mutta on niitä (mun mielestä) jo muutenkin ihan riittävästi.



Meidän ovella käy joka vuosi todella paljon trulleja ja pääsiäispupuja. Oon aina yrittänyt varautua hyvin, mutta tasan kerran on karkkivarastot riittäneet. Aika monena vuotena oon kipaissut kauppaan keskellä päivää. Tällä kertaa varasin palkkaa 90 trullin tarpeeseen. Toivottavasti riittävät.


Pakkasin kaiken valmiiksi paperipussiin, joka on helppo ripustaa eteisen naulakkoon käden ulottuville. 

Onko muuten teidän mielestä olemassa joku aikaväli, jolloin kyseisen karkkikeräyksen voisi suorittaa, vai onko ok kiertää ihan mihin aikaan tahansa? Tätä asiaa mietin viime vuonna, kun ensimmäiset trullit olivat oven takana 9.30 ja viimeiset saapuivat 18.30 aikaan. Kehtaan myöntää, että jossain vaiheessa teki mieli jättää ovi avaamatta, kun olin ravannut 9 tuntia edestakaisin.


torstai 2. huhtikuuta 2015

Arvonnan voittaja



Ihanaa, että neljän päivän vapaat alkoi tänään. Tulee niin tarpeeseen. Rättiväsynyt suoritti jopa väsyneiden rättiensä arvonnan sohvan nurkassa viltin alla haukotellen. 


Random.org-nimisen onnettaren suosikiksi valikoitui tällä kertaa arpa numero 7. 


Numeron takaa paljastui Beauty of Life-blogin takana häärivä ihanainen S. Onnea voittajalle!! 

Kiitos kaikille osallistuneille. Aina aavistuksen jännittää, kun näitä omia teelmöksiään arpoo, että jospa kukaan ei halua osallistuakaan. Onneksi niin ei oo toistaiseksi käynyt vielä kertaakaan.

Ihanaa pääsiäistä teille jokaiselle.




keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Korkeita korkoja ja arvontamuistutus



Tulin vain nopeasti huikkaamaan pikamoikat ja esittelemään huikean heräteostokseni. Iron Fistin pääkallokorkkareilla ollaan taas koripalloilijan mitoissa, mutten voinut vastustaa. Olivat poistomyynnissä ja hintaa oli reilut 30 euroa. Aika päheet, vai mitä?!




Tänään ehtii vielä osallistua bamburättiarvontaan [klik]. Yhtäkkiä on vaikea keksiä huonommin yhteen sopivia juttuja - rätit ja korkeat korot. Siinä kiteytyy sekä arki, että juhla melko konkreettisesti. 

Kivaa loppuiltaa. Mä aion nyt sukeltaa Greyn anatomian maailmaan ja unille. Onneksi huomisen jälkeen alkaa vapaat.