.

perjantai 31. toukokuuta 2013

Ostoslistaa



Nyt kai sitä jo kehtaa aloittaa etupihan "somistuksen" suunnittelun, kun laatat on paikoillaan.

Oon jo ehtinyt tässä viime viikkoina suunnitella melko hyvin, mitä ostoslistalle päätyy. Piha on pieni, eikä siinä oo minkäänlaista katosta, joten mitään ihmeempää ei oo tulossa.

Pari olemassaolevaa lyhtyä aion maalata mustiksi, kun noi valkoiset ei enää oikein sovi värimaailmaan.


Portaille täytyy hankkia uus matto, koska entinen vetelee viimeisiään tehokkaan viiden vuoden ympärivuotisen käytön jälkeen. Mietinnässä on ollut kumimatto, mutten yhtään tiedä, miten sellanen käytössä toimii.


Cafetuoli Arvika










Pieni pöytä ja tuolit aion myös ostaa, mut näihin en paljoa panosta. Noi kalusteet ei kuitenkaan tuu montaa kesää näkemään, koska ovat täysin taivasalla ja suorassa auringonpaisteessa. Ja ihan rehellisesti voin sanoa, ettei me varmasti tulla arkisin siinä aamukahveja ryystämään kuitenkaan, eli melko vähälle käytölle ne jää eniveis.


Ainakin pari ruukkua ja jotain horsmaa niihin pitäis myös hankkia. Jotain kuumuutta kestävää (mä oon säiden suhteen optimisti) ja helppohoitoista pitäis olla. Terveisin: nimimerkki Flower-killer.


Ja sit siihen aidan ulkopuolelle pitäis hankkia ne havut aiemmin kunnostettuihin kukkalaatikkohässäköihin. Ja varmaan noille pitäis jotain multaakin ostaa. Mut ne ois sit siinä. Muuta ei ostoslistalla oo, eikä varmaan ees tuu. Mutta tietty niitä hyviä ideoita otetaan vastaan.

Kuvat lainattu: täältä, täältä, täältä, täältä

torstai 30. toukokuuta 2013

Haaveista totta



Näin se homma etenee. Ei voi ees todeta sitä perinteistä "hitaasti, mutta varmasti", koska mun mielestä tää menee ihan loistavalla vauhdilla. 

Kuvia en jaksanut nyt muokkailla, koska ihan just singahdan takaisin kivirahtariks. 




Kivien sävyerot muuten johtuu ihan siitä, että osa oli märkiä. Mut voittekste käsittää, et näiden väri on nimeltään "musta"?




Mä tyhmänä ihmettelin, kun ei mistään meinannut löytyä tummanharmaita laattoja. No ei sellaista värikoodia sit ilmeisesti ees käytetä.




Mun silmään musta ei ihan tältä näytä, mut tätä sävyä siis oikeesti olin hakemassa.




Tällä hetkellä ulkona leikataan laattoja, eli kaikki kokonaiset on paikoillaan. Ai että, miten mä jo odotan sitä, et pääsen laittamaan ruukkuja ja pari kukkaa.




Ja saan maalata kivijalan ja hankkia uuden maton portaille. Ja ostaa tuolit ja pöydän aamukahveja varten.

Saas nähdä, toteutuuko myös mun haave minikokoisesta aamukahviterassista. 

Blogin kävijämäärät ovat tällä hetkellä pohjalukemissa, joten porukka taitaa olla kyllästynyt tähän aiheeseen. Valitettavasti mä en oo nyt ehtinyt pihan lisäksi mitään muuta touhuamaan, mutta lupaan taas aloittaa sistustusprojektit, kunhan saadaan piha valmiiksi. 

Pahoitteluni siiitä, että sisältö on viime aikoina ollut melko yksipuolista. Parannan tapani viikonlopun aikana :)




keskiviikko 29. toukokuuta 2013

-under construction-



Ensin niitä oli 56, nyt niitä on 6 ja viimeistään viikonlopun jälkeen niitä on toivottavasti noin 180.

Puhun siis etupihan betonilaatoista. Projekti on vihdoin polkaistu kunnolla käyntiin. Multainen maa pihan laatattomilta reunoilta on kaivettu ylös ja viety pois. Tilalle on kipattu soraa ja hiekkaa ja väliin on laitettu suodatinkangas. Laatat ja reunakivet on tilattu ja saapuvat huomenna.


1-BL305_LADELMA.jpg

Ei oo mikään mun lemppariurakka, mut oon ihan varma, et lopputulos on vaivan arvoinen. Etupihalle paistaa aamuaurinko ja melkein jo näen itseni istumassa siinä aamukahvilla auringonpaisteessa.


nurmikon r-kivi harmaa.jpg


Pihan kahdella reunustalla on joskus ollut kukkapenkkiä, jonka vuoksi siellä ei oo ikinä ollut laattoja. Vanhat laatat oli onneksi asennettu niin huolellisesti, ettei ne oo 30 vuodessa juuri liikahtaneet. Isoa kaivuu- ja tasoitusurakkaa ei siis onneksi tarvittu.

Kuvat lainattu www.lakka.fi

Lisäks meillä on tänään vietetty Olivian nimipäivää. Se on kuulkaas varsinainen spektaakkeli, jonka kahvitusosuuden sain onneks siirrettyä viikonlopulle.




Lahjoja piti olla kolme ja ne piti olla nätisti paketoituja. Jouduin vielä kuvien ottamisen jälkeen yhden hankkimaan ja sankari-nimppariprinsessana tyytyväinen :)



tiistai 28. toukokuuta 2013

DIY-lähiö



Taas vaihteeksi jäi toisesta projektista yli jotain käyttökelpoista. Tällä kertaa varaston lattialle jäi 15 kpl n.40 cm pituisia puunpalasia. Hetken aikaa istuin niitä ihmettelemässä, ennen kuin äly ja väläys sytyttivät lampun pään päällä.

Pikainen kokeilu; pysyykö nää pystyssä. Pysyi ne. Jes. Töpseli seinään ja sahaamaan. En nyt kuitenkaan kaikkia alkanut heti tuhoamaan, vaan aloitin kevyesti neljällä :)




Näissä oli lakkapinta enkä todellakaan jaksanut alkaa sitä hiomaan. Kulmien ja reunojen kevyen hionnan jälkeen Otexia päälle ja taiteilemaan.




Tyttökin hioi ja maalasi itselleen kolme taloa autoleikkeihin. Ihan loistavasti oppi hiomaan hetkessä, joten töitä on tiedossa jatkossakin ;)




Hain vähä sellaista mulle mieluisaa Marimekon Siirtolapuutarhan tyyppistä mustavalkoista talomaisemaa.
Talot, viivat ja kuviot hieman vinossa ja epätarkkoja.












Mihinköhän mä nyt nää sit laittaisin. Ideoita, anyone?? Ja mitä mä noista lopuista rimoista tekisin?




maanantai 27. toukokuuta 2013

Keskeneräistä



Täää on sellainen päivä, ettei mikään tuu valmiiksi, vaikka kuinka yrittäis. Kuvamateriaalia ei siis tänään ole tulossa, vaikka oon toistaiseksi käyttänyt aikani niin tehokkaasti eri projektien kimpussa, etten oo ite ees ehtinyt syömään, vaikka muulle perheelle ruuan teinkin.




Näistä hehkeistä mäntyrimoista on tekeillä kaks projektia ja lisäks oon yrittänyt googlettaa etupihalle kivoja laattoja. Samalla päässä pyörivät kesäkukat, joita meillä ei vieläkään oo.

Mihin nää vapaahetket oikein kuluu, kun mistään ei tuu valmista. Arki-illat menee ruuanlaiton, pyykinpesun, siivouksen, tiskin ja muun pakollisen parissa, vaikka mielekkäämpää tekemistäkin ois tarjolla.

Paljonkohan sitä saiskaan aikaan, jos vois edes yhden kokonaisen päivän puuhailla omien juttujensa kimpussa aamusta iltaan?





sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tuunattu poika



Viikonloppu on vietetty ulkona auringosta nauttien, eikä mitään blogissa esiteltävää oo saatu aikaiseksi. Piti sit toteuttaa miniprojekti, että sais edes jotain valmiiksi :)

Lauantaina kirpparilta mukaan lähti jättikokoinen pyykkipoika 0,50€ hintaan. Tällä on mittaa n. 20cm ja ilmeisesti toi teksti on joku tavaramerkki, jonka mainostamiseksi tää on joskus tehty.




Takana oli ripustamista varten reikä, eikä sen vuoksi voinut vaan käyttää toisinpäin, ettei teksti näkyisi.




Ei muuta kuin poika paloiksi ja teippaamaan.




Washia päälle ja dymolla teksti. Poika takaisin kasaan ja projekti on valmis. Ajattelin tän ripustaa eteiseen, mutten viitsinyt tähän aikaan enää naputella naulaa seinään.







Sainpas ees yhden projektin valmiiksi tänäkin viikonloppuna :) Eihän sillä koolla oo väliä. Olipa sit iso tai pieni projekti, niin valmista tuli kuitenkin.

Ja arvasitte ihan oikein. -Se iso projekti on ihan vaiheessa edelleen.





Vinoja ja keikkuvia




Mä oon ihan unohtanut esitellä teille meidän uudet piikikkäät elolliset (ainakin toistaiseksi). Eli kaktukset ovat kotiutuneet meille pari viikkoa sitten Plantagenista.





Ostin niille rouheet ja vinot ruukut samasta paikasta ja nyt ne nököttävät olohuoneen hyllyllä odottamassa kesälaitumille pääsyä. Nää siis ajattelin kesäks laittaa terassin isoihin lasilyhtyihin.




Mun mielestä nää ruukut on tosi kivat. Ovat molemmat vähän kallellaan eri suuntiin. Teksti väitti näitä käsintehdyiksi, mutten sit tiedä totuutta.




Mä tykkään laittaa sisustukseen (ja muutenkin) aina vähän huumoria ja leikkimielisyyttä mukaan. Tällaset vinot jutut sopii meille siis todella hyvin. Ei kaiken tarvi aina olla just kohdillaan ja suorassa.




Samasta syystä päätin esitellä teille meillä jo pidempään majailleet keikkuvat kaverukset, joissa on mun mielestä myös näitä edellämainittuja asioita.




Eli Sagaformin keikkuvat lasit ja karahvin. Jokapäiväisessä käytössä nää ei sentään meillä oo, mutta aina välillä nää on kiva kaivaa esiin ja keikutella lasia pitkin pöytää.




Karahvin mukana tuli yläkuvassa näkyvä musta kumimatto, ettei koko komeus pyöri pöydältä alas. Toistaiseksi nää on pysyneet ehjinä, mutta jännä nähdä, miten pitkään :)

Nyt nauttimaan auringosta. Mulla on taas vaihteeksi keskeneräinen projekti (Facebookissa jo sahatut rimat kuvasinkin).  Nyt aion suunnata sen kimppuun.






lauantai 25. toukokuuta 2013

Uus rivari ;)



Tein taannoin pihin naisen version ihanasta Ferm Livingin leikkuulaudasta [klik].

Silloin jo totesin, että ihan tavallisia leikkuulautoja on nykyään yllättävän vaikea löytää.
Kaikissa tuntuu olevan nykyään jonkinlaiset urat, liukuesteet tai ripustamista varten reikä. Tai sit materiaali on täysin väärä.

Halusin ainakin toisen samantyylisen tälle kaveriksi, mutten ihan samanlaista kuitenkaan. Oon joka kaupassa vilkuillut sopivaa uhria tuloksetta. Nyt sellainen tuli kuitenkin täysin odottamatta vastaan ruokatunnin pikaisella kirpparipyrähdyksellä. Ja tää siis oli ihan alkuperäismuoveissaan. En nyt käytettyä leikkuulautaa kuitenkaan ostais kirpparilta :)




Lisäks mun kaapista löytyy yks tuunauksissa käytettävä leikkuulauta, joka on ollut alusta alkaen halki. Ajattelin tän sahailla samalla vaivalla, niin ei aina uppoa veitsi halkeamaan.




Sit vaan viivoitin, kynä, saha ja hoimapaperia. Ja siinä se sitten on.




Ja mulla on nyt muuten se kuviosaha, jonka sainkin omaksi, vaikka luulin vaan lainanneeni. Mitäpä sitä nainen muuta tarvii, kuin 2 kättä ja Pläk änd Dekker. Vai miten se slogan meni?




Mitähän mä sit sahaisin :D




Ja en mä aio näitä näin kuitenkaan esillä pitää. Ois jotenkin vähä liikaa. Asetelma saa siis jatkossakin olla rivarin sijasta ihan omaotitaloversio.

Kantsii muuten klikata itsensä myös Kotikolmion Facebook-tykkääjäksi [klik]. Sinne päivitän mm. keskeneräisten projektien kuvia ja vinkkaan, mitä milloinkin on työnalla :)






Yksinäinen kynnys



Uuden ulko-oven myötä meille tuli eteiseen myös uusi kynnys. Jotenkin se näytti niin yksinäiseltä, kun meiltä ei mistään löydy sille väriparia. Lähdin sitten metsästämään sille jotain kaveriksi kirpparilta.




Löytyikin aika kivasti tohon sopiva kori, joka säilöö kesän rennot kengät näppärästi.




Nyt ei enää kynnys hyppää yksinäisenä esiin, kun sillä on vieressä kaveri. En ees joutunut kovasti köyhtymään, koska korilla oli hintaa huimat 1,50 €.




Ihan kivalta toi vaalea puunvärikin näyttää vaihteeksi, vaikkei meiltä sitä juuri mistään muualta löydy.




Kyllä toi mun mielestä tossa menee ainakin tän kesän ihan hyvin. Ja kai siihen vois sit talvella säilöä pipoja ja muuta, mut talvea ei viitsi just nyt ajatella yhtään sen enempää. Kesähelteet <3



perjantai 24. toukokuuta 2013

Teippiterapiaa



Joskus on ihan oman mielenterveyden vuoksi alettava näpertämään jotain sellaista, minkä toteuttaminen vaatii ajattelemista ja ideointia. Saa edes hetkeksi pysäytettyä päässään viikkoja velloneen stressin kun keskittyy vain siihen, mitä on tekemässä.

Tänään oli siis ihan pakko verenpaineiden alentamiseksi kaivaa esiin teipit, sakset ym. sälä. Maalaamisessa tai siivoamisessa on se huono puoli, että muut asiat pyörii päässä siinä samalla, vaikka kuinka koittaisi keskittyä vain tekeilläolevaan asiaan. Täytyi siis keksiä jotain pikkutarkkaa hommaa.




Ensiksi teippailin taannoiset kirpparilöytö-rasiat. Simppeli parin minuutin juttu, mutta nyt ne sopivat paremmin ympäristöönsä.

Pienin säilöö uudet minileimasimet ja leimasintyynyt. Keskimmäisessä on tuunatut pyykkipojat, joita käytän usein apuna erilaisissa liimaus-/päälystysprojekteissa ja isoimpaan siirsin washiteipit.




Seuraavana vuorossa oli yhden Palaset-laatikon tuunaus. Mullahan on yks 90-luvun kirkas laatikosto, josta puuttui yks laatikko (ei oo löytynyt vieläkään). Tää laatikosto oli kuitenkin niin kärsinyt, että teippailin sen ympäriinsä washeilla uuteen uskoon.

Ostin poistokorista taannoin kaks ruskeaa laatikostoa, joista toiseen sijoitin pystyyn kynsilakkoja ja otin sen vuoksi yhden laatikoista pois ja siirsin sen kirkkaaseen laatikostoon.




Vähän washia etulevyyn ja ylimääräiset veitsellä pois. How simple is that :)







Nyt ei enää erota, että laatikot ovat todellisuudessa eri värisiä.





Työpöydällä oleillut toinen ruskea Palaset-laatikosto sai komennuksen kylppäriin koruja säilömään. Samalla syntyi sopiva tila uusille pahvirasioille.




torstai 23. toukokuuta 2013

Naruttamista





Tiistain kirpparilöytö, pullolaatikko pääsi tänään työnalle. Mitään kovin ihmeellistä en tälle tehnyt, koska väri oli jo valmiiksi kiva. Mähän ajattelin laittaa tähän kesäksi kukkia. 




Kahvaan kieputin hamppunarua. Tästä tuli mun mielestä vähän turhan romanttinen tyyliltään mun makuun, joten piti sit jollain vähän keventää.




Toiselle puolelle maalasin tulevien kukkien takuuvarmat ajatukset, kun meille päätyvät. Mun viherpeukalohan ei oo ees keskellä kämmentä, vaan se on jäänyt asentamatta kokonaan.




Narua oli sen verran iso kerä, et jotain muutakin piti tästä ulos väsätä. Mä en tykkää tätä sisätiloissa käyttää, koska tota narunöyhtää ja pölyä on sit joka paikka täys.




Massapallot sisään ja kieputtelemaan. Nää ajattelin ripustaa joko tohon laatikon kahvaan tai johonkin ruukkun roikkumaan, kunhan saan kukat hankittua.




Näihin oon joskus ohjeen googlettanut, mutta yksinkertaisuudessaan ideana on massapallo, johon naru kierretään nuppineulojen avulla. Neulat siis pitää narut paikoillaan. Ja se kettumaisin vaihe on aina lopussa, kun paksua narua joutuu hampaat irvessä änkemään aiempien kerrosten ali. Mitä paksumpaa narua käyttää, sitä hankalampaa lopussa on.

Että sellanen torstai. Onneks ehdin vähän teippailemaankin, joten on huomisellekin jotain "muka-asiaa" postailtavana :) Ihanaa, et huomenna on perjantai. Can´t wait.