.

perjantai 28. helmikuuta 2014

Pieni kurkistus




Mun piti postailla tänään jostain ihan muusta, mutta aina kun tässä huoneessa tapahtuu, niin en vaan pysy nahoissani.



Tää hullu innostushan johtuu vain ja ainoastaan siitä, että suunta voi tytön huoneessa olla aina vain parempaan päin. 



Projekti on kesken. Pahasti. Mutta huomenna jatketaan. Kolmen tunnin huhkiminen työpäivän päätteeksi on mulle ihan riittävä urakka yhdelle päivälle.



Ei tästä varmasti vieläkään hyvä tuu. Mutta parempi ihan varmasti.

Ihanaa viikonloppua!


keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Muista elää



Voitin jokin aika sitten Koti Kolmelle-blogista Little White Rabbit Designs-kaulakorun, jonka päätin kuitenkin vaihtaa alumiinirannekoruun. Kiitos ihanasta palkinnosta molemmille.

Mä tykkään koruista, mutta oon äärettömän huono vaihtamaan niitä. Siksi mun korut ovat pääasiassa sellaisia, jotka saavat olla paikoillaan yötä päivää. Jos koru täytyy ottaa yöksi pois, en varmasti muista sitä aamulla napata mukaani.


Koruun täytyi keksiä mieluisa teksti. Mä en halunnut siihen mitään nimeä, vaan mieluummin jonkun mietelauseen tai vastaavan. 
Aika kauan piti miettiä, koska en myöskään halunnut mitään tyhjänpäiväistä tai kulunutta lausahdusta (Ai vaativa, minäkö??)


Lopulta tajusin, mitä siinä pitää ehdottomasti lukea. Yksinkertaista ja tärkeää, joka aina välillä meinaa unohtua, kun vaan suorittaa elämäänsä: Momento Vivere.


Koru on just mun tyylinen. Yksinkertainen ja rouhee; niinku minäkin :)

Mitäs tykkäätte? Nyt mä meen paistamaan lättyjä ja aion vaan lojua loppuillan. Kello soi taas 4:00 ja suuntaan kohti Helsinkiä. Voi viikonloppu, tuletännejo!!!



tiistai 25. helmikuuta 2014

Avulias blogiystävä



Tilasin jokin aika sitten vaasalaisen Aveon verkkokaupasta jo pitkään haaveilemani Ferm Livingin kangaskorin. Tää on vilahdellut mun haavelistoilla blogin puolellakin jo viime vuonna, mutten oo vaan saanut hankittua. 


Ihanainen Susanna Huvikumpu Living-blogista kiikutti ostokseni mulle (tai siis avuliaalle työkaverilleni) töihin (koska allekirjoittanut oli röyhkeästi livistänyt töistä etuajassa jännittämään Suomen peliä), koska laiska ja saamaton bloggari ei saanut ostostaan noudettua auton- ja ajankäytöllisten ongelmiensa takia. Kiitos Susanna vielä tätäkin kautta <3


On se vaan ihana. Heti mä tosin aloin miettiä, et a) mitä mä tänne laittaisin... ja b) mihin mä tän laittaisin...


Mut sit kun mä napsin näitä kuvia, niin sekin ongelma ratkesi ihan itsekseen.
Eli a) koriin laitetaan lapsi, joko jalat tai pää edellä. Molemmat käy.



.. ja se b) mä en itse asiassa enää näe koko koria. Se tais löytää jo paikkansa jostain :)

Mä lähden nyt etsimään ostostani. Kivaa illanjatkoa teille!



maanantai 24. helmikuuta 2014

Askel sivuun aiheesta



Mä en tapaa yleensä kirjoitella mistään vaatteisiin liittyvästä. Nyt ajattelin kuitenkin ottaa pienen harha-askeleen, koska tähän liittyy mun eilinen olematon ompelutuotoskin.

Jatkuvissa työreissuissa on se hyvä puoli, että aina joskus ehtii pikaisesti shoppailemaan. Esimerkiksi Jyväskylän ja Vaasan välillä on melkein pakollista tehdä vartin pit stop Kyyjärven Marimekolle. Viimeks sieltä tarttui mukaan pitkästä aikaa myös mekko.



Sitä edellisellä viikolla hamstrasin samasta paikasta kankaita (taas). Yks kankaista muuntautui eilen pikahuristelulla pariksi tuubihuiviksi.


Munhan piti tosiaan eilen ommella paljon muutakin, mutta se ompelukone-episodi pilas kaiken. Sain onneksi ongittua (toivottavasti) kaikki langanpätkät koneistosta, joten ens viikonloppuna polkaistaan ompelukoneella kohti uusia pettymyksiä kaasu pohjassa.


Ja pettyneille tiedoksi; tästä ei oo todellakaan koskaan tulossa tyyliblogi, saati sitten muotiblogi. Kehtaan nimittäin rehellisesti tunnustaa, että tämäkään mekko ei oo vielä käynyt kertaakaan mun päällä. Täytyy ehkä joku päivä vaivautua sovittamaan :)

Mukavaa alkanutta viikkoa.


sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Harjoituskappale



Päätin eilen kokeilla kolmioiden virkkaamista Virkkurin ohjeilla. Jaksoin seurata ohjetta melkein ensimmäiset kaks kerrosta ja sit aloin säveltää ihan omiani. Turha edes miettiä minkään monimutkaisen virkkausohjeen kokeilemista. Mulla menee hermo heti, kun täytyy yrittää ymmärtää jotain: 3 ks, 4pp, ota lk koukulle-löpinää.
Ekan kolmiorivin jälkeen en jaksanut enää keskittyä edes noin tarkkaan hommaan (Suomen peli vaati enemmän keskittymistä), eli jatkoin fiilispohjalta vinoraidalla.

Tänään hurautin teelmöksestäni pussukan kännyköille.


Kun yrittää pitää yksityiselämän ja työelämän erillään, loppuu kädet kesken yllättävän nopeasti. Mä kun en oo yhtään käsilaukkuihmisiä, niin nyt voin edes lähikahvilasta kipaista kahvini ilman sitä laukkua. Pussukkaan mahtuu just sopivasti molemmat luurit, kukkaro ja avaimet.


Nää "etiketit" antaa vähän armoa arvostelijoiden silmissä :)


Hurautin muuten tänään pari tuubihuivia, kunnes mun ompelukone päätti lopettaa nätin ompeleen tuottamisen. Tää on just sitä mun tuuria. Oon kerrankin yksin kotona ja saisin levittää koko kangasvarastoni pitkin lattiaa ja ommella ihan rauhassa, mutta kone päättää sit kiertää lankaa koneistonsa jokaisen osan ympäri, enkä mä edes pinseteillä yltänyt poistamaan jokaista kiertynyttä langanpätkää.

Nyt meen purkamaan ärsytykseni imurin varteen. Onnistuneempaa sunnuntaita teille :)


lauantai 22. helmikuuta 2014

Johtotehtävissä



Meidän keittiössä kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen johdot ovat aina olleet näkyvillä ja vierekkäin. Tänään päätin pikaisesti vähän tuunailla niitä. 

Idea lähti alunperin Virkkuri-kirjasta, jossa johto virkattiin piiloon, mutta ajattelin, ettei se lanka oo ehkä keittiön työtasolla se kaikkein käytännöllisin materiaali. Niinpä tyydyin tällä kertaa valkoiseen sähköteippiin.



Summissa saksin teipistä palasia ja kieputin johdon ympärille.
Vetäisin leivänpaahtimen johdon vähän erilaiseksi ihan siitä syystä, että amerikanmallisessa johdossahan on tietenkin vahinkojen välttämiseksi varoitustekstiä piuhan päästä päähän. Sai teipattua vähän isomman osan piiloon, vaikkakin toi kapea raita miellytti mun silmää enemmän.


Eipä noita johtoja oikeesti laitteiden takaa näy kuin jotkut 15 cm pätkät, mutta vetäisin silti koko johdot.


Kauheesti ois taas kaikkia tuunausideoita ja ompeluvisioita, mut energiavarastot kumisee tyhjyyttään. Miten voikaan ihminen olla näin väsähtänyt. Nyt pannullinen kahvia, jotten nukahda ennen pronssipelin alkua.

Kivaa lautantaita :)



perjantai 21. helmikuuta 2014

Olin koukussa



Oon ollut viime aikoina mielettömän laiska ja saamaton kaikkien diy- ja tuunausjuttujen suhteen. Onneksi aina välillä sentään jotain valmistuu, kuten eilen tyttären huoneeseen toinenkin tyyny. 


Kuvat on taas napsittu iltahämärässä ja toteutus tehty ilman minkäänlaisia ohjeita tai taitoa.


Vähän se on tollanen muotopuoli, kun täytteet ei oo vielä ihan asettuneet. Eiköhän se tosta oikeine, kun sen päällä muutama päivä hypitään.


Toisen puolen tein valkoiseksi. Voin sit välillä kääntää, jos alkaa värikirjo häikäisemään liikaa.



Yritän kovasti olla mainitsematta sanaakaan jääkiekosta, joten toivotan vaan rentouttavaa viikonloppua :)



torstai 20. helmikuuta 2014

And the winner is...



Ensimmäiseksi haluan kiittää teitä kaikkia kivoista kommenteistanne sekä onnitteluistanne, joita oli ilo arvontapostauksen alta lukea. Mulla on varmaan maailman parhaat lukijat. Lämmin ja nöyrä kiitos teille jokaiselle <3

Arvonta-aika on siis päättynyt ja arvonta suoritettu. Kommentit siirsin Exceliin ja annoin jälleen random.org:in toimia onnettarena.


Tällä kertaa onnettaren suosikiksi valikoitui kommentti numero 117, jonka takaa paljastui nimimerkki: Peppe H. Paljon onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistuneille (seuraavakin arpajaispalkinto on muuten jo hankittuna).

Otatko Peppe minuun yhteyttä joko blogin Facebook-sivujen tai Kotikolmion yhteydenottolomakkeen kautta, niin saadaan paketti matkaan.


Parissa kommentissa oli myös kyselty viivoittimen alkuperää. Se on kotiutettu Helsingin Tigerista, eikä ollut hinnalla pilattu. Ellen ihan väärin muista, niin näitä ei ainakaan viime viikolla ollut Kampin myymälässä, mutta Asematunnelista löytyi.

Ihanaa torstai-iltaa. Huomenna jännätäänkin taas Leijonien peliä Ruotsia vastaan. Sykkeet nousee jo pelkästä ajatuksesta :)





keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lisää laatikoita



..mutta ensin on pakko hehkuttaa hienoa suomalaismenestystä olympialaisissa. Kyllä toi Suomi-Venäjä -matsi sai taas sykkeet nousemaan, mutta pääasia, että taas ollaan mukana mitalipeleissä.

Kuvat on napsittu taas jo viikonloppuna, mutta kiireestä johtuen jaan ne teille vasta nyt. Uudet laatikko-ostokset laittoivat myös olohuoneen hyllyjä vähän uuteen järjestykseen.



Meni taas kaikki valoisa aika siivoamiseen, joten kuvien napsiminen tapahtui jälleen kerran iltahämärässä ja keinovalossa.





Arvonta-aika päättyy tänä iltana. Vielä siis ehtii osallistumaan täällä. Arvonta suoritetaan torstaina.
Eiköhän me lähiaikoina päästä arpomaan uudelleenkin tasasatasten johdosta.

Nyt täytyy keittää mitalikahvit. Keittäkää tekin ja viettäkää kiva ilta :)



sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kuri ja järjestys



Työpiste on jälleen palautettu järjestykseen. Kurittomat tavarat aina valtaavat kaiken pöytätilan ihan huomaamatta. Osaltaan sitä selittää varmasti sijainti eteisessä. Tähän on ihan liian helppo kaikkien pipojen, avainten kuittien ja kolikoiden heittäytyä lojumaan.


Samalla laitoin työpistettä muutenkin vähän uuteen kuosiin. Allekirjoittanut nimittäin sortui taas ostamaan laatikoita. Eihän noita Hay:n bokseja voi vastustaa. Nyt meillä siis asustaa sama seitsemän boksin setti molemmissa väreissä.


Lagerhausin ruutulaatikkoon sain mahdutettua kaikki teipit ja lasipurkitkin sain sullottua keittiön kaappeihin uutta käyttötarkoitusta odottamaan.


Vähän alkoi näiden kuvien myötä häiritä toi läppärin johto. Täytyy ehkä tuunailla se kivemmaksi, kun ei oo järkevää sitä melkein päivittäin ton kummemmin asetella.




Kyllä voi ihminen oikeesti olla käsittämättömän fiiliksisissä laatikoista. Välillä sitä tuntee itsensä vähintäänkin oudoksi, kuten esimerkiksi eilen, kun järjestelin pieniä laatikoita isojen laatikoiden sisään, jotta sain kaikki mahtumaan jonnekin.

Ja eihän tää tosiaan oo mun ainoa addiktio. Hämmästyin yks päivä tajutessani, että mulla on hyllyissä ja kaapeissa toistakymmentä täysin tyhjää peltipurkkia. Ehkä mun pitäis hankkia niillekin joku iso laatikko ;)

Ihanaa sunnuntaita. Tänään kannustetaan Leijonat voittoon! Mua jännittää jo nyt niin paljon, etten osaa keskittyä kunnolla mihinkään.


lauantai 15. helmikuuta 2014

Arvonta: Kotikolmio 1 vee!


Arvonta-aika on päättynyt!

Kävijälaskuri näyttää melkein 100 000. Tykkääjiä Facebookissa melkein 300, lukijoita Bloggerissa melkein 200. Takana ensimmäinen vuosi. Melko hurjaa.

Vuosi sitten aloittaessani mä olin vielä enemmän pihalla kuin nyt. Blogi alkoi melkoisena räpellyksenä, enkä mä tosissani ajatellut, että sitä lukisi kovinkaan moni mulle tuntematon lukija. Häiriköin omia Facebook-kavereitani linkittämällä postauksia omaan profiiliin ja muutama kävi myötätunnosta blogissa kurkkaamassakin.

Ystävällinen ja avulias Oiwa huomasi tuotokseni surkean tason ja tarjosi asiantuntevaa apuaan. Sen jälkeen blogi alkoi ainakin ulkoasultaan muistuttamaan ihan oikeaa blogia.

Ensimmäistä blogivuotta juhlistetaan tietenkin arpomalla jotain. Oon jälleen kerännyt sekalaisen paketin pieniä juttuja, jotka on taas ostettu ihan omilla pennosilla.





Arvonta-aika on päättynyt!!!

perjantai 14. helmikuuta 2014

Pienet ostokset



Ensimmäisen ostospostauksen aiheena on kaikki sekalainen krääsä, jota mä en vaan voi vastustaa. Tigeriin oli tullut muutamia erilaisia leveitä washi-teippejä, joita tietenkin piti ostaa. 


Minikokoinen rei`ittäjä lähti mukaan eurolla. Oli vaan niin soma, etten voinut vastustaa. Myös pakkausteippi oli pakko saada. Mihinkähän tollasta stop-tekstiä viittis vetäistä... Vessan oveen? :)
Pyöreä purkki on Granitista. Itse purkkikin on tosi kiva, mutta sisältö olkoon vielä arvoitus.


Puisen viivoittimen löysin vasta toisesta Tigerista. -Joo, mä tosiaan kolusin kaks eri myymälää. Ihan niinkuin kaks eri Stockmanniakin.


Viivoitin oli jotenkin niin kiva, että ajattelin yhden tällaisen sujauttaa myös arpajaispakettiin.


Nyt jatkan telkkarin tuijottamista. Kolmas erä lätkää alkoi just. Hyvä Suomi!



Ihanaa ystävänpäivää


..ja rentouttavaa viikonloppua jokaiselle Kotikolmion ystävälle. 
Kiva, että ootte olemassa <3


Palailen vielä myöhemmin pienen shoppailupostauksen muodossa, kunhan kerään ensin hetken energiaa sohvalla ja saan väsymyspäänsäryn häädettyä :)


keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Miten tässä näin kävi?



Terveisiä Turusta. 
Facebookin puolella jo vinkkasinkin, että Helsingissä tuli harrastettua niin tehokasta shoppailua, että kädet loppui kesken. Kyllä mä silti aion huomenna jossain putiikissa täälläkin piipahtaa, jos siihen löytyy hetki aikaa ja kivoja kauppoja tulee vastaan.



On se shoppailu ja kauppojen kiertely vaan aina paljon kivempaa vieraammissa kaupungeissa. Vaasassa on monia juttuja ihan turha yrittää ees etsiä.

Matkalukemiseksi nappasin uuden lehden. Tyhmänä ostin sisältöä vilkaisematta, eikä tää kyllä valitettavasti ollut ihan mun juttu. Tai siis tykkäsin niistä sisustusblogien esittelyistä, mutta noi puutarha- ja ruokablogit yms. ei oo yhtään mun juttuja, enkä sit tajunnut, että tässä lehdessä on niitäkin. Itseään saa syyttää.

Ootteko te jo tutustuneet tähän lehteen? Mitä tykkäsitte?

Nyt on kyllä lähdettävä metsästämään jotain ruokaa, vaikka ois "Tervetuloa kotiin" kesken. Ei meikäläinenkään näköjään ihan pelkällä sisustamisella elä. Kivaa loppuiltaa.



tiistai 11. helmikuuta 2014

Pakkaamisen harjoiteltu taito



Taas on laukku pakattu ja kello soi aamulla 4:00. Näissä jokaviikkoisissa reissuissa on kyllä se hyvä puoli, että musta on tullut todella taitava pakkaaja. Mukana ei kulje mitään ylimääräistä. Olkalaukkuun mahtuu läppärin, laturien yms. lisäksi kaikki muukin tarpeellinen. Yllättävän vähällä sitä tulee toimeen.



Mulla on muuten hyvin bloggarimainen syy siihen, miksen kuljeta kamojani lentolaukussa, ellei oo pakko. Sen kanssa on nimittäin tosi ärsyttävä kiertää kaupoissa. Ei sillä, että näillä reissuilla ois pahemmin ehtinyt kauppoja kiertelemäänkään, mut ainahan siihen kannattaa pyrkiä.


Tällä kertaa oon suunnitellut aikatauluni niin, että mulla pitäis olla pari tuntia shoppailuaikaa Helsingissä ja ehkäpä pieni hetki myös Turussa. Suunnitelmissa on poiketa Helsingin päässä ainakin Tigerissa (ylläri) ja Granitissa, mut oiskos ydinkeskustassa jotain muuta paikkaa, johon kannattaisi pikana poiketa? 
Lisäksi mua kiinnostaa, et onko Turun keskustassa mitään kivaa putiikkia? 

Ja tässä vaiheessa muistutan vielä, että kulkuvälineenä on kaksi jalkaa ja ostosten kuljetukseen on varattuna kaks kättä (lihaksikkaita ja vahvoja toki sentään).

Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan. Ehkäpä tältä reissulta löytyy jotain kivaa arvottavaksikin.
Reissun takia edessä saattaa olla taas päivän tai parin blogitauko, ellen sitten innostu reissussa bloggailemaan.

Kivaa tiistaita :)



maanantai 10. helmikuuta 2014

Aina ei voi onnistua...



..ei edes joka kerta. Varsinkaan, kun kyseessä on pikaisesti hankitut tuliaiset.
10 minuutin pikavisiitti Marimekon tehtaanmyymälässä ja mukana mun mielestä tosi kivat tossut tarhaan. Arvatkaas kelpasko nämä meidän neidille...


Eihän niitä voitu ottaa ees pussukasta pois, koska väri on väärä.

Siitäpä aasinsillalla alelaarilöytöön. Kultakeramiikan kanneton purkki lähti matkaan vitosella. Ei vois osuvampaa tekstiä olla meikäläisen kukkapurkissa.


Ostin mä muuten sieltä Marimekolta jotain muutakin. Minikokoisia Meloni-rasioita, joihin aion säilöä ainakin reissuapteekin. Lisäksi kartutin ennestäänkin ylipursuavia kangasvarastojani. Musta on tainnut oikeesti tulla jonkin sortin kangashamstraaja, eli hamsteri.


Vielä kun löytäis jostain sen kauan sitten kadonneen ompeluinspiraation sekä aikaa sillekin harrastukselle.

Kivaa alkanutta viikkoa teille kaikille.